Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość capricorn

nowa CERTINA "DS Podium Chrono Valjoux Automatic"

Rekomendowane odpowiedzi

Gość capricorn

Witam,

calkiem niedawno pojawila sie w sprzedazy w Polsce CERTINA DS Podium Chrono Valjoux Automatic z mechanizmem "ETA 7750 Valjoux".

post-0-0-53128900-1330525060.jpg

cena tego cudenka to okolo 4000PLN, posiadam juz jedna certine i jak na razie to jedyny argument zeby nie kupowac tego co powyzej,

a moze co sadza o tym zegrku grupowiecze?? moze jakies inne pomysly??

dzieki i pozdrawiam

rafal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Bardzo mi się podoba, ale nie dałbym za Certine 4000 zł, bo jestem snobem i wolę coś bardziej "prestiżowego" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 4 tys. szukałbym ML Pontos Chrono. Wiem, że brzmi dziwnie ale da się go za tyle kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem ładnie im to wyszło... jednak Certina i 1kEUR jakoś nie idą dla mnie w parze. Choć, jak powtórzę, zegarek na prawdę ze smakiem zrobiony!

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest właśnie ciekawostka ruszona w innym wątku. Dlaczego DS Podium kwarcowa kosztuje 1500 zł ? ;)

Ale zegarek super !

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi sie podoba. W dodatku "ETA 7750 Valjoux" w środku, więc sprzęcik niezły. ;)

Tylko ta cena...ale jak widać w linku wyżej "MSRP is $950", tak więc w Polsce trochę z ceną przesadzili, a skoro w USA sugerowana to około 3000zł i może kiedyś trafi się jeszcze sale 20-30% jak to bywa w amerykańskich sklepach to wówczas wygląda bardziej interesująco. :wink: :D

www.pajacyk.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z kolegami.

Zegarek naprawdę ciekawy i niewątpliwie ładny, nawet bardzo, ale 4k zł za zegarek tej marki to dla mnie o wiele za dużo, co nie znaczy jednak, że nie jest wart tych pieniędzy- w końcu w środku bije szlachetne serduszko ;)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Certina, nawet z 7750 jakoś mi nie gra za 4000 :) Nawet boję się myśleć co wybierałbym za 4k zł :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość capricorn
Tak, Certina, nawet z 7750 jakoś mi nie gra za 4000 :) Nawet boję się myśleć co wybierałbym za 4k zł :wink:

no tak a jakbys cos zasugerowal to bylbym wdzieczny......w zasadzie to myslalem o ML Pontos "day date"

post-0-0-20559500-1330525097.jpg

jest troche tanszy...ale certina zdecydowanie lepiej wyglada, a ja lubie sportowe zegarki.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, to widać ze zdjęcia, że oryginal.

Po drugie TIK TAK nie sprzedaje podrób.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem ten zegarek juz jakis czas temu. wyglada ladnie tylko jest strasznie "gruby" - wysoki? Troszke to dziwnie z boku wyglada, jakos tak nieforemnie, jak opona :)

Nie bardzo sie znam na zegarkach, ale moze ktos wytlumaczy z jakiego powodu tak wyglada? Moda czy ten mechanizm jest po prostu taki duzy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki mechaniczne zazwyczaj są sporo grubsze od kwarcowych. W czasach gdy wiekszość ludzi uzywa zegaków kwarcowych 'grubość' mechanika na początku faktycznie może dziwić/ denerwować, ale jest to spowodowane tym, że mechanizm zegarka mechanicznego jest grubszy. Takie zegarki zazwyczaj mają ok. 10mm grubości, choć zdarzają się i takie, której są nawet dwa razy grubsze.

Nie zwracaj zbytnio na to uwagi, zegarek z pewnością jest solidnych rozmiarów, więc i jego grubośc 'rozejdzie się jakoś po kościach' :)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy ten 7750 Valjoux nie ma cos z tym wspolnego? bo porownywalem z innymi zegarkami mechanicznymi typu Revue thommen czy longines i ten byl prawie 2x grubszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.