Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem, ale z radością komunikuję, że dzieki uprzejmości kilku zaprzyjaźnionych forumowiczów i przy ogromnym (czytaj największym i nieocenionym) wkładzie kolegi Marka który jak sie okazało potrafi czynić cuda  :) moja kolekcja powiększyła się o kilka w pełni sprawnych zegarków. Wiem, wiem - zaraz napiszecie że kwarcoki to nie zegarki, ale ja jak każdy kwarców nie zbieram  :lol: a z tych cieszę się jak dziecko  :rolleyes:

post-27093-0-50445100-1436813386_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem, ale z radością komunikuję, że dzieki uprzejmości kilku zaprzyjaźnionych forumowiczów i przy ogromnym (czytaj największym i nieocenionym) wkładzie kolegi Marka który jak sie okazało potrafi czynić cuda :) moja kolekcja powiększyła się o kilka w pełni sprawnych zegarków. Wiem, wiem - zaraz napiszecie że kwarcoki to nie zegarki, ale ja jak każdy kwarców nie zbieram :lol: a z tych cieszę się jak dziecko :rolleyes:

Piękne jak naga młoda kobieta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozonatorem i Ja bym się nie powstydził :S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydki, że aż piękny :D.

Gratuluję nabytku.

Ja również przyłączam się do gratulacji za Łucza i przypominam, że jestem za letnim konkursem na najbrzydszy/najbardziej kiczowaty radziecki zegarek  :P .

Edit:

Jak to pisałem to pojawiły się zegarki obok których nie da się przejść obojętnie, więc czapki z głów dla gregch za to co pokazał! :)

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem, ale z radością komunikuję, że dzieki uprzejmości kilku zaprzyjaźnionych forumowiczów i przy ogromnym (czytaj największym i nieocenionym) wkładzie kolegi Marka który jak sie okazało potrafi czynić cuda  :) moja kolekcja powiększyła się o kilka w pełni sprawnych zegarków. Wiem, wiem - zaraz napiszecie że kwarcoki to nie zegarki, ale ja jak każdy kwarców nie zbieram  :lol: a z tych cieszę się jak dziecko  :rolleyes:

Też kwarców nie zbieram, ale.....na te to bym się skusił :D W szczególności na Łucza, Czajke i Rakiete........a to z białą tarczą to co to? Bo słabo widać. No i oczywiście gratuluję!!!

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kwarców nie zbieram, ale.....na te to bym się skusił :D W szczególności na Łucza, Czaike i Rakiete........a to z białą tarczą to co to? Bo słabo widać. No i oczywiście gratuluję!!!

Z białą tarczą też Rakieta. Jakby ktoś miał do takiej szkło to chętnie odkupię ;)

A dla gregcha gratulacje. Piękny zestaw zebrałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Gregch, nie lubic kwarcow, to tak jakby lubiec patrzec na babcie i ich corki, i nie doceniac wnuczek , glupota i zboczenie? Ocen sam ;)

Edyta mi mowi zeby podziekowac za gratsy, mam jeszcze pare podobnych potworkow, np rakiete z ruchomym bezelem w kolorze swiezej kupy, sfotografuje w wolnym czasie i sie podziele :)

Edytowane przez jarozlaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregch - super te bateryjki :) Elektromechanik i rezonator - wiadomo,klasa :) Ale i Rakiety bardzo sympatyczne :)

Ed

Rakiety jeszcze o tyle ciekawe że mają 20mm w uszach :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregch niezły dał pokaz, pozamiatał. Takie nietuzinkowe okazy w takich stanach. Czajka Rezonator  ładniejsza niż moja :rolleyes:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie. Bez was nie skompletowałbym takiego stadka :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładna kolekcja

a tak nawiasem te dwie rakiety to tez rezonatory

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypominam, że jestem za letnim konkursem na najbrzydszy/najbardziej kiczowaty radziecki zegarek  :P .

Pomysł bardzo fajny:) Zimy na start! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładna kolekcja

No tak, tylko że na 3056 a nie na 3050  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem, ale z radością komunikuję, że dzieki uprzejmości kilku zaprzyjaźnionych forumowiczów i przy ogromnym (czytaj największym i nieocenionym) wkładzie kolegi Marka który jak sie okazało potrafi czynić cuda  :) moja kolekcja powiększyła się o kilka w pełni sprawnych zegarków.

Niebawem do tej grupki dołączy jeszcze jeden kwarcok - turkusowy rezonator nie będzie czuł się sam w swojej elektromechaniczności :)

A co do tego mojego wkładu - to owszem roboty trochę było, ale z każdy taki pozornie trudny przypadek pozwala na zwiększenie doświadczenia :)

ładna kolekcja

No tak, tylko że na 3056 a nie na 3050  :D

Dziwne jest to, że 3050 były "fabrycznie" określane mianem rezonatora (przede wszystkim przez napis na deklu), natomiast w przypadku 3056 już tak nie było (ogólny schemat konstrukcyjny obu werków jest bardzo podobny; w obu jest duży silnik krokowy, no i oczywiście rezonator kwarcowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebawem do tej grupki dołączy jeszcze jeden kwarcok - turkusowy rezonator nie będzie czuł się sam w swojej elektromechaniczności :)

A co do tego mojego wkładu - to owszem roboty trochę było, ale z każdy taki pozornie trudny przypadek pozwala na zwiększenie doświadczenia :)

Marku nie bądź taki skromny. Żeby nie Ty to pewnie leżałyby u mnie następne kilka lat w nadziei że "może ktoś kiedyś coś"... 

Boli mnie tylko że w mojej gromadzie 3056 nie ma jeszcze poljota... Więc jakby " ktoś coś" to piszcie  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daktarin - super Rakieta arktyczna :) 

Nie jestem pewny co do koperty bo w chromowanej mam inną ale możliwe że występowały w dwóch rodzajach.

A ja ostatnio takie jakies kupiłem

Ruhla de lux :) Kupiona z ciekawości bo nie zbieram dedeerowskich  :)  

imag2194.jpg

Kirowski - po pasku wiadomo od kogo  :)

imag2197.jpg

No i do Rolexa bialego dolaczyl zloty  :ph34r:

imag2186.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Rakiety arktycznej. Koperta jak najbardziej prawidłowa, mam od niedawna taką samą tylko się jeszcze nie zdążyłem pochwalić :D

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie taki poskładany do kupy Łuczyk, pewnie odbiega znacznie od oryginału, ale co tam... Koperta w stanie NOS kupiona od Artura (Nightdream) podobnie jak werk i wskazówki, natomiast tarcza przyszła od Krisa z Allegro. Cieszy oko, mimo, że to (chyba) frankenrusek :D A, wiem że sekunda powinna być złota, ale nie mam takiej.

Artur wielkie dzięki za pomoc i części w złożeniu tego ustrojstwa :)

di-O75WDEZM.jpg
di-8VZNS5PP.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie taki poskładany do kupy Łuczyk, pewnie odbiega znacznie od oryginału, ale co tam... Koperta w stanie NOS kupiona od Artura (Nightdream) podobnie jak werk i wskazówki, natomiast tarcza przyszła od Krisa z Allegro. Cieszy oko, mimo, że to (chyba) frankenrusek :D A, wiem że sekunda powinna być złota, ale nie mam takiej.

Artur wielkie dzięki za pomoc i części w złożeniu tego ustrojstwa :)

di-O75WDEZM.jpg

di-8VZNS5PP.jpg

woooow !!

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspaniała, Pawle dobrze wiem, że pierwotnie leżakowała u Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysztof….lejesz miód na moje serce :D Nawet jeśli to składak, to baaardzo udany. Nie dam jednak głowy czy czasem takiej wersji nie było :) W każdym razie….warto było!

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem zdania, że było warto. Składanie jest fajne... zaczynam powoli rozumieć anoliego, Zbysia i akwrotaczasu :ph34r::D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajsza paczka

"miętowy" wostok

post-73391-0-45094800-1436891853.jpg 

Dzisiejsza paczka

stalowa amfibia na bransolecie

post-73391-0-61215400-1436891949.jpg

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi