Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Czarna odpada bo to pamiątka, a biała bazarkowa dopiero jest ze mną parę dni.Dopiero teraz wiem, ile jest jeszcze modeli przede mną. Wynika z tego że jest co najmniej 5 rodzajów tarcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam mam 7 i ta obok czarnej tez

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u siebie mam 4 a u ojca drugie pol to moze byc problem narazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mój ostatni nabytek i nawet na niezłym chodzie.Bardzo mi się podoba,jest to rocznik'47.Pobieda jest ogólnie w dobrym stanie,mechanizm wygląda czysto,tarcza ma ładną patynę(jest przed czyszczeniem),wskazówki(choć nie widać tego na zdjęciu)połyskują na niebiesko.

Mam w związku z tym pytanie:czy ktoś może wie,czy są jeszcze w sprzedaży paski do takich zegarków ze stałymi teleskopami,a jeśli tak,to gdzie i za ile można je nabyć?Ewentualnie jakie są szanse powodzenia operacji zamiany teleskopow na wyjmowalne i kto (zegarmistrz?) jest się w stanie tego podjąć.

pab4xn.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te modele pobied mialy normalne teleskopy - po twojemu okreslajac nie stałe

zreszta widac że te prenciki sa dorabiane

----------------------------------------------------------------------------------

po co Ci zegarmistrz - wez obcegi i przetnij te druciki w połowie i wyjmij je

lub brutalniej - wyłam gnąc poprzez dzwignie - i załóż teleskopy 16 mm

-----------------------------------------------------------------------------------

a jak nie chesz to u wiekszosci zegarmistrzow kupisz pasek przekladany albo skaju albo ze skóry lub parciany czyli perlon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem takie paski bo sam ich szukalem. to nie jest taka pasowka dokladnie jaka kiedys byla dostepna, tylko paski dwuczesciowe, ktore zaklada sie na teleskopy a pozniej te uszy ktore sie przeklada nad stalymi teleskopami traktuje acetonem aby je zakleic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasówka?

to raczej zegarek przerobiony na nareczny z kieszonkowego a czasami goscie mowia tak na starego buksiaka albo skladaka

ale żeby na jednoczesciowy pasek :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim skromnym zdaniem pręciki te wyglądają orginalnie.Są grube,więc gniazda po nich będą zbyt lużne dla wyjmowalnych teleskopów.Poza tym,wygląda to tak,że uszy mają otworki na wylot i po zewnętrznej stronie są zachromowane na gładko z kopertą.Widać tylko tez zachromowane kółeczko(przekrój poprzeczny pręcika).Wygląda to starannie i estetycznie.

Ponawiam pytanie o dostępność gotowych jednoczęściowych pasków,czy np.REDA robi takie paski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan, mi wlasnie sie kilka razy zdazylo ze goscie w sklepie mowili o pasku do zegarka bez teleskopow wlasnie pasowka :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwiezda robila takie mocowania - pobiedy zawsze maja teleskopy - i te modele z takim rozwiazanie widzialem zawsze i mam jeden - stad moj pewnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki,Mashun.Mam nadzieję,że przesyłka nie wypadnie drogo.Zegarmistrze,z kórych usług korzystam mają bardzo ograniczony wybór,a większość i tak tylko czarne,a mnie się marzy bordo.Jest gdzieś w necie galeria REDY?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka ilosc minimalna mozna zamowic u tego dystrybutora poprzez poczte ? nic tam nie pisze

10 roznych da rade

ktos sie orientuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zwiezda robila takie mocowania - pobiedy zawsze maja teleskopy - i te modele z takim rozwiazanie widzialem zawsze i mam jeden - stad moj pewnosc

Dwa razy widziałem Pobiedy ze stałymi uszami, ale nie zastanawiałem sie czy to fabryczne. Znając Sowietów nie zdziwiłbym się.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minimalnie zamówienie musi byc na 50 zł netto.taka otrzymałem informacje od szanownego Pana do którego wystosowałem maila z zapytaniem o dostepne modele.

mogą być rózne paski oczywiscie.na przykład po jednym z każdego rodzaju.

Pozdrawiam Patryk

Patryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

astrogator napisał:

Jest gdzieś w necie galeria REDY?

No właśnie pod tym adresem, który podałem. Trzeba kliknąć na PASKI KATALOGOWE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej samej cenie sa paski horido a kilka klas wyzszej jakosci :!: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek, nie jest aż tak źle z tymi paskami Reda. Jakość jest różna w zależności od modelu. Niektóre są moim zdaniem na prawdę bardzo dobre, a kosztują ok. 8zł czyli dwa razy taniej niż Horido.

Tak w ogóle to rasowa Pobieda. Ja to takich zegarków rozcinam nożykiem normalne paski, a potem zaklejem np. Poxipolem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...niektorzy zegarmistrzowie maja idywidualnych niedurzych dostawcow paskow - mozna sie dogadac i w przypadku paskow klejony poprosic by zegarmistrz powiedzial gosciowi by np. 10 z nich rozmiaru 18 nie sklejał od strony teleskopów - jak sie udaa to mozemy skleic sobie sami uzywajac kleju do skor - jest lepszy 10 razy od poksipolu np. klej do skor do obuwia ale nie butapren!

co do paskow horido to ich mankament że po intensywniejszym uzywaniu ludzie skarżą się na rozklejanie sie boków paska - w przypadku redy nie slyszalem

horido owszem ale do wizytowych żadko noszonych zegarkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot (automatic na 23 kamieniach z podwójnym datownikiem) nabyty za 20zl + szkielko 8zl co daje kwote ponizej 30zl :(

-mam nadzieje ze nie przeplacilem...

Stan dobry tarcza troche zniszczona w niektorych miejscach...

zegarek chodzi cicho jak narazie nie zauwazylem spozniania badz spieszenia.. wszystko chodzi ok:)

80d016ad67442111.jpg

P.S Co do pasków HORIDO... Sa swietne! Kupilem niedawno jeden do mojego Tissota i jak narazie spisuje sie wspaniale...

Pozdro 8)

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sikkens -no wiadomo, że przepłaciłeś!

żartuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh wiem wiem:)

Planuje zakup nastepnego,kolejnego... tylko przy zakupie bede sie kierowac jednym: (podwójny datownik!) ostatnio bardzo mi sie podobaja zegarki z podwójnym datownikiem...:( no i najlepiej automat pozdrawiam

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi