Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fankaDaktarina

Czerwony sekundnik? Ktoś zaszalał ;)

Tak czy inaczej lubię ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwony sekundnik? Ktoś zaszalał ;)

Tak czy inaczej lubię ten model.

Widywałem już wcześniej z czerwonymi sekundnikami - i to te zielone nawet :)  Nie wiem czy to od nich czy od czegoś innego - nie wnikałem - ważne dla mnie jest, że kręci się mniej więcej z prędkością 60 sekund na minutę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funky - zazdroszczę Ci tej amfibi, była ostatnio taka na alle, tylko bez pudełka, w opisie było, że niby NOS ale jakoś nie wierzyłem, czy to ta? Jeśli tak to chyba pójdę pić z rozpaczy bo totalnie ją odpuściłem i poszła za śmieszne pieniądze... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu się udało po wielu miesiącach nabyć tą Rakietę w dużej linii którą zawsze chciałem posiadać.

Cena myślę, że też w porządku.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5741165433

Z tej okazji dziś wieczorem duża przecena na Komandira który mam zamieszczony na bazarku.

Orientuje się ktoś ile dokładnie ma ta Rakieta średnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Widywałem już wcześniej z czerwonymi sekundnikami - i to te zielone nawet :) Nie wiem czy to od nich czy od czegoś innego - nie wnikałem - ważne dla mnie jest, że kręci się mniej więcej z prędkością 60 sekund na minutę :D

Właśnie ja widziałam te tylko z czarnym i srebrnym. Fajnie to wygląda. Żeby jeszcze farba na 12 była trwalsza... U mnie też już słabo widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ja widziałam te tylko z czarnym i srebrnym. Fajnie to wygląda. Żeby jeszcze farba na 12 była trwalsza... U mnie też już słabo widać.

Ano.... Ale dowiedziałem się, że u mnie "na wiosce" jest jakiś gość, który zajmuje się renowacją tarcz. Może kiedyś stwierdzę, że chcę aby mi to zrobił... Nie wiem. Na razie cieszę się z nabytku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fanka, to teraz brakuje Ci jeszcze pobiedy z mniejszą kopertą (a'la czerwona 12) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkim gratuluję ale Funky... Świetna zdobycz! Jak nie zbieram tych zegarków to taki mam bo super jest. Tylko mój bez bezela niestety :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie druga Pobiedka. A poprzednia dostała inny pasek. Tak oto powstała parka.

Marlena, Pobiedki ekstra. Ostatnio również zacząłem na nie chorować.  ;)

No w końcu się udało po wielu miesiącach nabyć tą Rakietę w dużej linii którą zawsze chciałem posiadać.

[...] Orientuje się ktoś ile dokładnie ma ta Rakieta średnicy?

Całe 39 mm proszę Pana.  :D

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Fanka, to teraz brakuje Ci jeszcze pobiedy z mniejszą kopertą (a'la czerwona 12) ;)

Nie podpuszczaj ;) kilka dni temu nie miałam żadnej, więc dwie to całkiem niezły wynik - tej myśli się trzymam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki sympatyczny nabytek z porannego polowania na ryneczku :) Trafił się jeszcze jeden skośnooki automacik - ale to nie temat z japońcami B)

Grigorij007 - żadnego 55g nie uświadczyłem dzisiaj :(

Fanka - ładniutkie pobiedki :)

a właśnie że mam, i nie tylko 55 ale wiele innych z Pruszkowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nio dobra wczoraj ustaliliśmy z chłopakami, że jednak pewna rzadkość to jest ;-) więc dziś przeszkliłem tył i w ten sposób jest to jedyny zegarek eksponowany w moim kredensie od drugiej strony :-) w tym przypadku tarcza ma mniejsze znaczenie niż mechanizm.

dedfaaeceb444116e808a4fe3bc8904f.jpg0f6be933a8bd7c2fb46b6a1cbc7a2f7d.jpg968c97cdb41be5745da76532a304c882.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdążyłem wczoraj pogratulować :) - Gratuluję Grzegorz :)

Zastanawiałem się czy jakby się trafiła tarcza 31j to warto przekładać ale chyba warto.

Dziwię się Krzyśkowi że sprzedał zegarek z tarczą 31j bo to mega rzadkość,  ja swoją kupiłem właśnie dla tarczy a to że mechanizm jest tak opisany zobaczyłem jak już byłem właścicielem zegarka :)

Też nie przepadam za Sławami ale została do zdobycia  jeszcze ta 2427N bo 2427K5 już mam  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdążyłem wczoraj pogratulować :) - Gratuluję Grzegorz :)

Zastanawiałem się czy jakby się trafiła tarcza 31j to warto przekładać ale chyba warto.

Dziwię się Krzyśkowi że sprzedał zegarek z tarczą 31j bo to mega rzadkość,  ja swoją kupiłem właśnie dla tarczy a to że mechanizm jest tak opisany zobaczyłem jak już byłem właścicielem zegarka :)

Też nie przepadam za Sławami ale została do zdobycia  jeszcze ta 2427N bo 2427K5 już mam  :D

Nie płaczę za nią Roman bo myślę że znajdę jeszcze ten zegarek kompletny, a mój nawet nie miał werku automatycznego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kchrapek - no jak znajdziesz, jak dwa są na świecie: Romana i mój :D

Rozumiem że piszesz to w kwestii tej butelki rudej którą możesz przegarać   :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

za autentyczne 20 zł kupiłem oryginalnego Poljota z 1968 r. (znalazłem ten model w katalogu Poljota z 1968 r.) i to jeszcze na dokładnym chodzie! :D

Chyba pierwszy raz mam ruski zegarek w 100% oryginalny nie wyłączając szkiełka z lupką do podglądu kalendarza.

Niestety szkiełko mimo polerki (kolejne 20 zł, he he) jest jakieś takie zmatowiałe, słabo przejrzyste i na dodatek w okolicach 10 jest małe pęknięcie. Mimo to nie zmieniam szkła, bo pomimo tych mankamentów jest to jednak oryginał...

Fotki:

20151023_090233_zpsprqepyc0.jpg

20151023_090204_zpsrkbjeofu.jpg

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka parka, dzięki dobrym ludziom z forum :) Teraz trzeba będzie zrobić z nimi porządek.

post-33253-0-08581100-1445601202_thumb.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tommly,

bardzo mnie się podobuje ten model, szkoda tylko że trochę mała linia, ale chyba w końcu też się w taki zaopatrzę! :)

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi