Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet nie wiesz jak me serce się raduje na te słowa:):)

Chyba wykupiłeś wszystkie zegarki z bazaru :) gratuluję.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Taki mały OT. Oglądam z synem (11 lat) nowe nabytki Sebolskiego, czytam nazwy, i mały komentuje: " Najszybszy zegarek na świecie Rakieta, najwolniejszy Wolna."  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały OT. Oglądam z synem (11 lat) nowe nabytki Sebolskiego, czytam nazwy, i mały komentuje: " Najszybszy zegarek na świecie Rakieta, najwolniejszy Wolna."  :D

Niech młody ogląda i zaczyna zbierać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja Wam pokażę co mnie dzisiaj spotkało i co udało się zdobyć. A wszystko pochodzi od starszego Pana, który był zainteresowany pewną moją własnością (nie zegarkową  :P) i zaproponował taką wymianę (pozna startem, drugą molnią i medaną wszystkie nowe lub zbliżone do nowego).

ihost_1465652235__5350139_img_20160611_1

Mamy tu (od lewej): łucz damski z bransoletą, kama 1956, nos wostok z plastikową kopertą, molnija 1960 z pudełkiem, nos komandirski (zakaz mo cccp), molnija 1958, start, kieszonka medana, nos slava automatic, doxa, rakieta, ruhla, glashutte 26 rubis automat, wisiorek lucerne.

Cieszę się jak dziecko.  

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to piękny interes :)

To zależy co się oddało w zamian :) ale zegarki zacne.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toście nakupili cudów, gratulacje. :P

Ja skromną staruszkę przywitałem i zaprosilem do towarzystwa siostrzyczek :)

Była w takiej kopercie czy to składak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką kupiłem..

A nie powinna być w takiej??

Właśnie nie mam pewności. Mam w innej, a teraz kupiłem jeszcze drugą w kopercie z uszami na 20mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie mam pewności. Mam w innej, a teraz kupiłem jeszcze drugą w kopercie z uszami na 20mm.

A oprócz tej 20mm to w jakiej jeszcze masz? Ja szukałem w katalogach i nie bardzo mogę tą tarczę znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Niech młody ogląda i zaczyna zbierać :)

Już zaczął.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oprócz tej 20mm to w jakiej jeszcze masz? Ja szukałem w katalogach i nie bardzo mogę tą tarczę znaleźć.

20 mm w katalogach jest a tej drugiej nie szukałem

post-49869-0-84385400-1465664206_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam tą z szerszymi uszami ale widziałęm też kilka  w takiej jak Krzyśka. 

Takiej jak Twoja Przemek nie widziałem co wcale nie znaczy że takich nie był  :P

Dawno nic nie pokazywałem ale to dlatego że czasu brakuje. I na zdjęcia i na zakupy :D

Dziś takie dwa - cieszą bardzo bo dość trudno je spotkać gdziekolwiek.

W obu przypadkach dziękuje kolegom z forum za to że są u mnie  :rolleyes:

Wostok KGB robiony prawdopodobnie na niemieckie(DDR?) zamówienie. Zaryzykuje stwierdzenie że to największy krab wyprodukowany w CCCP :)

post-47356-0-34738500-1465670536_thumb.jpg

post-47356-0-17659100-1465670550_thumb.jpg

I kieszonkowy Zim. Niby nic specjalnego ale jest to prawdopodobnie pierwszy rok produkcji.

Ja nie spotkałem sie z wcześniejszym datowaniem w tych zegarkach a mam ich kilka.

post-47356-0-02744200-1465670567_thumb.jpg

post-47356-0-48528300-1465670587_thumb.jpg

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jeszcze nie pokazywany, taki poliocik w automacie wpadł mi niedawno ;) dzisiaj pierwszy raz na ręce z świeżym paskiem skrojonym specjalnie dla niego ;)cf047a72224343a43b3361c10fb63865.jpg17c953f57e554c5ddba6073f741dd101.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jeszcze nie pokazywany, taki poliocik w automacie wpadł mi niedawno ;) dzisiaj pierwszy raz na ręce z świeżym paskiem skrojonym specjalnie dla niego ;)

Ten poljot świetny, do mnie idzie właśnie identyczny, tylko tarcza trochę gorsza niż u Ciebie. Założę do niego czarny pasior, będzie pasował do wskazówek Edytowane przez Wolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok KGB robiony prawdopodobnie na niemieckie(DDR?) zamówienie.

Zaryzykuje stwierdzenie, że raczej RFN a pewnikiem Italy :) Całe serie tego szły na Zachód pod koniec lat 80-tych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi