Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

A on nie powinien być w pozłacanej kopercie? Tak tylko teoretyzuję bo jak widać nawet nazwy nie potrafiłem odczytać ;), ale wskazówki złote i nacięcia chyba też złote. Tak czy inaczej bardzo ładny zegarek :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odmalujesz i bedzie jak nowy ;)

On jest chyba w pozlacanej  kopercie tylko ramke ma chromowana

Edytowane przez artur17087

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Wympieła - o ile nikt mocno w nim nie grzebał, to w środku może mieć ciekawy werk - czyli żółty 2209 w pierwotnej wersji (ze starym logo I MWF).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Wympieła - o ile nikt mocno w nim nie grzebał, to w środku może mieć ciekawy werk - czyli żółty 2209 w pierwotnej wersji (ze starym logo I MWF).

7ed28a59908c36528b72b01d44c95cf8.jpg

Wypassportowane z Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Jest przebarwiony od słońca :)

W moim były fioletowe plamki, ten odbarwił się cały :)

I ja mam taki sam brązowy, może to nie przebarwienie? :) W katalogach brązowych nie było - ale nie wszystko było w katalogach... A tak na poważnie to na innych forach i na sieci nie spotkałem brązu w 55g więc jesteśmy z Romkiem nielicznymi posiadaczami brązowych :D

Ring był niebieski i odbarwił się od ekspozycji na silne światło słoneczne.

Niektóre radzieckie zegarki z lat 70 i 80-tych, bardzo często Poljoty ale Wostok też, mają tę przypadłość.

Najczęściej właśnie niebieskie tarcze. Widocznie ta barwa była słabej jakości, może wadliwy pigment.

Odbarwiały się od niebieskiego przez fiolet do brązu lub ciemnej czerwieni, czasami "wypalały" się niemal aż do ciemnoróżowego.

Poniżej przykład niebieskiej tarczy Poljota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjęcie

Czyli werk oryginalny. To jest właśnie wczesna wersja 2209 :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli werk oryginalny. To jest właśnie wczesna wersja 2209 :)

Ufffff ;) dzięks, bo już myślałem że mam jakiegoś składaka ;) bo to mój pierwszy taki wympiel.

Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufffff ;) dzięks, bo już myślałem że mam jakiegoś składaka ;) bo to mój pierwszy taki wympiel.

Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka

Werk oryginalny, ale sekundnik i ramka szkiełka wymagają wymiany :) Ale to raczej trudne nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sekundnik do wymiany??? nieoryginalny?

Skłaniam się ku temu że jest ok. Mam chyba taki sam:

attachicon.gifDSC03689.JPG

Zmyliło mnie trochę to połączenie kolorów. A więc do wymiany zostaje tylko ramka szkiełka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Skłaniam się ku temu że jest ok. Mam chyba taki sam:

A nie jest trochę krótszy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest trochę krótszy ?

Wygląda że u mnie jest krótszy i takie krótkie właśnie były choć co do koloru to 100% pewności nie mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od tygodnia niestety rzeczywiście zaczyna się coś z nim dziać. Jak go ze dwa miesiące temu zegarmistrz robił, to uzdrowienie zegarka zaliczał do cudów, gdyż miał w środku oryginalną baterię  :). Chodził bez zarzutu, ale tydzień temu wyświetlacz zaczął trochę wariować, więc pewnie jeszcze jedna wizyta go czeka.

Edytowane przez Montepulciano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony już dawno ale niepokazywany (wymagał ratujących dłoni naszego magika od kwarców czyli Marka :) )

Rzadsza tarcza w rzadszej kopercie zespolonej z bransoleta.

post-49869-0-16726400-1472290242_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob jej dobe mysie w ludwiku a przedtem polerowanie szkielka.

W tej kopercie szkla sie pratycznie nie da wyjac nie niszczac, wiec operacja wymaga ostroznosci, zeby nie wypolerowac chromu przy okazji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony już dawno ale niepokazywany (wymagał ratujących dłoni naszego magika od kwarców czyli Marka :) )

Rzadsza tarcza w rzadszej kopercie zespolonej z bransoleta.

Fajnie, że zegarek cieszy Właściciela :)

Ten model to taki "odszczepieniec" wśród elektromechaników, co trochę utrudnia przekładki - szkiełko ma inną średnicę niż w zwykłych kopertach, wałek jest dłuższy, a koronka musi być dokładnie taka, jak na zdjęciu. Tarcza niby pasuje do innych kopert, ale ma trochę mniejszą średnicę. W pozostałych elektromechanikach przekładki części zewnętrznych są łatwiejsze :)

A poza tym - nie macie wrażenia, że ten sekundnik nie pasuje kolorystycznie do całości? Wiem, że ten czarny jest zgodny katalogowo, ale gdybym projektował ten zegarek, to dałbym sekundnik chromowany, ewentualnie z dodatkiem niebieskiej farby, albo też cały niebieski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie może ruskim zalegały w magazynie to machnęli ręka i wpakowali czarny, który pasuje tu jak pięść do nosa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sliczny :)

ja przelożylem silnik,tarcze i wskazówki od kolegi lordpinki ;) koperta troche martwi ale lans na dzielni jest :)

Wypassportowane z Tapatalka

Fajnie, że go odpaliłeś :-) ogarnij kopertę i szkiełko jeszcze i będzie git!

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi