Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich serdecznie :)

Ponieważ niedługo miną 3 lata od kiedy zarejestrowałem się na Forum (wcześniej przeglądałem anonimowo) uznałem, że dość czytania - czas na inauguracyjny post.

Pretekstem niech będzie wejście w moje posiadanie tej oto Rakiety (dosłownie uratowałem jej życie). Mam nadzieję, że nie będzie falstartu i zdjęcie się wyświetli :unsure: . Przy okazji chciałbym prosić Was o lata produkcji tego zegarka. W sieci mignęły mi też fotki z wersją "Sdiełano w Rossii". Przepatrując portal aukcyjny nie trafiłem na taki zegarek ani na inny z podobnym kalendarzem dni tygodnia.

Będę wdzięczny za każdą informację.

Pozdrawiam

r@dko

ciekawa :) nosiłbym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

... . Przy okazji chciałbym prosić Was o lata produkcji tego zegarka.

... W sieci mignęły mi też fotki z wersją "Sdiełano w Rossii".

Lata nie wcześniej niż 1990. Obstawiam 1991-92 a nawet później.

To, że ma CCCP na tarczy nic nie znaczy.

Zegarki sygnowane CCCP i ROSSIJA wychodziły równocześnie co najmniej do roku 1994 a może i dłużej.

Paszport wiele by wyjaśnił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soboleś a wiesz że w tych  wostokach, występują szkiełka o dość specyficznym kształcie, troszkę podobne do chrona.

jakieś mi się źle napisało, ale wiadomo o co biega.

post-77386-0-44126200-1485721243.jpg

Edytowane przez grigorij007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich serdecznie :)

Ponieważ niedługo miną 3 lata od kiedy zarejestrowałem się na Forum (wcześniej przeglądałem anonimowo) uznałem, że dość czytania - czas na inauguracyjny post.

Pretekstem niech będzie wejście w moje posiadanie tej oto Rakiety (dosłownie uratowałem jej życie). Mam nadzieję, że nie będzie falstartu i zdjęcie się wyświetli :unsure: . Przy okazji chciałbym prosić Was o lata produkcji tego zegarka. W sieci mignęły mi też fotki z wersją "Sdiełano w Rossii". Przepatrując portal aukcyjny nie trafiłem na taki zegarek ani na inny z podobnym kalendarzem dni tygodnia.

Będę wdzięczny za każdą informację.

Pozdrawiam

r@dko

Witaj r@dko  :)

Miałem napisać "witaj na forum" ale po tylu latach to nie bardzo by to zabrzmiało.

Ciekawa Rakieta z niecodziennym datownikiem  - produkcja prawdopodobnie z lat 80-tych.

Nie są często spotykane ale nie sa też unikatami. 

Twoja w fajnym stanie zachowania i fajnie zrobione zdjęcie.

Edycja

Dopiero przeczytałem wpis Jacka na temat daty produkcji, myślałem że jest wcześniejsza ale nie jestem specjalistą żeby to tak dokładnie ocenić  :D

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lata nie wcześniej niż 1990. Obstawiam 1991-92 a nawet później.

To, że ma CCCP na tarczy nic nie znaczy.

Zegarki sygnowane CCCP i ROSSIJA wychodziły równocześnie co najmniej do roku 1994 a może i dłużej.

Paszport wiele by wyjaśnił ;)

Ooo, paszport. W skrzynce ze śrubami w której leżał paszportu na pewno nie było ;)  Jeśli dobrze zrozumiałem, masz na myśli datę produkcji konkretnego egzemplarza. Bo chyba niemożliwe by wprowadzono "nowy model" po 1991r. i pisali CCCP?

Żyję nadzieją, że ktoś podeśle jakiś katalog..

Witaj r@dko  :)

Miałem napisać "witaj na forum" ale po tylu latach to nie bardzo by to zabrzmiało.

Ciekawa Rakieta z niecodziennym datownikiem  - produkcja prawdopodobnie z lat 80-tych.

Nie są często spotykane ale nie sa też unikatami. 

Twoja w fajnym stanie zachowania i fajnie zrobione zdjęcie.

Dziękuję za informację. A fotka na tle akwarium (skalary trochę się dziwiły)

Edytowane przez r@dko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już napisano wyżej.W katalogach chyba nie ma a produkcja z przełomu czyli po 1989 i raczej jak napisał Yakovlev po 1991. A ode mnie masz plusik za świetne zdjęcie w pierwszym poście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już napisano wyżej.W katalogach chyba nie ma a produkcja z przełomu czyli po 1989 i raczej jak napisał Yakovlev po 1991. A ode mnie masz plusik za świetne zdjęcie w pierwszym poście :)

Dziękuję Wszystkim za "zawężenie" przedziału czasowego produkcji zegarka oraz za miłe przyjęcie na Forum.  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tej konkretnej rakiety w katalogu nie ma, ale były jeszcze dwie inne z tej serii, taka sama koperta i dziwny datownik; jedna z nich jest w katalogu z 84r.

post-68064-0-25240600-1485725021_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Tej konkretnej rakiety w katalogu nie ma, ale były jeszcze dwie inne z tej serii, taka sama koperta i dziwny datownik; jedna z nich jest w katalogu z 84r.

attachicon.gifIMG_20170129_222222.jpg

Przemek, w tym katalogu jest również Róża Wiatrów, a nie wyszła przed 1989 rokiem.

Na ruskim forum znalazłem info, że ta Rakieta o której mowa nie jest wcześniejsza niż 1988.

Post 224 i 225

http://forum.watch.ru/showthread.php?t=106350&page=23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jeszcze swoje 3 grosze (kopiejki raczej...)

Zmotywowaliście mnie. Na zagranicznym forum ktoś się chwali nabyciem tej Rakiety. Jest zdjęcie paszportu: 1992 rok.

Właściwie nic to nie wnosi do naszej dyskusji, ale pojawia się tam określenie Raketa "Domino" i "Telefon" (dość trafne z uwagi na otworki w tarczy).

http://forums.watchuseek.com/f10/anybody-ever-heard-raketa-domino-raketa-telephone-568471.html

I pomyśleć, że przez 2 tygodnie przeczesywałem internet i nic nie znalazłem :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że ogarniam do końca wszystkie Kamy to dziś dwie z niepokazywanych :)

post-49869-0-76759800-1485764116_thumb.jpg

Tu jakaś rysa na szkle do usunięcia ale to się zrobi :D

post-49869-0-53158200-1485764123_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta pierwsza jest naprawdę znakomita. Ponawiam pytanie, można gdzieś zobaczyć Twoją kolekcję?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smuteczek :(

Miałem plany zrobić stronkę fb ale nigdy czasu nie ma żeby to jakoś ogarnąć ;)

A zapomniałem się pochwalić takim zakupem okołozegarkowym. Przepłacony zdrowo ale miło papierowe strony oglądać :)

post-49869-0-34713500-1485765958_thumb.jpg

post-49869-0-98798900-1485765963_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Wziąłem bidulę ;)

Tarcza ohydnie kołkowana ale mechanizm hula.

post-31759-0-65172900-1485798864_thumb.jpg

post-31759-0-48308800-1485798874_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Listonosz dziś dotarł, zdjęcie na szybko zrobiłem ale w świetle dziennym wygląda obłędnie, koronka i całość wygląda jak by z pudełka z papierami był. Dekiel jak by nie otwierany :)

post-77386-0-46171500-1485804298.jpg

post-77386-0-83256700-1485806470.jpg

Edytowane przez grigorij007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zapomniałem się pochwalić takim zakupem okołozegarkowym. Przepłacony zdrowo ale miło papierowe strony oglądać :)

Gdybyś w czasie swoich poszukiwań natrafił na katalog budzików Дружба,  Мир, Слава, Пионер, Slava i pochodne, czyli wszystkie na mechanizmie 5671 to daj znać. Mam elektroniczne wersje, ale papier to zawsze papier. :D  ;)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje grigorij, świetny Sputnik. Jeśli to nie tajemnica, kupiony u nas w kraju?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w zeszłym tygodniu.

No nieźle, długo czekał na odpowiedniego właściciela. ;) Gratulacje! Nie chcesz się pozbyć poprzedniego, co go ten ideał teraz zastąpił? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi