Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 Strieły wymagające remontu i części. Jeśli to nie tajemnica zdradź jak sobie poradziłeś z pozyskaniem części? (o ile jakieś wymagały wymiany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza jest oryginalna czy odnawiana?

Tarcza jest oryginalna.

Mam 2 Strieły wymagające remontu i części. Jeśli to nie tajemnica zdradź jak sobie poradziłeś z pozyskaniem części? (o ile jakieś wymagały wymiany)

Wymiany wymagały tylko jumpery z chrono. Kupiłem zezłomowany mechanizm za jakieś 150 zł, w którym były dobre. Cześć udało sie wykorzystać do kolejnej naprawy, ale sprężynkę szukam dalej (do kolejnej). Czy one są takie słabe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie jest! Kupiona jakiś czas temu i przywrócona do zywych

Siostrzyczce nie będzie samotnie w kolekcji.

Gratuluję zegarka  :)

Koniecznie musisz zrobić lepsze zdjęcia, w pierwszej chwili tez pomyślałem że tarcza malowana.

Nie wiem jak wyglądała jak ją kupiłeś ale  teraz wygląda fajnie no i to rzadziej spotykana wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezione dzisiaj na poczcie

To bardzo wczesny egzemplarz 2409 (bez "A"), na dodatek w bardzo ładnym stanie - zwłaszcza dotyczy to tarczy - one miały tendencję do szybkiego blaknięcia, a u Ciebie jest w świetnym stanie :)

W mechanizmie ciekawostką jest sprężynka antywstrząsu - pierwszy raz taką widzę :blink: Pokazując ten werk dołożyłeś kolejną cegiełkę do chronologii zmian konstrukcyjnych werków serii 24xx(A) :) Oprócz tej sprężynki mamy typowe atrybuty pierwszych 2409 - wieniec balansu inny niż w późniejszych egzemplarzach oraz pierścień mocujący w postaci blaszanej wytłoczki.

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cudo!!  faktycznie sprężynka antywstrząsu podobna jak w pdl

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim Tarcza w realu wygląda ładniej. Trudno zrobić dobre zdjęcie. Długo szukałem takiego zestawu tarczy i mechanizmu w odpowiednim stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seba na targu trafiłeś czy na aukcji? Odkąd na forum siedzę mam wrażenie, że w Twojej okolicy najlepsze okazje trafiasz w piątkowe bazarki. U mnie dziś bida...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seba na targu trafiłeś czy na aukcji? Odkąd na forum siedzę mam wrażenie, że w Twojej okolicy najlepsze okazje trafiasz w piątkowe bazarki. U mnie dziś bida...

To od majstra ale właśnie wyszedłem z giftami od następnego

Ja to nazywam fartem, szczęściem

A to kolejne znajdy

Wydeptane mi5s

a67fd24f305bd4c0c5cb20989d20f85d.jpg

Edytowane przez Sebolski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Świetny łup. Też poluję na ładnego Urala. Gratuluję Sebol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy jak świeci?

Wydeptane mi5s

Jak psu .... wiesz co :D :D

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi