Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Flieger gdzie kupiłeś pasek i za ile do tego Komandorskiego?

Zegarek kupiłem na Allegro, bardzo spodobał mi się ten radziecki żołnierz z uniesioną ręką nawołującą do walki za ojczyznę i Stalina ;) oraz ta sowiecka flaga z gwiazdą :P Cenę jaką udało mi się wynegocjować to 135 zł. Pasek (40 zł) kupiłem u Strojnego na Sławkowskiej w Krakowie. Mają bardzo duży wybór pasków z podkładką. Wybór padł na ten bo jest z dosyć cienkiej skóry i nie poci ani nie nagrzewa mi się w nim ręka. Ogólnie zegarek za grosze ale na tym pasku wzbudza zainteresowanie. 90% ludzi myśli że to jakiś nowoczesny Diesel :D

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły nabytek, ;):P:D

gratuluję.

Możesz pokazać mechanizm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rproch: ladny nabytek do kolekcji. Do noszenia na codzien nie nadaje sie IMO - zbyt rzadki i cenny, ale do gabloty oraz do okazyjnego nakrecenia i noszenia - miodzio. Gratuluje i zazdroszcze.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niezły nabytek, ;):P:D

gratuluję.

Możesz pokazać mechanizm ?

Na razie tylko takie zdjęcie z aukcji:

post-4379-0-14884400-1331225764.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Ostatnio będąc w sklepie z rosyjskimi zegarkami pewien jegomość próbował wmówić mi że w pierwszych Striełach były montowane szwajcarskie mechanizmy (nie na licencji szwajcarskiej, tylko złożone w Szwajcarii)

Prawda to ili niet?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz powiedzieć ile na taką strzałkę kasy trzeba uzbierać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Ostatnio będąc w sklepie z rosyjskimi zegarkami pewien jegomość próbował wmówić mi że w pierwszych Striełach były montowane szwajcarskie mechanizmy (nie na licencji szwajcarskiej, tylko złożone w Szwajcarii)

Prawda to ili niet?? ;)

Czy to prawda nie wiem, natomiast jest to prawdopodobne. Nie byłoby to nic specjalnie dziwnego w stosunku do innych licencyjnych implementacji. Tylko 3133 zostal od razu wdrożony lokalnie z tego co wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-24507-0-44412600-1331225789.jpg

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
... Koperta jest znoszona, ale mam dawcę.

Gratuluję strzałki!!!

Robert mam pytanie małe, nie miałbyś przypadkiem małych wskazówek do totalizatorów w kolorze złotym??? zapłacę każde rozsądne pieniądze lub zamienię na zegarek lub każdy inny dil, który by cię interesował!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czekamy na fotki jak ja przeprowadzisz do innej kopertki ;)

A do mnie dziś przyszedł taki "noworusek". W sumie to dobrze, że nie wziąłem Vodołaza bo już ten Aviator wydaje mi się oooogromny :P

xw4830_avia_01.jpg

yf2956_avia_02.jpg

yo9152_avia_03.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A do mnie dziś przyszedł taki "noworusek". W sumie to dobrze, że nie wziąłem Vodołaza bo już ten Aviator wydaje mi się oooogromny ;)

Z tego też powodu jak dotąd niezdecydowałem się kupić ani jednego ani drugiego choć nieraz już mnie korciło przeglądając bazarek na forum, świetne fotki tomirek nieźle się spasowały plakat z samolocikiem no i zegarkiem oczywiście - gratuluje nabytku, trzeba pogratulować też rprochowi nowego nabytku tym bardziej ze jak napisał to jedna z pierwszych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia przyzwyczajenienia. Parę dni ponosisz i wyda Ci się niezbyt duży ;) . Mam od razu do Ciebie pytanie czy mógłbyś się dokładnie przyjżeć wskazówce sekundowej, bo w moim aviatorze wydaje mi się, że jakoś tak za daleko od tarczy odstaje i farba na niej jest chropowata. U Ciebie też tak jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez lupy wygląda, że jest ok i nie odstaje. Ale jak popatrzyłem przez lupkę zegarmistrzowską to farba na końcu sekundnika (tak w ostatniej 1/3 długości) jest lekko chropowata. ale odstawać nie odstaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda to ili niet?? ;)

Sprzedawca nie miał racji.

Strela zawsze była na mechanizmie 3017. Był to mech oparty na Venus 178.

Obecne Strely posiadają już genialny i znany wszystkim mechanizm 3133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bez lupy wygląda, że jest ok i nie odstaje. Ale jak popatrzyłem przez lupkę zegarmistrzowską to farba na końcu sekundnika (tak w ostatniej 1/3 długości) jest lekko chropowata. ale odstawać nie odstaje

Widocznie u mnie coś lekko wskazówka jest podniesiona. Zapomniałem pogratulować nabytku, co niniejszym czynię ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Sprzedawca nie miał racji.

Strela zawsze była na mechanizmie 3017. Był to mech oparty na Venus 178.

Obecne Strely posiadają już genialny i znany wszystkim mechanizm 3133.

Na Venus 150. Popatrz sobie na średnicę i rozwiązania.

Z zasady Sowieci przy implementacji licencyjnych werków robili to stopniowo - import gotowych-import części-produkcja własna. Tak to działąło od lat '20... Dlaczego przy 3017 miałoby być inaczej ...?

Poza tym, nie wiem co masz na myśli mówiąc "genialny"... Valjoux jak Valjoux... 7750 byłby fajniejszy,ale za późno się chłopaki z Valjoux skapnęli że można jeszcze coś ruskim wcisnąć ;)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję ślicznie. To dzięki Wam rozpocząłem przygodę z radzieckimi i rosyjskimi zegarkami za co Wam również dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na Venus 150. Popatrz sobie na średnicę i rozwiązania.

racja, racja

Z zasady Sowieci przy implementacji licencyjnych werków robili to stopniowo - import gotowych-import części-produkcja własna. Tak to działąło od lat '20... Dlaczego przy 3017 miałoby być inaczej ...?

nigdy nie słyszałem ani nigdy nigdzie nie wyczytałem o procederze wkładania zachodnich całych werków do Strely - a staram się śledzić historię tej marki. Jak masz jakieś pewne dane to się podziel :P

Poza tym, nie wiem co masz na myśli mówiąc "genialny"... Valjoux jak Valjoux... 7750 byłby fajniejszy,ale za późno się chłopaki z Valjoux skapnęli że można jeszcze coś ruskim wcisnąć :(...

Genialny bo genialny, wół roboczy pracujący w wielu radzieckich i rosyjskich zegarach. Poza tym regularnie latał w kosmos a to już wielka nobilitacja. Szwajcarzy się chwalą kosmosem to czemu nie pochwalić i Rosjan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowości :P co prawda powiązane z zegarkami, ale wysyp się zrobił i jestem zadowolony że ho!

sterta w dwóch ujęciach:

post-3565-0-46647000-1331226041.jpg

post-3565-0-18165100-1331226044.jpg

i dwie extra 20-tki

post-3565-0-22606500-1331226054.jpg

z których jedna tak się prezentuje

post-3565-0-74932700-1331226057.jpg

ładnie prawda? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ładnie prawda? :(

no ba jakże by mogło być inaczej, a co z pozostałymi pachami znalazły nowych właścicieli?(prosimy fotki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życie to pasmo samych niespodzianek :( Kupiona dzisiaj przez mojego syna - ale cyka!

post-22637-0-00465700-1331226294.jpg post-22637-0-43044000-1331226294.png

post-22637-0-91108800-1331226300.jpg post-22637-0-39608500-1331226301.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
nigdy nie słyszałem ani nigdy nigdzie nie wyczytałem o procederze wkładania zachodnich całych werków do Strely - a staram się śledzić historię tej marki. Jak masz jakieś pewne dane to się podziel :(

Jakbym miał pewność, to zapewne :P bym się podzielił. A że nie mam - to mówię tylko że nie byłoby to jakieś wyjątkowo dziwne, przodująca w świecie nauka radziecka zna i takie przypadki :( - że tylko 3602 wspomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok który mi chodził po głowie, udało mi się go kupić w idealnym stanie ale podczas czyszczenia uszkodziłem ten pierścieni z podziałką. Zastanawiam się czy ją odnawiać jeśli tak to jaką metodą? Już ktoś może się bawił w taka odnowę? Myślałem o kalkomanii lub malowaniu przez rapidograf lub inaczej.

Jeszcze tak sprawdzam w internecie i nie wiem czy są to oryginalne wskazówki. Ale to może tu moje wątpliwości zostaną rozwiane lub nie.

Oto on.

IMG_8219.jpg

Oraz mój pierwszy Sportivnie, w końcu trafiłem w miarę dobry okaz, brak chyba tylko sekundnika ale z tym będę się zmagał w przyszłości.

IMG_8220.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i dwie extra 20-tki

post-26110-0-59921200-1331226324.jpg

Super paseczki! a jak nazywa się ten z prawej i gdzie taki można kupić?:P:(

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi