Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

I u mnie pojawiło sie kilka nowinek po ostatnim bazarku.

Łucz olimpijczyk a pod nim kompas też olimpijczyk :D

lucz80.jpg

Shot at 2012-06-22

Stareńka Slava do dopieszczenia

staraslava.jpg

Shot at 2012-06-22

Śliczny vostok telewizorek

vostok.jpg

Shot at 2012-06-22

Zaria NOS w pudełku, niestety bezduszna

zaria.jpg

Shot at 2012-06-22

Zaria pielęgniarska na którą polowałem długo

zariapielgniarska.jpg

Shot at 2012-06-22

I nabytek z którego jestem najbardziej zadowolony i który teraz najczęściej gości na nadgarstku

amfax.jpg

Shot at 2012-06-22

Pozdrawiam.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amfa beczka świetna, łuczyk też super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny Łucz.

Nawet nie wiedziałem że były olimpijskie Łucze... Zawsze widywałem Sławy i chyba Rakiety - Łucz bardzo fajny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A.... były :) Miałem jednego w stanei praktycznie idealnym, ale poszedł wraz z innymi noworuskimi... zresztą do bardzo dobrej i adekwatnej tematycznei kolekcji :). Fajne były te łuczyki - mają swój charakter, czego w zasadzie nie można powiedzieć o ich braciach z gładką tarczą, które sa strasznie nijakie IMO...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taką zarie pielęgniarską ma moja babcia NOSa :) nawet fosfor jeszcze super świeci i wystarczy mu światło słoneczne :) dopiero niedawno mi ją pokazała, wygrzebując z szuflady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po doprowadzeniu do porządku miałem Rakietę tylko przez chwilę, bo zaraz się znalazł ktoś, komu bardzo się spodobała i nie potrafiłem odmówić :-) Ciekawostka - o ile można się tak wyrazić przy takim pospolitym zegarku - jest taka, że to dość spory zegarek, jak na radzieckiego garniturowca. Chyba największa Rakieta w tego typu kopercie, jaką miałem.

post-38182-0-77978600-1340536485_thumb.jpg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po blisko dwóch latach wahań (przerażał mnie rozmiar) wreszcie się zdecydowałem na noworuska, moim zdaniem jednego z fajniejszych :)

06A.jpg

04.jpg

Edytowane przez tomirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekranoplan... faktycznie takie monstrum na lapce? Tez sie swojego czasu na niego czailem ale ciagle jakis staroc sie pojawia i na niego ida fundusze.

Fajny ci on

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegarek. Masz może jakieś zdjęcie na ręce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekranoplan klasa :) Dla mnie na pewno za duży (rączki jak u pana Burnsa ;) ) i nieco za drogi :)

Za to dotarła w końcu moja, jak to mówi Wojtek "cepelka", czyli radziecki zegarek propagandowy, wczesny, bo już z 1941 roku, upamiętniający ponoć radziecki "podbój" Arktyki, który rozkręcił się na dobre gdzieś pod koniec lat '30...

2czzpolar00.jpg

2czzpolar01.jpg

2czzpolar02.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, ładnie wygląda :) I wręcz "kompaktowo", że się tak wyrażę... na mojej wyglądałby zgoła inaczej ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pmwas kieszonka miodzio jak ostatnio nie mam ciśnienia ta te starsze radzieckie zegarki to tą kieszonkę też bym przygarnał :rolleyes: A Ekranoplana też bym nosił <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem fotke dodać ale niestety :(

05afa63f57588c74med.jpg

Edytowane przez budzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co znaczy niestety ???

Pokazywał mi się X zamiast fotki, a dzisiaj widzę że jest :) Pierwszy raz próbowałem zamieścić zdjęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze , że się udało . Bardzo ładny zegarek .

Edytowane przez ksawery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego budzik ta tarcza jest lekko niebieska czy to tylko odbicie światła?

Edytowane przez Tapir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ravask piękny Poljocik, a ja mam takiego

11111117.jpg

22222227.jpg

wiem ze pospolity ale super stan, orientujecie się może z którego roku no pochodzi ? Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego budzik ta tarcza jest lekko niebieska czy to tylko odbicie światła?

Ten zegarek ma powalającą tarcze, nie udało mi się uchwycić jej metalicznego odblasku bo to światło sztuczne. Naturalnie w dziennym świetle to tarcza jest ciemnozielona i ma taki odblask jak samochody malowane lakierem metalikiem w postaci jaśniejszejszego odbicia światła płynącego po tarczy dookoła zależnie od kąta patrzenia. Wieczorem i w nocy daje taki jak na zdjeciu odblask ciemnogranatowy. Efekt jest niesamowity. Miałem podobnego Poliota kilkanaście lat temu, tamten był z owalną tarczą (jajo) i tak samo emitawał dwa kolory tylko podklad był w ciemym fiolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IceColdDi - fajny ten twój poljocik taki "garniturek" z datą, ale co do daty produkcji to może być 79 (bo chyba już wtedy ten werk tłukli), a może i 89 a i 91 też...

Może ktoś kto ma ich sporo potrafi poznać różnice między początkiem produkcji, a końcem. Czasem szczegółami się różnią np. poljot podobny do twojego ale automat 2616 jeśli ma taki jak twój znaczek pod balansem to jest nowszy niż ten bez, a jeśli ma ten znaczek i brak słownie liczby kamieni na wachniku to jest jeszcze nowszy niż ten co ma znaczek ale też podane kamienie słownie; rakieta 26XX ma np. najstarsza spotykana fazę dookoła werku wyciętą, ale większość świeższych jej nie ma, a te z końca zsrr z lat 90 mają tylko jeden incablock zamiast dwóch i sygnaturę werku nie wybitą na mostku tylko na kole na sprężynie i w prawie w każdym nowszym rusku są podobne cechy wskazujące na nowszość/starszość, więc wymaga to niezłej dedukcji, a i tak daty nie określisz w żadnym rusku, poza porządnymi staruszkami co mają prawie wszystkie bite rok i kwartał (no ale to się skończyło w latach 60-tych...)

Nie mam ani jednego takiego nakręcanego, ale z analogii po znaczku pod balansem strzelałbym jednak w zaawansowanie lata 80-te... (choć akurat taki sam znaczek chyba mam i pod mostkiem Sekondy 3017 z lat 60-tych... ale raczej 2614 bliżej do 2616 niż Strieły... I W TYM WŁAŚNIE CAŁY UROK TYCH RUSKICH CUDAKÓW :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydki strasznie, ale chętnie odkupię, nie żeby mi się podobał tylko żadnego kraba nie mam, a że to jedno z moich małych marzonek zegarkowych, więc nawet taki może być :-P

A tak na serio śliczny jest, strasznie elegancki Krab. Sekundnik taki powinien być w oryginale, czy ten ze strzałką??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi