Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy z powołaniem, ale z pewnością profesjonalny.

Masz rację profesjonalny,to miałem na myśli ,ale jak widzę jak ktoś pisze cytuję :"U mnie pewnie by wyleciał przez drzwi punktu usług zegarmistrzowskich..." to daleki jest od profesjonalnego podejścia. Tym optymistycznym akcentem pragnę osobiście zakończyć tą dyskusję bo to nie dział na pogaduchy . :) Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech teraz kolega pochwali się ile zapłacił za podróbkę

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dużo, to (w zależności od tego, w jaki sposób kupił, a w szczególności od treści oferty sprzedawcy) należałoby się zastanowić nad ewentualnym odstąpieniem od umowy i żądaniem zwrotu ceny, a może nawet odpowiedzialnością karną (gdyby sprzedawca sam przygotował podróbkę, a potem sprzedawał ją jako oryginał).

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu się nie ma nad czym zastanawiać jeno do sprzedawcy pisać o zwrot kapusty a jak się nie zgodzi to powiadomić kogo trzeba. chyba ze zegarek.nabyty na placu jsko okazja wtedy plecy ma kupujucy

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co. Mi sie podoba taka jaka jest. Wole zamieniona tarcze niz zdezelowana orginalna. TREEVILL mam nadzieje ze jak pokazesz jakis nowy nabytek to napiszesz ile kosztowal (tylko prawde) a nie te kity typu 10zl z bazaru. Ja zaplacilem 30$. Jakby tarcza byla oryginalna i w dobrym stanie koszt bylby zapewne wiekszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy zegarek jest wart tyle ile za niego chcemy zapłacić, a opowieści o zegarkach po 10 czy 5 złotych nie są wyssane z palca kolego ravask :rolleyes: trzeba tylko w poszukiwaniach nowych nabytków ruszyć się sprzed komputera i otworzyć szeroko oczy na łonie bazarów targów itp. ;) Duża część moich nabytków jest pozyskiwana właśnie w ten sposób. Fakt, często później trzeba włożyć w zegarek troszeczkę swojej własnej pracy lub odwiedzić zegarmistrza ;)

Dziś przyjechał do mnie nowy nabytek kupiony na A.... nie za 30USD, ale za 40 PLN. Prosił tylko o nową koronkę i pasek oraz o to aby przytulić go do siebie i troszkę popieścić, a efekt tych pieszczot przedstawiam poniżej :D

post-46446-0-26071300-1362056773.jpg

post-46446-0-78152100-1362056789.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a oto mój nowy nabytek - Poljot de luxe 29 kamyków automat. Będę musiał oddać go na czyszczenie ponieważ zatrzymuje się. Pytanie z czego zrobione są wskazówki ?pytam ponieważ widzę małe jakieś "wypryski" i zastanawiam się czy da rade to usunąć.

post-59104-0-15331500-1362060698_thumb.jpg

post-59104-0-76381500-1362060925_thumb.jpg

post-59104-0-16667600-1362060992_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a oto mój nowy nabytek - Poljot de luxe 29 kamyków automat. Będę musiał oddać go na czyszczenie ponieważ zatrzymuje się. Pytanie z czego zrobione są wskazówki ?pytam ponieważ widzę małe jakieś "wypryski" i zastanawiam się czy da rade to usunąć.

Wskazówki są pozłacane. Te "wypryski" to rdza. Nie da się tego usunąć inaczej niż z warstwą pozłoty. Akurat u siebie rozwiązałem identyczną sytuację w takim samym zegarku. Masz 2 opcje

• Oczyścić wskazówki do metalu i oddać do ponownego złocenia (koszt ok. 20-30 zł od wskazówki)

• Poszukać trupka z ładnym kompletem wskazówek.

Ja kilka tygodni temu kupiłem właśnie dawce z bardzo ładnymi wskazówkami. Zakup był na alledro za 30zł z shipem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w takim razie od jakich modeli wskazówek szukać ?? znając życie pewnie pasują ze 2 modele :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma co kombinować. Szukaj takiego modelu jak masz. Poljot de luxe automatic 29 jewels. Tylko przyglądaj sie co bierzesz bo niektóre zegarki z tego modelu mają zupełnie inne wskazówki. Ja kupiłem od tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/mechanizm-uszkodzony-poljot-de-lux-i3059612861.html

Akurat na tej aukcji wskazówki nie są pewnie lepsze od tych które masz ale jak ci zależy to możesz zapytać czy ma coś ładnego. Jeżeli chodzi o poszukiwanie części do starych zegarków to zalecana jest również cierpliwość. Szukajcie a znajdziecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co. Mi sie podoba taka jaka jest. Wole zamieniona tarcze niz zdezelowana orginalna. TREEVILL mam nadzieje ze jak pokazesz jakis nowy nabytek to napiszesz ile kosztowal (tylko prawde) a nie te kity typu 10zl z bazaru. Ja zaplacilem 30$. Jakby tarcza byla oryginalna i w dobrym stanie koszt bylby zapewne wiekszy.

ja większość moich zegarków kupiłem w cenie 20 - 40 zl . staram się kupować tanio dlatego moja kolekcja rośnie bardzo powoli

jeśli zapłaciłeś za swój zegarek ze świadomością ze nie jest oryginalny to ok gorzej było by jakbyś zapłacił kilka stów i oczekiwał ze to oryginał jest

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy zna się na zegarkach tak dobrze jak Wy starzy wyjadacze tego forum. Myślę że każdy zaliczył jakąś wtopę najważniejsze to wyciągać wnioski i niepopełniać więcej wtop. A jak koledze ravask się podoba to niech się cieszy z nowego nabytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie jest alfą i omegą i nikt też na tym forum nie zabrania cieszyć się koledze ze swego nabytku. Po to zaglądamy na to forum i chwalimy się swoimi nabytkami, żeby się właśnie uczyć na swoich i cudzych sukcesach, błędach i niepowodzeniach. Zamiast dąsać się na krytyczne uwagi lepiej po prostu wyciągać właściwe wnioski i podziękować tym, którzy wytknęli nam ewidentne błędy, bo taką naukę dłużej zapamiętamy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plus, kolega może i wiedział, że to fake (choć jakoś nie wierz), a nie Sturmanskie, ale nie napisał tego. Przeciwnie, z lakonicznego wpisu wynika, że to oryginalny Gagarin - rzadki i często podrabiany, bo pożądany kolekcjonersko model. Jeśli zatem doświadczeni kolekcjonerzy pozostawiliby na forum taki post bez stosownego komentarza, to ktoś o mniejszej wiedzy mógłby nim się zasugerować i też kupić podróbkę, nie mając tego świadomości. A przecież ideą tego forum nie jest przechwalanie się tym, co kupujemy, ale dzielenie wiedzą i szukanie rzetelnych informacji, a tylko przy okazji nawiązujemy tu znajomości bardziej koleżeńskie i chwalimy internetowym, a często nie tylko, znajomym, że udało się nam upolować coś ciekawego.

Podsumowując, kolega, który kupił podróbkę i świadomie napisał na forum, że to oryginalny zegarek powinien chyba przeprosić i więcej tak nie robić, a przynajmniej nie powinien się oburzać, że ktoś mu zwrócił uwagę na błąd w jego poscie.

Edytowane przez KamilZlg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma co kombinować. Szukaj takiego modelu jak masz. Poljot de luxe automatic 29 jewels. Tylko przyglądaj sie co bierzesz bo niektóre zegarki z tego modelu mają zupełnie inne wskazówki. Ja kupiłem od tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/me...3059612861.html

Akurat na tej aukcji wskazówki nie są pewnie lepsze od tych które masz ale jak ci zależy to możesz zapytać czy ma coś ładnego. Jeżeli chodzi o poszukiwanie części do starych zegarków to zalecana jest również cierpliwość. Szukajcie a znajdziecie.

Dzięki za radę. Jeszcze pytanko orientujesz się może w jakich latach były produkowawne te modele ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie oto te nowe nabytki Rosja w stanie który mnie bardzo cieszy poza śrubka która wystaje albo się odkręciła albo zerwany gwint i nie można zegarka nakręcić ta kto reszta zegarka zdrowa .

zdjcie00202.jpg

zdjcie00222.jpg

zdjcie00262.jpg

zdjcie00272.jpg

Rakieta z niej może coś będzie natomiast słava 2427 kich totalna nie da się nakręcić coś omyka wahnikiem też machałem i nic z tego nie wyszło balans zdrowy ale i tak milczy

zdjcie00173.jpg

zdjcie00193.jpg

Edytowane przez janosikmz19822

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe nabytki:

Przeuroczy Wostok

dscf6033x.jpg

Łucz :)

dscf6061p.jpg

Mam już takiego i być może ten będzie szukał nowego domu...ale jeszcze się waham ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie wymiary ma te Wostok, mógłbyś porobić więcej zdjęć, bardzo fajny.

(00)[][](00)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi