Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

faktycznie żeby była jak katalogu to trzeba zmienić ramkę na pozłacaną lub wymienić ring na ten z miastami ale z drugiej strony wiadomo ze Rosjanie nie trzymali się katalogów i często składali z tego co mieli. Ja bym ja zostawił taką jaka jest. super wygląda i tyle

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super wygląda i tyle

Fakt. Wygląda fajnie. podoba mi się. Ale jeżeli dopadnę kiedyś taką ramkę to i tak chętnie nabędę, będę miał dwa w jednym :D.

Edytowane przez Markd

Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja też mam Raketę 24h z czarną ramką, tylko koperta chromowana, tarcza i ring obrotowy identyczne, tylko na tarczy jeszecze są "elementy marynistyczne" kotwica itp. W mojej, rzekomo, nic nie było zmieniane.

Pozdrawiam!

Przemek

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Leppard

wklej może zdjęcie.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Leppard

wklej może zdjęcie.

Jak ZNAJDĘ CZAS, którego mi brak to obfocę wszystkie nowe nabytki, a jest ich kilka, i wrzucę fotki.

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakieta olimpijska przyleciała, ale z braku czasu nie miałem kiedy wystawić.

post-59104-0-80893600-1368214622_thumb.jpg

post-59104-0-01846500-1368214632_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna - gratulacje. Rosjanie to mają fantazję - sport na tarczy a żaglowiec na deklu :) Ten "Kubok" to letnia olimpiada? Zimowy "kubok" już był przerabiany - też bez sensu :D Ktoś coś może więcej powiedzieć o tym "przesłaniu" na tarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Jedna z edycji "Pucharu Świata w pięcioboju nowoczesnym - Sankt Petersburg". W którym roku, jaka kadra (seniorzy,młodzieżówka, juniorzy) - nie wiem.

Edytowane przez Yakovlev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a można foto z zimowej olimpiady albo linka ?? Nawet nie widziałem że taki polot mieli, ale zaczyna robić się ciekawie :)

Edytowane przez llcoolm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok - 40pln

Pasek - 6pln

Kupione u lokalnego zegarmistrza. Teraz planuje kupic sportowego radzieckiego mechanika, mozecie cos polecic?

post-52765-0-66532500-1368278495_thumb.jpg

post-52765-0-84098900-1368278527_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sportowy ruski mechanik to tylko Sportiwny. Nie do końca jego styl jest tak samo sportowy jak G-shocka, ale to kwestia gustu :P

Te pierwsze z litym deklem i dużą tarczą są szczególnie fajne. Sportowce, naprawdę nie boją się wstrząsów, gorzej z wodą (nawet przy wersji z pływakiem na tarczy) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sportiwny to tak na prawdę tylko z nazwy (no może trochę z racji stopsekundy) jest sportowy. Może koledze lepiej polecić jakąś Amfibię, która wytrzyma większość sportów, łącznie z tymi wodnymi :) Natomiast co do fajności Sportiwnych, to nie wypada mi się nie zgodzić z przedmówcą - kawał fajnego zegarka ;)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko raczej nie z tych najnowszych, bo ponoć już w basenie można je utopić na ament w pacierzu ;) Przynajmniej niektóre z nich, oczywiscie,.

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pmwas: Rzecz oczywista - myślałem o typowych amfach manualnych i to na 2409A, bo na 2209, to raczej szkoda byłoby ryzykować kontaktu z wodą ;) A nowe amfy? Tak sobie chytrze planuję kupno takiej nowej amfibii i zamianę mechanizmu na manual z 2409A. Bo stylistycznie to one wyglądają bardzo spójnie i elegancko, stalowy bezel też przemawia na plus, ale zdania na temat jakości wykonania werku nie należą do pozytywnych...

A tak w ogóle, to ile "rusków" miało lity zakręcany dekiel? Bo oprócz wspomnianego Sportiwnego i Rakiety automatycznej nic mi nie przychodzi do głowy. W przeważającej większości mieliśmy dekle zatrzaskowe albo dociskane zakręcanym pierścieniem.

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre nawet działają. W niektórych można nurkować i to głęboko. W innych mechanizm pada zaraz po wyjęciu z pudełka, a dla jeszcze innych prysznic stanowi śmiertelne zagrożenie. Jak się trafi - nie ma reguły.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
$(KGrHqR,!qgFF48zuzs(BRi1Q1W(Yg~~60_57.JPGtakie coś wpadło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolak fajny ! Przydałby Ci się do parki ten z Ebaya jeszcze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalowe lite dekle miały jeszcze na pewno Kamy, eksportowane do UK całe stalowe poljoty na 2409. Były pobiedy z tym samym deklem co i pierwszy sportwiny, na alle aktualnie jest Jantar z Czystopola z deklem jak w Kamie. Poza tymi to już chyba tylko jakieś rarytasy...

Ostatnio doszedłem do wniosku, że tak czysto technicznie to ruskie rozwiązanie z pierścieniem jest lepsze, bo nie "ciągnie" uszczelki w ostatniej fazie dokręcenia.

Nie wiem jak ze szczelnością nowych Amf (moje są akurat szczelne, ale nie nurkowałem z nimi aby jakoś tej szczelności im nie nadwyrężać), ale co do werków to one są dobre... tylko suche, więc z nowymi wostokami zawsze udaje się do zegarmistrza w celu ich rozebrania i ponownego złożenia, tym razem z oliwą.... i żyją absolutnie niezawodnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było że tylko "męskie sprawy" zanabyłem dla Pani Żony dziś na bazarze za całe 5 zł. słownie "pięć złotych" takie oto wodoszczelne cudeńko, Aurora.

Żona skwitowała "co to za kurdupel !" :D

post-60538-0-85382300-1368361433_thumb.jpg

post-60538-0-75462500-1368361442_thumb.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było że tylko "męskie sprawy" zanabyłem dla Pani Żony dziś na bazarze za całe 5 zł. słownie "pięć złotych" takie oto wodoszczelne cudeńko, Aurora.

Żona skwitowała "co to za kurdupel !" :D

Świetna ta aurora, biała koperta i jeszcze tarcza bicolor.... i to jaki :) Jak się Żonie bardzo nie podoba to ja bym wiedział kogo takie cóś by uszczęśliwiło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze znaleźć do Aurory jaką branzę bo pasków nie nosi Pani Żona, i może wtedy się przekona hehe

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko z tą wodoszczelnością żebyście nie przesadzili :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi