Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Czajka na chodzie. Jedyny mankament, to lekko latający ten wewnętrzny ring :/ On był przyklejany czy powinien być mocno ściśnięty między zewnętrzną częścią tarczy a bebechami?

Ogarnąłem fotki reszty zakupów.

[Tu był Majak z czarną tarczą   :)  :) ]

Dwa bardzo ładne. Resztę będę wymieniał na ładniejsze ;)

Peregrinus, gdyby Majak Ci nie przypasował, pamiętaj o mnie.  ;)

A tak w ogóle to gratki!! Szybko budujesz kolekcję i wiele fajnych zegareczków dorwałeś.  :D  :D

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle to gratki!! Szybko budujesz kolekcję i wiele fajnych zegareczków dorwałeś.  :D  :D

Dzięki. Mam już jakieś wyobrażenie o przyszłej kolekcji ale mimo tego jeszcze się miotam. Nabieram się też nadal na pięknie zrobione przez sprzedawców fotki, a przychodzą zegarki z umiejętnie ukrytymi mankamentami kosmetycznymi (a takich nie chcę posiadać, więc zaraz bedę sprzedawał). Zaczyna sie więc gonienie w piętkę, bo chcę mieć tak nieskazitelne zegarki jak Koledzy tu pokazują (przykład- ten mały Wostoczek, słaba chyba pozycja kolekcjonerska ale musiałem miec ładniejszy dubel).

Z zakupami na bazarach też różnie bywa. Przytuliłem już kilka frankenów, ale miałem też ładne strzały (Sekonda 31j)...

Wciąż jeszcze mam jednak zapał początkującego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie cudaki dziś wpadły :)

attachicon.gifIMG_20150918_124309.jpg

Wyglądają fajnie, ale możesz podmienić fotka na bardziej ostrą?  :(

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

U mnie zawitała taka Sława :)

3294163_IMG_7776.JPG

No i rekwizyt również tematyczny :) ZIŁ przewóz koni, Moskwa 1980.

3294161_IMG_7791.JPG

3294162_IMG_7786.JPG

Edytowane przez Wojciech1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Z tymi rowerami to nawet planuję :) Ale muszę domknąć jeszcze kilka remontów :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych Ikarusach występowały dwa rodzaje silników.Oryginalny i ewentualnie wstawiany (bodajże Jelczowski} jeśli oryginalnego nie dawało się już reanimować.Te oryginalne po wielu tysiącach kilometrów tak wyły,że przynajmniej u nas w Olsztynie nazywaliśmy je ,,MIGami,,Ale mieliśmy też jednego Ikarusa ze skrzynią w automacie ,że przy maksymalnie przeładowanym w godzinach szczytu pod górę szedł jak czołg Leopard i Abrams w jednym.Miałem okazję jeszcze nimi jeżdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi rowerami to nawet planuję :) Ale muszę domknąć jeszcze kilka remontów :)

Liczymy na pozdrowienia dla forumowiczów z anteny ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych Ikarusach występowały dwa rodzaje silników.Oryginalny i ewentualnie wstawiany (bodajże Jelczowski} jeśli oryginalnego nie dawało się już reanimować.Te oryginalne po wielu tysiącach kilometrów tak wyły,że przynajmniej u nas w Olsztynie nazywaliśmy je ,,MIGami,,Ale mieliśmy też jednego Ikarusa ze skrzynią w automacie ,że przy maksymalnie przeładowanym w godzinach szczytu pod górę szedł jak czołg Leopard i Abrams w jednym.Miałem okazję jeszcze nimi jeżdzić.

We Wrocławiu (ale pewnie nie tylko) MIGami nazywano Jelcze M11, które stylistycznie były podobne do Jelczy PR-110, ale mechanicznie były tak na prawdę Ikarusami 260 (silnik między osiami, wysoka podłoga - wszystko tak, jak w Ikarusach). Natomiast w Jelczach PR-110 silnik był zamontowany za tylną osią i był to polski SW-680 na licencji bodajże Leylanda.

Ale żeby skończyć ten autobusowy OT pokaże swój nowy nabytek - czerwona dwunastka z niewyblakniętą 12 :)

post-25327-0-65021100-1442648155_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne nabytki pokazujecie. Seba fajna 5iątka, Wojtek jak zwykle zegarek w super stanie i scenerii. Czerwona dwunastka tez zacna, jaki rok?

U mnie też pojawiło się kilka sztuk. Poljot - wtopa Allegrowa, ale trochę się udało go odratować. Dokładniejsza historia tutaj --> Reanimacja

1.  Poljocil w cyrlicy z chyba nie za często widywanym 17 kamieniowym mechanizmem. Dekiel też opisany w języku rosyjskim. Czy wszystko z werkiem ok? Mostek balansu nie ma charakterystycznego 'schodka'. Przy okazji, jeżeli kolega kchrapek takiego szuka to wiedz, ze coś się dzieje :ph34r:

DVU308Y1.jpg

GAALVUTE.jpg

2. Kama z forum. Zawsze mi się podobała i wreszcie się trafiła.

di-LVTUS75Z.jpg

3. Rakieta również z forum, Czarna krateczka i subsekunda, zdecydowanie to lubię :) Jak zwykle trochę paprochów się dostało.

di-Z7IMR00Y.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

red twelve - przecudna!

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

We Wrocławiu (ale pewnie nie tylko) MIGami nazywano Jelcze M11, które stylistycznie były podobne do Jelczy PR-110, ale mechanicznie były tak na prawdę Ikarusami 260 (silnik między osiami, wysoka podłoga - wszystko tak, jak w Ikarusach). Natomiast w Jelczach PR-110 silnik był zamontowany za tylną osią i był to polski SW-680 na licencji bodajże Leylanda.

Ale żeby skończyć ten autobusowy OT pokaże swój nowy nabytek - czerwona dwunastka z niewyblakniętą 12 :)

attachicon.gifred12.jpg

U mnie też jeszcze nie wyblakła :)

2be3dc89a57e5a90med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Urocze są te Wostoczki. Kolejny wrócił od majstra i już cieszy. 3662396ddf4c1234b96d3ba24d73a96b.jpg

Dzięki Grzegorz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urocze są te Wostoczki. Kolejny wrócił od majstra i już cieszy.

Wiosennie z tą zielenią :) dodatkowo dzisiaj ładna pogoda.

A to mój nowy nabytek  :rolleyes: niedawno odebrany od zegarmistrza, po przeglądzie, smarowaniu i uzbrojony w nowy pasek :) Dobowa odchyłka to około -15 s ;)

post-82877-0-18371600-1442659797_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Piękny ten Wostoczek :) Na Twoją rękę w sam raz, ale dla przeciętnego "chłopa" to już nie za bardzo.

U mnie wczoraj zawitał bardzo fajny poljot w stali, w sumie nie tak drogo, choć licytowany na allegro.

74defcd351b9db43med.jpg

a26af6552741325cmed.jpg

I teraz zagadka, wie ktoś z Was z jakich służb pochodzą te pojazdy i jakich są marek? :) Dodam, że towarzystwo Poljota nie jest przypadkowe. :)

6a8d857d4c3e4964med.jpg

http://zegarkiradzieckie.blogspot.com/2015/09/stalowy-poljot-de-luxe-rzadkosc-wsrod.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Plywak - tak go wypicowałeś że hej :) jeszcze fotki ładniejsze zrób , bo ten model ma zdecydowanie więcej uroku niż tu widać ;)

Wojtek - stalowy niezły ;) i jak zwykle w ciekawym towarzystwie :)

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie takie dwie zwykłe rzymianki.

U mnie jeden Rzymianin ;)

Plywak - tak go wypicowałeś że hej :) jeszcze fotki ładniejsze zrób , bo ten model ma zdecydowanie więcej uroku niż tu widać ;)

Proszę :)

post-82877-0-40467000-1442664804.jpg

post-82877-0-10640900-1442664805.jpg

post-82877-0-70909400-1442664805.jpg

post-82877-0-32299200-1442664806.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Od razu lepiej :) ładniutki on jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi