Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Taki świeży przystojniak:

attachicon.gif20151208_173603_pop_zmiana rozmiaru.jpg

attachicon.gif20151208_173723_pop_zmiana rozmiaru.jpg

Po wstępnym pierwszym własnoręcznym spa (jestem z siebie dumny) i wymianie szkiełka u zegarmistrza. Niestety na ryskę na tarczy chyba się nic nie zaradzi?

Aaa pasek też własnoręcznie dobrany :)

To Łucz Sowa  :)  zdjęcie fajnie wyszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki również chłopaki, przy Romana kieszonkach, to mój Łucz wymięka - mały pikuś :D

Paweł starałem się jak mogłem zrobić fajne zdjęcie tej tarczy, ale jest ciężko, dopiero przy punktowym oświetleniu jakoś wyszło ... trochę jakby tarcza chrono ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego do zdjęć najlepiej wykorzystać światło dzienne. Roman, kieszonki bajeczne, ostatnio wrzucasz nowe nabytki rzadko, ale jak polecisz to po całości. Chciałbym mieć choć jedne zegarek z okresu do 1950, a tak ani sztuki :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman - trochę pojechałeś z tymi starociami :D   Zajałbyś się innymi rocznikami takimi trochę młodszymi ;).

A tak serio to strasznie zazdroszczę niektórych zegarków. Na tego Burego miałem nawet ochotę. Gratuluję.

Miałem nic nie pokazywać ale jutro chyba cos wkleję. Cos w tym klimacie jak powyżej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki raz jeszcze :)

Bahuone - warto sie zapoznać z takim choćby po to zeby wiedziec czy sie spodoba czy nie :

:

Ciekaw jestem Krzysztof co jutro wkleisz? Kurcze, strasznie jestem ciekaw. Jutro jest za 20 minut, dasz radę? Musi być moc :rolleyes:  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpierniczam się między wódkę a zakąskę ze swoim składakiem ;) Prawie ojczyźniano-wojenny.

Ale wiaderko się pomału zapełnia.

3893831_kirow21.jpg

3893832_kirow22.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pewnie na dodatek trup, bo nawet fotki są w grobowej tonacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, zegarek na chodzie, wydaje piękne dźwięki, a do tego zapewnia po-konserwacyjne odczucia węchowe (ten gryzący zapach chemii! :wub: ).

Roman, jak zbierze się wiaderko będziemy na forum kompletować prawilne zestawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taniej niż 200-250zł za prawidłowy chodzący naręczny? No może się kiedyś trafią.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dotarła rakieta od kolegi z forum f097e7d83fdc799614d426ab6da308c9.jpg

Troszkę ją odkurzyłem, i gdy zamierzał em włożyć do gsblotki z innymi wersjami w tej kopercie okazało się, że już od Krzyśka taką kupiłem :/

4a698656788b8019cf1bbd48daaefd93.jpg

To wina tego cholernego Niemca, jak mu tam..

Ed.

Już wiem .. Alzheimera ;)

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że już Roman nie może się doczekać :D  więc pokazuję... 

Żadna tam perełka czy tez Unikat. Taka normalna zwykła kieszonka ;)   Wiem, wiem. Wskazówka minutowa nieoryginalna. Szukam i pójdzie do zegarmajstra na podmiankę.

Mayor - dzięki za konsultacje :)

DSC_0093.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o Kurrrrr.........

To pierwsze chrono z 1GCzZ  Верное Время   :blink:  :blink:  :blink:  :blink:  :blink:

Nie napisałes nawet słowem?

Dawaj fotke mechanizmu Krzysztof.

Tego zegarka chyba nie ma nikt na forum :)

Gratuluję :)

Dawaj mechanizm, dawaj, dawaj, dawaj, nie daj się prosić :) 

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był taki ostatnio na bazarku w cenie Rakiety dla niewidomych. Oglądam- jakiś taki siermiężny składak k-43 ze stoperem i wziąłem Rakietę ;)

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wygląda od tyłu. Dla nie znających tematu wygląda troche dziwnie. Ale pamietajmy że to pierwszy radziecki chronograf, Bazą był K-43 a moduł chronografu dorabiano chyba w Sokolnikach. Tak one wszystkie wyglądają. Niezmiernie rzadki model. Wszystko działa tak jak powinno. Ciekawostką jest że mała wskazówka chronografu przesuwa się co minute w odwrotnym kierunku jak pozostałe wskazówki.

Więcej na pewno mogą napisać kol. Roman, kol. pmwas, Paweł

DSC_0129.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeceniasz Krzysztof moją wiedzę na temat tych zegarków.

Wg tego co wykopałem w sieci to jest modyfikowany typ1, modyfikacja polegała na dodaniu modułu chronografu.

To pierwsze radzickie chrono produkowane  (wg tego co znalazłem) w latach 1936-1938. 

Mechanizm wygląda na "składaka" ale wszystkie zdjęcia jakie widziałem tych mechanizmów takie robiły wrażenie.One po prostu tak były zrobione.  Nie widziałem tylko czarnego koła naciągu ale to akurat ma małe znaczenie :)

Na pewno więcej może powiedzieć pmwas i mayor, tylko co tu mówić?! 

Dla mnie  zegar roku w tym dziale  :)  :)  :)

Edycja

Nigdy nie widziałem żeby był do kupienia ten zegarek w takim stanie zachowania.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman

Czasami się pojawia ale ceny sa powalające.

http://aukro.ua/chasy-hronograf-prom-koop-vernoe-vremya-moskva-rr-i5794751320.html

Tylko skromne 30 tys. hrywien

Ten długo wisiał na mołotku teraz wisi na aukro. Jest charakterystyczny bo ma tercze z ubytkiem. No i cena dla turystów ;) Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi