Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

A ja wczoraj bylem na Kole i niektórych tam juz zupełnie powalilło z cenami... Znalazlem dwa uszkodzone budziki Poljota. Ale jak uslyszałem cene (100PLN) to tylko sie roześmialem a proby targu skonczyły sie na 60 zeta. jak powiedziałem sprzedawcy, że za 10PLN to może wezme spojrzał na mnie jakby chciał zaraz w ryj strzelić. Pogięlo tych sprzedawców. Chyba wogóle przestane chodzić na Koło. Nawet dziadki przed bazarkiem chore ceny mają...

A Delban czy innych Tissotów z domalowanymi swastykami zatrzęsienie... Kto to kupuje???...

Prosta rzecz popyt i podaż kształtują ceny. Raczej o niskich cenach na radzieckie zegarki to możemy zapomnieć. A tak na prawdę czemu one mają być tanie jak one takie cenne są ;)

W sumie patrząc na moje dotychczasowe sztuki, zakupione różnymi drogami, wynika że im więcej za zegarek zapłaciłem tym sprawniejszy się okazywał, a do tych tanich i tak musiałem drugie tyle dołożyć żeby ich stan określić jako zadowalający. Zegarek za 10,20,30 złotych+ pasek za 10-20+drobna naprawa za 20-30 złotych i wychodzi 50-70 zł kosztów całkowitych. Za tą cenę lepiej kupić pewniaka z którym nie będzie chodzenia i czekania na naprawę. No chyba, że warto. A czasami warto.

tomirku na Kole to chyba normalne ;) U nich warto jak szukasz czegoś konkretnego a tak stragany z mydłem i powidłem się sprawdza ;) Kiedyś kupiłem pare sztuk po piatce a i widziałem ukrainca albo rosjanina co miał zegarki z metkami w bardzo dobrych cenach, w sensie rozsądnych.

FORZA Robert!

W sumie patrząc na moje dotychczasowe sztuki, zakupione różnymi drogami, wynika że im więcej za zegarek zapłaciłem tym sprawniejszy się okazywał, a do tych tanich i tak musiałem drugie tyle dołożyć żeby ich stan określić jako zadowalający. Zegarek za 10,20,30 złotych+ pasek za 10-20+drobna naprawa za 20-30 złotych i wychodzi 50-70 zł kosztów całkowitych. Za tą cenę lepiej kupić pewniaka z którym nie będzie chodzenia i czekania na naprawę. No chyba, że warto. A czasami warto.

Tak jak piszesz w zegarki tanie trzeba dużo zainwestować, czesto nawet ta inwestycja nie przyniesie porządanach efektów.

No to tym razem zegarki znane, popularne i często spotykane. ;)

Ale za to po delikatnym oczyszczeniu okazało się, że są w zaskakująco dobrym stanie.

Wostok - następny mój zegarek "do garnituru".

To o takiego chyba jakiś czas temu pytał Alamo? - z "nadlewami" po bokach.

post-22189-0-89322700-1331121341.jpg

Rakieta "złote koło zamachowe" - dołączyła do niebieskiej wersji post-22189-0-61372800-1331121343.jpg.

post-22189-0-98622700-1331121344.jpg

A miałem nie zbierać Poljotów. A tu "w zestawie" się trafiła taka ładniusia kosteczka. ;)

P.S. Pytanie do znawców Poljotów - ten sekundnik jest oryginalny?

post-22189-0-50552400-1331121346.jpg

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Guest ALAMO
Jan - moskwa super.A wiesz może co oznacza to logo na mołni?(mam damską amfibie z takim logiem)

Spartak Moskwa! ;) O leee, o lee o le o leeee...! ;)

Guest andree

Chyba przestane tu zagladac bo nie kiedys szlag z zazdrosci trafi ;)

A miałem nie zbierać Poljotów. A tu "w zestawie" się trafiła taka ładniusia kosteczka. ;)

P.S. Pytanie do znawców Poljotów - ten sekundnik jest oryginalny?

post-7522-0-54180300-1331121351.jpg

A ja mam pytanie: mam bardzo podobna kosteczkę. Ma jednak inne wskazówki, nieco inne indeksy i w innym miejscu napis "made in..." (ale sekundnik ten sam hehe ;) )

Skąd te roznice?

qy135_Poljot.jpg

Inna partia? Inny rok produkcji? Wiele możliwości, przecież jest tyle "dubli", wersji i odmian że nawet nie warto pytać.

To może sekundnik mam oryginalny, ale za to pozostałe wskazówki to jakieś przekładki?

W sumie nieco się od siebie różnią, minutowa zwęża się ku końcowi, więc to rzeczywiście może być jakaś przekładka.

To może sekundnik mam oryginalny, ale za to pozostałe wskazówki to jakieś przekładki?

nie, kolega ma takiego jak Twoj (od nowości więc nie ma mozliwości przekładek) - tzn z tymi węższymi indeksami i napisem made in... wyzej niz u mnie i z czarną rameczka daty (u mnie jest złota) i ma takie wskazówki jak Twoje - zlote i minutową w przeciwieństwie do godzinnej lekko zwężającą się. Więc to musza być dwa różne, ale bardzo podobne modele. Bo poza tarczą i wskazówkami to chyba sa w tej samej kopercie. Nawet koronka taka sama jest.

Rakieta "złote koło zamachowe" - dołączyła do niebieskiej wersji

post-3565-0-92238700-1331121352.jpg

zgapił, zgapił ;)

zgapił, zgapił ;)

Zgapił, ale się uczciwie i od razu przy wrzucaniu zdjęcia przyznał: ;)

[...]

Rakieta "Niebieskie Koło Zamachowe" - przejaw fantazji projektowej naszych sąsiadów.

Krzysiek - ściągnąłem Twój pomysł wrzucenia jej na granatowo-żółty pasek "nato",

tylko daleko mi do Twoich umiejętności fotografowania. :)

[...]

To chyba dobrze uczyć się od najlepszych? :)

Guest ALAMO

Otóż to ;)

chwalę się tym Poljotem, o którym wspominałem, moze nie jest w najlepszym stanie, ale strasznie mi się podoba, kolejny do kolekcji.

post-2965-0-88264500-1331121390.jpg

No to tym razem zegarki znane, popularne i często spotykane. ;)

Ale za to po delikatnym oczyszczeniu okazało się, że są w zaskakująco dobrym stanie.

dsc5889pq9.jpg

no , no po prostu piękny.Mam takiego ale w srebrze i bardzo chętnie bym chciał złotego brata.Jeśli ktoś przypadkiem ma dwa chętnie przygarne ;)

36c723adb8bb2321m.jpg

63be73c6bf61a27cm.jpg

c5a6bd9ea058dd51m.jpg

43d889486b9fae1fm.jpg

miał być seiko, a jest vostok- nie żałuję zamiany ;) wybaczcie jakość zdjęć. może później zrobię lepsze, jak naładuję akumulatorki w aparacie

gratuluje Vostoka Europe

osobiscie jestem wielkim entuzjasta starych wostokow ale te w nowym wydaniu tym wspolczesnym wygladaja naprawde solidnie

najlepiej niech sie wypowiedz osoby blizej znajace marke jej historie sumiennosc i wykonanie ^_^

jak dla mnie jest super

I znów się trafiło kilka nowinek (oprócz jednego). ^_^

Kolejny Wostok "pod krawat". Jak dla mnie jeden z najładniejszych Wostoków.

Piękne, oksydowane na niebiesko wskazówki (chociaż trudno to oddać na zdjęciu).

post-22189-0-40839700-1331121711.jpg

Rakieta - ciekawa tarcza, tylko była pożółkła i nie udało się jej do końca doczyścić.

post-22189-0-58722600-1331121712.jpg

Poljot - uroczy brzydal (nadal nie zbieram Poljotów, same jakoś tak wpadają).

post-22189-0-93474200-1331121713.jpg

Wostok z "nadlewami" w wersji złotej - jest strasznie sterany

(choć na zdjęciu tego aż tak nie widać) i ma startą podziałkę minutową.

post-22189-0-37290800-1331121715.jpg

Wostok z "nadlewami" w wersji czarnej (prawdopodobnie nieoryginalny sekundnik).

Jeden z moich pierwszych zegarków w kolekcji, ale jakoś tak wyszło, że jeszcze go nie przedstawiałem.

post-22189-0-45679300-1331121717.jpg

Sława - kolejne podejście do ćwiczeń w fotografowaniu czarnej tarczy.

Według mnie już widać postępy. :)

post-22189-0-09838300-1331121719.jpg

cholerka, Panowie takie rzeczy tu pokazujecie, ze ja z moimi upolowanymi ruskami mogę się schować> Muszę jednak lepiej poszukać. Telekom naprawdę piękne sztuki upolowałeś. gratulecje.

Na reszcie mam! Pierwszego budzika ;). I co najważniejsze razem z przeglądem wyszedł mnie znacznie taniej niż podobne budziki na Alledrogo. Do tego trafiła sie duża Rakietka, niby nic specjalnego ale jakoś podoba mi się jej prostota. Natomiast dziwi mnie w niej lekko koperta. Wydawało mi się, że są to koperty stalowe pokryte ewentualnie chromem a tu jest inaczej. Koperta od spodu w okolicach koronki oraz w jeszcze jednym miejscu jest przetarta i wyziera z niej żółty kolor.

Do tego trafił się jeden szwajcar, którego pozwolę sobie wrzucić. Niby zwykła Delbanka ale chyba w dosyć rzadkiej tarczy. :P

wu5718_RakPolDel.jpg