Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

Wiem, że to nie Rusek, ale jakoś mi nie pasował do działu "nowe nabytki vintage", źle by się czuł wśród tych marek z górnej półki. A NRD to też w końcu "Demolud".

Ruhla.jpg

Ruhla2.jpg

Zastanawiam się, czy ta tarcza to oryginał, czy też może serwisowy substybut?

prezentowałem go co prawda niedawno, ale zdjęcia były z ukrainy. Dzisiaj go odebrałem, syf przy koronce że aż niedobrze mi się zrobiło, ale już po czyszczeniu i pięknie pachnie :)

jak znajdę chwilę czasu (tylko kiedy? :) ) to zrobię grupówkę lodówek, teraz tylko jedna:

post-3565-0-07581300-1331843357.jpg

Te wczesne Ruhle są zajefajne :) A Hansa pozostawiłbym bez komentarza, aleskoro już mi zazdrosci mołni - pogratulował :)

Miłego dnia!

lodówka w czerni priekrasna !!!

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Lodóweczka - konkretny nabytek. Odnoszę wrażenie, że dobre ruskie - to już było.

jak znajdę chwilę czasu (tylko kiedy? :) ) to zrobię grupówkę lodówek, teraz tylko jedna:

Zrób , zrób, zrób!!!!

Najnowszy , dziś na ręku:

Nie jestem pewny czy to nato pasuje do tego Łucza.

To takie moje (bardzo subiektywne) odczucie, ale ten pasek ma się trochę do zegarka jak kwiatek do kożucha :) .

Nie jestem pewny czy to nato pasuje do tego Łucza.

To takie moje (bardzo subiektywne) odczucie, ale ten pasek ma się trochę do zegarka jak kwiatek do kożucha :) .

Nie sprzeczam się .... nato założone bo moim zdaniem trzymało się choć kolorystycznie .... ale też mam wrażenie (subiektywne), że z czasem łucz będzie się nosił na czymś innym :)

Zegarek pojawił się w wątkach o najnowszych nabytkach i ruskach noszonych na codzień ..... w wątku o dopasowaniu zegarka do paska i vice versa, z tym paskiem go nie pokażę :)

Trojaczki od Wostoka - mistrzostwo Świata! Gratulacje! Poljot - marzenie:)

To łożyskowanie wahnika to fabryczne :P ? Myślałem, ze ma taki pręcik jak np sława... Piękny!!!

Miłego dnia!

robert : "30" wymiata poprostu !!!! piekny wachnik (nie widziałem takiego), dwa wersja bez daty (nie widziałem takiego) i jeszcze w cyrylicy i jeszcze ładny skubaniec i jeszcze dobrze zachowany......

no co ja moge napisac poza tym, że bardzo gratuluje i bardzo zazdroszczę :P

Jeszcze nawet takiego Poljota nie widziałem. Swietnie Robert!! To pierwsze to cóż to??

Witam,

Przedstawiam kilka ostatnio nabytych zegarków.

1. MIR

n2zlg0.png

2. POBIEDA

rm6543.png

euh7qf.png

3. RAKIETA

2pzwu1l.png

6tl6dc.png

robert : "30" wymiata poprostu !!!! piekny wachnik (nie widziałem takiego), dwa wersja bez daty (nie widziałem takiego) i jeszcze w cyrylicy i jeszcze ładny skubaniec i jeszcze dobrze zachowany......

no co ja moge napisac poza tym, że bardzo gratuluje i bardzo zazdroszczę :P

Ten Poljot na łożysku kulkowym to rzeczywiscie rzadkosc. Jak go zobaczylem w ofercie Kup Teraz to pomimo dosc wysokiej ceny ustrzelilem go natychmiastowo

post-4379-0-68342200-1331843899.jpg

A ten pierwszy to Pobieda z Petrodworca. W tej serii obrazkowej byly 3 (do zobaczenia w katalogu z 1960 roku) każdy z innym krojem cyfr:

- ze Spaska wieza Kremla (to ten na zdjeciu)

- z "miednom wsadnikom" - pomnik Piotra I na koniu, ktory stoi w Petersburgu (tez mam)

- z wieza budynku Admiralicji z Petersburga - tego widzialem tylko na ilustracji w tym katalogu

Edited by rproch

Pomijając Poljota to właśnie ta Pabiedka bardzo ciekawa. Wrzucaj w katalog :P

Robert, piękne zegarki ! W szczególności Pobieda z wieżą Kremla i Poljot 30-kamieniowy. Poljot to prawdziwy rarytas, wersja bez datownika i do tego z wahnikiem na łożysku kulkowym!

Ten Poljot jest z polskiego allegro ?

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!