Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Buran69 Piękny nabytek. Bardzo ładny stan, często widuje się Wostoki z tą tarczą właśnie na 18 kamieniach a u Kolegi 22 kamyki siedzą. Gratulacje!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dziś przyjechały do mnie moje dwa pierwsze ruskie zegarki. Dwa bo były tak wystawione, chodziło mi głównie o ten bez bransolety. Czy ktoś coś o nich wie? Jaki mechanizm itp? Oba to Pabjedy (spolszczyłem). Dodam że ten drugi zegarek dość mocno spieszy, około 3 minut na 12 godzin. Czy można to piękne wypukłe szkiełko jakoś dokładniej wypolerować niż samą pastą tempo z woskiem? Ostatnio jak polerowałem stare Casio papierem i pastą to szkiełko stało się matowe, ktos wie jak uniknąć tego? Dodaje trochę zdjęć moich "nowych" zegarków, niestety zdjęcia nie najlepszej jakości. I czy lepszy będzie do tej demokracij pasek czy bransoleta?

post-44907-0-47957000-1332369228_thumb.jpg

post-44907-0-39854100-1332369235_thumb.jpg

post-44907-0-40715800-1332369244_thumb.jpg

post-44907-0-12688200-1332369252_thumb.jpg

post-44907-0-35379200-1332369299_thumb.jpg

Edytowane przez Powieka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszy mnie twoja radość z nowych nabytków - gratuluję. Obie Pobiedy to zegarki jak podejrzewam z lat 80 i 90-tych z naciskiem na 90-te. Siedzące w nich mechanizmy nie mają żadnych wodotrysków. Zewnętrzna powłoka miała cieszyć oko.

Polerowanie szkiełek to nic trudnego. Już wielokrotnie na forum koledzy podawali recepturę pełnego sukcesu. Ja robię tak - wodny papier ścierny o trzech do czterech rodzajów gradacji powiedzmy od 400 do 2000 w zależności od stopnia porysowania szkiełka. Mokrym papierem zaczynamy delikatnie szlifować, zaczynamy od najgrubszego, aż po 2000. Potem dobra pasta polerska do pleksi i szmatka bawełniana. Jeśli szkiełko nie miało bardzo głębokich rys i pęknięć, to efekt jest naprawdę zadziwiający.:lol:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buran69 Piękny nabytek. Bardzo ładny stan, często widuje się Wostoki z tą tarczą właśnie na 18 kamieniach a u Kolegi 22 kamyki siedzą. Gratulacje!

Pozdrawiam

Dlatego przeszedł przez Allegro niezauważony :lol: Tak naprawdę to jest wostok precyzyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy urobek to Pobieda 2-51 oraz dla kontrastu Junghans z giermanii ;)

post-46446-0-78736600-1332433737_thumb.jpg

post-46446-0-24592200-1332433750_thumb.jpg

post-46446-0-06990700-1332433766_thumb.jpg

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajtek piękny urobek! Junghans w pięknym stanie - gratulacje! Piękny paseczek i do garnituru będzie idealnie pasował.

Pabieda też fajniusia. Pabiedy u Ciebie za chwilkę będą zajmować czołowe miejsce z Mołniami.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki , dzięki......pamwas zaraził mnie tymi Pobiedami i teraz staram się jak mogę skompletować całe lata pięćdziesiąte i niżej. Junghans zostanie poddany bardzo delikatnym zabiegom upiększającym i będzie cieszył moje łoczko jeszcze bardziej. :) Pobied Moskiew i Sportiwnych widziałem dzisiaj wiele w różnym stanie, ale finanse nie pozwoliły na zanabycie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Tajtek] jasne, że wiem kto mógł Cię zarazić, wybór był tylko jeden słuszny: Pmwas!

Ja również dzięki Pmwas zacząłem się rozglądać za Pobiedą, chcę coś w ładnym stanie najlepiej lata 49,50,51 piękny zegarek i mechanizm nie do zdarcia.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pmwas działa jak jakiś wirus zaraża i zaraża. Powoli idę do zamierzonego celu na dzień dzisiejszy stan posiadania Pobied wynosi: 4-50, 2-51, 4-52, 2-53, 4-54, 3-56, 4-56, 3-58. Długa droga jeszcze przede mną i to właśnie największa frajda......poszukiwanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lester_87

A wracając do postu Powieki. Demokracja w ZSRR???? ;)

Takiego cyferblatu jeszcze nie widziałem, choć zegarek popularny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niet niet.... rzecz jasna demokracja to już lata 90-te. Na A....o ostatnio widziałem kilka z tymi tarczami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z najładniejszych radzieckich zegarków w końcu u mnie

2012-03-23%2016.00.07.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

l: a gdzie zapisano, że wyobrażenia na zegarkach nie są radzieckimi czy rosyjskimi wyobrażeniami, nie polskimi? Może według nich tam jest demokracja? :)

Osobna kwestia, że cyferblacik Poljota śliczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljocik cacy. :) U mnie zaś długie poszukiwania, wytrwałe oczekiwanie, troszkę własnej pracy i o to moja Wołenka sptkała nareszcie braciszka, który zowie się Ałmaz :P Dobrze obojgu rodzeństwa z ryjków patrzy, a i mnie to niezmiernie cieszy :) Niedługo zaś rodzeństwo powiększy się jeszcze o dwie siostry, które obecnie swe wnętrzności leniwie wystawiają na pieszczoty zegarmistrza :D potem ich doczesne szaty może trafią do nowo odkrytego salonu piękności na nowy chromowy makijaż, ale to dalsza historia :D Pazdrawlaju

post-46446-0-69051900-1332533221_thumb.jpg

post-46446-0-37804800-1332533254_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z najładniejszych radzieckich zegarków w końcu u mnie

2012-03-23%2016.00.07.jpg

Rzeczywiście do niebieskiej koszuli jak znalazł. Ładny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Tajtek] Toż to ładna familija u Ciebie. Bardzo ciekawa tarcza Ałmaza. Rodzinka 22k i 18k się powiększa.

Siostry jak wrócą ze SPA to też zaprezentuj.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko odbiorę Wołny to strzelę fotki. Potem do galwanizera na rekonesans i jak dobrze pójdzie to koperty będą w nich jak nowe. :) Jeszcze z jego usług nie korzystałem i nie wiem jak gościu robi, ale jak na razie cena brzmi zachęcająco :P Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

A u mnie taka parka staruszków Kirowskich

post-36222-0-64397200-1332587058_thumb.jpg

Edytowane przez robcyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

A u mnie taka parka staruszków Kirowskich

super zegareczki, gratuluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne te kirowszczaki .Robcyk gdzie takie cacka można upolować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ksawery] Odpowiadając na Twoje pytanie, to Kirowszczaki można upolować w internecie, przynajmniej ja je tam upolowałem. Obie sztuki upolowałem na Allegro.

Widocznie miałem szczęście bo nie było za dużo myśliwych :) Parę razy widziałem tego złoconego Kirowskiego za 299 zł u Montechristo.

Udanego polowania życzę.

Ciekaw jestem co powie Nekroskop, wydaje mi się, że lubi Kirowskie. Coś ostatnio go nie widzę na forum.

Pozdrawiam

Edytowane przez robcyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Hey...

Ja ostatnio reanimowałem Sławę kostkę i wyszło mi tak:

slava_po.jpg

i z kolegą Łuczem dla porównania wielkości:

slava_vs_lucz.jpg

i wpadł jeszcze taki budziczek - trochę koperta przeszła, bo porysowana jest, ale ładna tarcza i chodzi i warczy kiedy trzeba;

cornavin.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajnie wyszło! ;)

Budzik z tuńczykiem - elegancja! choruję na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi