Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Spora wrzutka. Cornavin budzik jest super. Ruhla też ciekawa. Aurory też nie można nie doceniać bo jednak jest ich proporcjonalnie mniej niż Wiesn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość manov

witajcie drodzy użytkownicy forum. Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem zegarka Łucz De luxe 23 Jewels SSSR lata 60 pozłacana koperta. Zegarek jest w stanie idealnym jak nowy, mechanizm chodzi idealnie. Zegarek co prawda jeszcze do mnie nie doszedł ale czekam na paczkę. Wiadomym jest fakt, że zakupiłem go pod siebie, ale mam pytanie o przybliżoną wartość rynkową. Zdjęcia wstawię prawdopodobnie jutro więc proszę szanownych moderatorów o nie kasowanie wpisu. Pozdrawiam serdecznie

koperta z cyframi rzymskimi jak nowa

Edytowane przez manov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie drodzy użytkownicy forum. Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem zegarka Łucz De luxe 23 Jewels SSSR lata 60 pozłacana koperta. Zegarek jest w stanie idealnym jak nowy, mechanizm chodzi idealnie. Zegarek co prawda jeszcze do mnie nie doszedł ale czekam na paczkę. Wiadomym jest fakt, że zakupiłem go pod siebie, ale mam pytanie o przybliżoną wartość rynkową. Zdjęcia wstawię prawdopodobnie jutro więc proszę szanownych moderatorów o nie kasowanie wpisu. Pozdrawiam serdecznie

koperta z cyframi rzymskimi jak nowa

Na forum nie wyceniamy zegarków , drogi kolego musisz przeczytać regulamin , skoro go zakupiłeś to powinieneś wiedzieć jaka jest jego wartość rynkowa 

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość manov

Drogi Panie jeśli idziesz do restauracji na obiad, to nie zastanawiasz się jaka jest wartość rynkowa kotleta na talerzu i surówki na drugim końcu polski. Być może zakupiłem go na bazarze albo od starego znajomego? Jak to ma się do ceny rynkowej? Dziękuję za upomnienie, nie bardzo rozumiem co jest niemoralnego w wycenie, ale jeśli takie panują zasady to oczywiście się do nich dostosuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przytuliłem ostatnio takową Rakietę :) Taką  samą jak wcześniej sprzedałem,i trafiła sie następna :)

5vr6.jpg

cb8u.jpg

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi Panie jeśli idziesz do restauracji na obiad, to nie zastanawiasz się jaka jest wartość rynkowa kotleta na talerzu i surówki na drugim końcu polski. Być może zakupiłem go na bazarze albo od starego znajomego? Jak to ma się do ceny rynkowej? Dziękuję za upomnienie, nie bardzo rozumiem co jest niemoralnego w wycenie, ale jeśli takie panują zasady to oczywiście się do nich dostosuję.

Drogi Panie  przyjęte zasady na tym forum obowiązują wszystkich , ktoś ten regulamin napisał by go wszyscy przestrzegali . Jak sam napisałęś nabyłeś go na rynku wtórnym :)  .Nikt nie wyceni tu zegarka , zweryfikuj sobie cene na portalach aukcyjnych . Większośc nowych forumowiczów zadaje pierwsze pytania związane z wartościa zegarka ( 70 %)  . Nie masz sie czym przejmować .Pozdrawiam 

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakieta w super stanie. To jest biel czy ecru?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakieta w super stanie. To jest biel czy ecru?

ecru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie się komponuje środek tarczy, ring i wskazówki. Masz fajne źródełko na te zegarki. Gratuluję i zegarka i źródełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Cześć

Zegarek jest w stanie idealnym jak nowy, mechanizm chodzi idealnie. Zegarek co prawda jeszcze do mnie nie doszedł ale czekam na paczkę.

LOL... jeszcze nie doszedł, a już wiesz, że chodzi idealnie ;-) i jest w idealnym stanie.... Strasznie się musiałeś zajarać na tego sikora. Generalna zasada - nie sądź tylko po fotach i opisie sprzedawcy... Dopóki nie odpakujesz, nie nakręcisz i nie stwierdzisz empirycznie jak chodzi, to nie ma się co podniecać. 

@Yorki_man - ładne nabytki. Gratuluje! Najbardziej mi się ta rzadka rakieta z uszami ruchomymi podoba - jest w ładnym stanie, a ucho myślę, że znajdziesz lub dorobisz z mosiądzu. Chętnie bym taką zaatakował ;-)

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pokażę coś jakby z innej nieco bajki ;) Odebrałem dziś od zegarmistrza kieszonkową Zarię w całkiem przyzwoitym stanie. Szkiełko postaram się doprowadzić do lepszego stanu :) A sam zegarek będzie dziś na bazarku :)

post-60883-0-64709000-1383407843_thumb.jpeg

oraz bardzo fajną Slavę pancernika:

post-60883-0-74149300-1383407904_thumb.jpeg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość manov

dzisiejsze znajdźki, 

IMG_0302.JPG

Poljot wygląda nieco lepiej niż na zdjęciu. Slava w średnim stanie. Dwie darmowe sztuki wygrzebane ze strychu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pokażę coś jakby z innej nieco bajki ;) Odebrałem dziś od zegarmistrza kieszonkową Zarię w całkiem przyzwoitym stanie. Szkiełko postaram się doprowadzić do lepszego stanu :) A sam zegarek będzie dziś na bazarku :)

Jeżeli idzie na bazarek to znaczy że nie jest to nowy nabytek do kolekcji tylko coś na handel.

Czyli nie powinien być tu pokazywany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli idzie na bazarek to znaczy że nie jest to nowy nabytek do kolekcji tylko coś na handel.

Czyli nie powinien być tu pokazywany.

Grzegorz.

A niby dlaczego nie. temat brzmi "najnowsze zakupy - nowe nabytki". Nie ma tu mowy, że ma to być coś do kolekcji. Nie zbieram kieszonek, trafiła się jakaś, poszła na bazarek. A, że była nowym nabytkiem…przecież to fakt - zgodny z tematem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ Nightdream się swojej niedługo pozbędzie to ja pokażę co mi się ostatnio trafiło (sorki ale fotograf ze mnie jak z ....):

IMG_2504_zps49a08d05.jpg

IMG_2505_zps900b3f59.jpg

IMG_2506_zps58a58dad.jpg

Może kiedyś trafię wszystkie warianty:

IMG_2507_zps543f57ed.jpg

IMG_2508_zpse5273ed4.jpg

O i takie bezduszne jeszcze:

IMG_2498_zpsb950a007.jpg

IMG_2500_zpsb95b48e2.jpg

I dla Romana specjalnie:

IMG_2501_zps1a32f967.jpg

I dla tych co jeszcze nie widzieli - szczególnie tył ładny:

IMG_2511_zps31188f4b.jpg

IMG_2509_zpsed8ee39c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ Nightdream się swojej niedługo pozbędzie to ja pokażę co mi się ostatnio trafiło (sorki ale fotograf ze mnie jak z ....):

IMG_2504_zps49a08d05.jpg

IMG_2505_zps900b3f59.jpg

IMG_2506_zps58a58dad.jpg

Może kiedyś trafię wszystkie warianty:

IMG_2507_zps543f57ed.jpg

IMG_2508_zpse5273ed4.jpg

O i takie bezduszne jeszcze:

IMG_2498_zpsb950a007.jpg

IMG_2500_zpsb95b48e2.jpg

I dla Romana specjalnie:

IMG_2501_zps1a32f967.jpg

I dla tych co jeszcze nie widzieli - szczególnie tył ładny:

IMG_2511_zps31188f4b.jpg

IMG_2509_zpsed8ee39c.jpg

Piękna kolekcja kieszonek, gratuluję.

Bardzo zgrabne te kwarce ;)

Co siedzi w Rakiecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja gratuluję tylu udanych zakupów.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie :) w rakiecie zwyczajowe 2628.H

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję nabytków :) Pasowalaby Ci ta moja Zaria ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yorki_man - fajnie, że zbierasz te Zarie, moim zdaniem to trochę niedocenione kolekcjonersko zegarki, a sam werk 2009 uważam za ciekawy konstrukcyjnie :) Łucze kwarcowe też niczego sobie - produkcja radziecka, więc w środku siedzą zapewne porządne "żółte" 2356. Łucz kieszonkowy bardzo subtelny; czy sekundnik oryginalnie w tych modelach nie miał "przeciwwagi"? Bo zdaje się, że już nie pierwszy raz widzę taki przypadek.

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tarcza tej Kamy jest oryginalna, czy jest to malowanka zastępcza?

post-57210-0-09812400-1383513362_thumb.jpg

post-57210-0-84744900-1383513364_thumb.jpg

post-57210-0-32208800-1383513367_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy sekundnik oryginalnie w tych modelach nie miał "przeciwwagi"?

Nie mam pojęcia - do tej pory w ręce miałem 2 takie i w obu był taki sam sekundnik jak w tym moim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi