Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Zanabyłem za parę groszy zegareczek Sekonda.

Miał służyć głównie do nauki i ćwiczeń w rozbieraniu, czyszczeniu i składaniu :)

Okazało się jednak, że po nakręceniu ładnie cyka i chodzi dość punktualnie. Więc do łapania wprawy na razie będę rozbierał co innego :) Ma wprawdzie jakiś problem z wałkiem. Po odciągnięciu wałka z koronką do pozycji nastawienia godziny i ponownym wciśnięciu, wałek tak jakby nie od razu dochodzi do końca i wskakuje na swoje miejsce. Czasem po wciśnięciu koronki i jej przekręceniu potrafi jeszcze przestawić o kilka minut wskazówki i dopiero potem załapuje właściwą pozycję.

Dodatkowo po otwarciu dekielka od razu rzucił mi się w oczy gratis, w postaci luźno latającej śrubki, długości 1,73 mm z łebkiem i średnicy 0,55 mm. Ktoś może się domyślać co to za niespodzianka?? (zegarek był otwierany przez poprzedniego właściciela, nawet teraz dopatrzyłem się, że ten prezencik leży luzem na werku już na jego zdjęciu)

Zegareczek w sumie dość przyjemny, tarcza w idealnym stanie. Do wymiany jest szkło i ten fatalny pasek. Jeśli uda mi się postawić go całkowicie na nogi to trafi do puli noszonych. :)

Sekonda_1

Sekonda_2

Gratis_w_Sekondzie

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo po otwarciu dekielka od razu rzucił mi się w oczy gratis, w postaci luźno latającej śrubki, długości 1,73 mm z łebkiem i średnicy 0,55 mm. Ktoś może się domyślać co to za niespodzianka?? (zegarek był otwierany przez poprzedniego właściciela, nawet teraz dopatrzyłem się, że ten prezencik leży luzem na werku już na jego zdjęciu)

Szukaj wiatru w polu, takie małe śrubki często służą do mocowania tarczy, ale chyba te do mocowania tarczy powinny być dłuższe.

:) Diabeł tkwi w szczegółach, nieraz warto o nie zadbać, by nie zepsuć ogólnego wrażenia.  ;)

Zgadzam się z tym stuprocentowo, dlatego mimo wszystko czasem walczę z Wujkiem SKnerusem, który we mnie tkwi i kupuje coś porządniejszego co idealnie będzie pasowało.

Edytowane przez TabaQ

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta śrubka wlaśnie mocuje walek z koronka,przez jej brak występują te problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj wiatru w polu, takie małe śrubki często służą do mocowania tarczy, ale chyba te do mocowania tarczy powinny być dłuższe.

Te siedzą na swoim miejscu.

Ta śrubka wlaśnie mocuje walek z koronka,przez jej brak występują te problemy

Czy chodzi ci o blokadę wałka? Bo jeśli tak to tu chyba jest blokada wciskana. A jeśli nie to mógłbyś mi przybliżyć w którym miejscu powinna się ona znaleźć. Może być na przykładzie jakiegoś innego werku.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw oglądałem na telefonie myslałem że to śrubka od wałka - jesli masz wciskane to chyba faktycznie jakis gratis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjąłem wałek. Jest z blokadą wciskaną. Był masakrycznie upieprzony resztkami starego oleju, rdzą i brudem. Po oczyszczeniu samego wałka, zachowuje się nieco kulturalniej.

Zegarek jednak wymaga całościowego, dokładnego czyszczenia i smarowania. A śrubka wylądowała na razie w pudełeczku i poczeka na rozebranie zegarka. Może namierzę, czy jest z tego egzemplarza, czy była tylko dodatkiem :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pije wodke i oblewam zakupy 30szt w tym swiss made ale jutro wrzuce sporo zdjec w tym z4nos-y uff podwujna bania alkohol i zakup kop jak po dobrym białku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pije wodke i oblewam zakupy 30szt w tym swiss made ale jutro wrzuce sporo zdjec w tym z4nos-y uff podwujna bania alkohol i zakup kop jak po dobrym białku

Nie żebym Ci źle życzył, ale mam nadzieję że będziesz miał kaca. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Dobre białko

To ja fo tego kaca dorzucam trochę rozumu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daniels36 gratulacje. Zdradź trochę więcej. Jakieś ciekawsze modele są wśród tych 30 sztuk? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daniels36 gratulacje. Zdradź trochę więcej. Jakieś ciekawsze modele są wśród tych 30 sztuk? :D

Przecież , napisał że jak dojdzie do siebie to wrzuci zdjęcia. -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc to ty mnie przelicytowałeś na alle?

czy to nie z allegro masz?

ed 

Też chyba pijany jestem :D  bo nie doczytałem o nosach. to nie ta aukcja co myślałem.

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś troszkę wrzucę. zdjęcia jak zwykle masakra ale dajcie wiarę stan super oczywiście zegarka atlantików i delban nie będę tutaj dodawał 30szt za 200zł jak dla mnie to złoty strzł

post-59322-0-34075700-1416428960_thumb.jpg

post-59322-0-37186000-1416429018_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja czym prędzej coś dodam, zanim daniels36 zawładnie tematem :)

Dostał mi się jeszcze dziś taki Łucz:

Łucz2

Łucz1

Niestety po włożeniu nowej baterii nie ruszył. Mam wrażenie, że wsadziłem mu nieco za wysoką baterię. Miałem akurat LR44/A76/RW82 11,6x5,4 mm

Czy ktoś się orientuje jaka bateria siedziała tam oryginalnie? I czy tak jak zaznaczyłem na zdjęciu, od strony tej blaszki dociskowej ma być minus?

Łucz3

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wybaczcie obywatele że post pod postem ale jeszcze troszkę szkiełko lipa ale koperta lux wszystko wyciągnięte z wiadra jutro będzie czyszczenie 

post-59322-0-06232200-1416429651_thumb.jpg

post-59322-0-30604500-1416429680_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie nie dam rady wrzucę jeszcze tylko kieszonkę w co to za zegarek stan masakryczny bez wskazówek ale proszę napiszcie co to za zegarek a jeszcze dam może zbiorowe jak mi piwa starczy jak nie to przerwa na trasę do sklepu sklep jest  blisko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakieta w końcu z koronką na swoim miejscu (ta tarcza jest cudowna- dość rzadki okaz, z tego co się orientuję).

+ Arbuz od Endera- dzięki! Pierwszy NOS :).

post-68297-0-74178500-1416431057_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi