Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego zaraz 'obciach'? - Sława mi sie podoba.  :)

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ładniutkie te nowe nabytki macie - gratulacje! @Kchrapek - jedna z rzadszych tarcz w łuczku się trafiła!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś szaleństwo ostatnio w tym dziale...wszystkie zegarki super! Gratuluję wszystkim zdobyczy! :D

A u mnie:

Poljot 55g dziś cały dzień na ręce... jeszcze tylko pozostał do zdobycia z "promienistym" ringiem, ale łatwo nie będzie

DSCF7647.jpg

Pospolity Łucz:

DSCF7654.jpg

Rakieta, kupiona jako uszkodzona za "grosze", zaryzykowałem samodzielną naprawę i się udało :D tym bardziej cieszy. Gdyby nie ta koronka można by uznać stan za idealny:

DSCF7599.jpg

I Poljot:

DSCF7657.jpg

ps. sory za zdjęcia ale mam kiepską tanią cyfrówkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

nabyłem dziś za 20zł Poljota z giloszowaną w pepitkę tarczą.

Zegarek ma jak na na razie dwa istotne mankamenty:

1. skazę na tarczy w okolicach godziny 12;00; mam nadzieję że da się to zmyć,

2. za krótką (choć oryginalną poljotowską bransoletę) mimo, że mam wyjątkowo szczupły nadgarstek,

Inny mankament, to szkiełko do profesjonalnej polerki lub wymiany, to akurat małe piwo.

Co do bransolety, mam taką samą przy innym Poljocie (tzw budziku), może coś pokombinuję i z tych dwóch wydłużę o oczko czy dwa :-)

Wartość dodana: zegarek na dobrym chodzie.

pozdrawiam

Paweł

20150430_211623_zps4becpdyv.jpg

Edytowane przez pawelmcstock

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - gratuluję nowych nabytków :) . Zegary w ładnych stanach. 

A ja dzisiaj takie coś sobie "wystrugałem"  :D  Jeszcze tylko oryginalny bezel muszę poszukać.

Jeden z rzadszych Komandirów :

DSC_0080%20%283%29.JPG

Bardzo ładnie wystrugany :) myślałem, że ten bezel jest oryginalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś szaleństwo ostatnio w tym dziale...wszystkie zegarki super! Gratuluję wszystkim zdobyczy! :D

A u mnie:

Poljot 55g dziś cały dzień na ręce... jeszcze tylko pozostał do zdobycia z "promienistym" ringiem, ale łatwo nie będzie

http://allegro.pl/ogromny-stalowy-poljot-automatic-ussr-55g-i5315855546.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qba - nie załamuj mnie, zdjęcia są super a zegarki są  .... też super :) Gratuluję.

Dzięki rk7000 :)

kchrapek a jesteś pewien, że były takie ze srebrną tarczą i czarnym ringiem? Bo mi się wydaje, że to składak tzn. ring z czarnego, tarcza z jasnego (z niebieskim ringiem)....hmmm. Koronka też nie ta.

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kchrapek a jesteś pewien, że były takie ze srebrną tarczą i czarnym ringiem? Bo mi się wydaje, że to składak tzn. ring z czarnego, tarcza z jasnego (z niebieskim ringiem)....hmmm. Koronka też nie ta.

Masz rację, ring z czarnego, nie przyjrzałem się tylko tak na szybko :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dziś od kumpla pierwszego ruska, co prawda do naprawy, ale może uda się go reanimować...

post-70887-0-22846000-1430427042_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, ring z czarnego, nie przyjrzałem się tylko tak na szybko :ph34r:

Nie przyjrzałes się bo zdjęcia słabe a wiemy że był też taki ring niebieski. Rzadki ale czasami się pojawia na aukcjach.

Ja też na początku pomyślałem że niebieski ale w opisie jest że czarny  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki oczywiście od Czapy. Poza tym logo Poljot powinno występować w tym modelu w prostszej wersji, bez pogrubienia.

https://www.google.pl/search?q=poljot+55g&biw=320&bih=460&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4tFCVcTsA8jkaN-6gKgK&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=a_HLIfWoho3S9M%253A%3BLtk7qcByi5VflM%3Bhttp%253A%252F%252Fzegarkiclub.pl%252Fforum%252Fuploads%252Fgallery%252Falbum_1823%252Fgallery_67965_1823_158873.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fzegarkiclub.pl%252Fforum%252Fgallery%252Fimage%252F11349-poljot-55g-automatic%252F%3B900%3B1200

Edytowane przez jazzualdo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Enkil, świetny ten Ziomek. Bardzo lubię ten typ koperty. Koniecznie musisz co uruchomić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Enkil, świetny ten Ziomek. Bardzo lubię ten typ koperty. Koniecznie musisz co uruchomić :)

Na pewno to zrobię :) może do końca maja znajdę trochę czasu, z tego co na szybko zobaczyłem to ma kilka uszkodzeń, w tym złamana oś minutowa :( trzeba będzie go całkowicie rozsypać i wymienić co trzeba, przy okazji kąpiel i oliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym typie koperty można kupić cornavina (stan średni ale tanio) i od razu poratować go nową kopertką

http://allegro.pl/rakieta-cornavin-ufo-i5308735478.html

http://allegro.pl/koperta-do-zegarka-rakieta-ladna-nie-polj ot-wostok-i5302556577.html

Hmm..... Tylko że Cornavin to Rakieta UFO i koperta jest inna niż w Zimie :)

Zima jest większa : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Sputnika, wciąż takiego nie mam :(

O takich wielkich zegarkach rozmawiacie, a przecież małe jest piękne! :D

Dwie Pobiedy tzw. de luxe (zakręcany dekiel)

post-49869-0-99262600-1430476473_thumb.jpg

post-49869-0-78569500-1430476481_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi