Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Najlepszy sklep z zegarkami w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

pomysl bardzo fajny ale nie wiem akurat czemu umarl...i opinie ze to bez sensu bo oceny sa subiektywne swiadcza ze ktos nie zrozumial pytania. Sondy polegaja na subiektywnych opiniach (nie jestemy sedziami a i na ich temat mozna polemizowac czy sa obiektywni). To jakie te sklepy w Polsce?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timeless Gdańsk

zawsze miło, zawsze fajnie

dobra obsługa, fajny wybór pasków [te najczęściej kupowałem]

pamiętam, że kupowałem coś 22mm do zegarka 20mm to na miejscu mi go nawet docięli i kawałki paska dokleili z powrotem do niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Time Trend w Złotych Tarasach w Warszawie.

Bardzo miła obsługa i można negocjować z nimi cenę.

Wizytę w tym sklepie z zegarkami zawsze wspominam dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że ten temat to bardzo ciekawa, budująca (dla salonów) inicjatywa. Sądząc po niektórych wcześniejszych wpisach nie spotka się z dużym zainteresowaniem, jednak ja od siebie mogę szczerze polecić salon Noble Place w warszawskiej Galerii Mokotów.

Kompetentna, bardzo cierpliwa i miła obsługa, duży wybór zegarków. Dużo uwagi i czasu jest poświęcone Klientowi. Byłem tam kilka razy, niekoniecznie z zamiarem kupna czegokolwiek, i zawsze spotykałem się z miłą obsługą, z którą długo można by rozmawiać o zegarkach. Zdecydowanie spełnia wszystkie kryteria będące zamysłem niniejszego tematu tzn "Sklep z dużym wyborem , przyjazny klientom , dobra atmosfera, kompetentna obsługa , zero dyskryminacji z powodu stroju , zegarki można przymierzyć i rozmawiać o nich",

EDIT : Powinienem również dodać o możliwości negocjacji cen, pełnym dostępie do katalogów producentów (nie wszędzie się z tym spotkałem).

Mimo tego, że jak to ktoś wcześniej powiedział i tak szereg z nas nie robi zakupów w sklepach z zegarkami, to myślę, że zdecydowana większość z nas jest w nich częstym gościem, chociażby ze względu na chęć przymierzenia określonego zegarka. W związku z tym myślę, że możemy podzielić się wiedzą, doświadczeniami nabytym wraz z pobytem w sklepach. Myślę, że nie trzeba koniecznie wyjść z zakupem ze sklepu aby móc określić czy w danym sklepie była miła obsługa, atmosfera, był duży wybór i śmiem twierdzić, że właśnie w tym celu ten temat został utworzony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plus za kameralną, fachową i jednocześnie koleżeńską atmosferę dla Dolińskich we Wrocławiu. Ogólnie poziom obsługi Wrocław trzyma dobry, niemniej milej robi się zakupy u osoby, którą znasz z imienia i nawiska, niż anonimowego sprzedawcy w salonie.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie takim salonem, w Krakowie jest Strojny na Sławkowskiej. Sprzedawcy mają bardzo dużą wiedze o zegarkach IWC i nie tylko. Można się dużo dowiedzieć jak również negocjować ceny zegarków. Atmosfera bardzo miła. Lubie tam wpadać na pogawędki zegarkowe i przy okazji zawsze coś przymierze.

Wybór IWC i Omegi zawsze duży, dodatkowo Rado i Longines. Szkoda, że z ciekawych marek nie mają nic więcej.

Drugie miejsce w krakowie to Jubitom Galeria Bonarka, wybór zegarków jeden z większych jak nie największy w Krakowie, Omega, Tag Heuer, Ulysses Nardin, Rado, Longines itp...

Jest kilku sprzedawców, który mają naprawdę duża wiedze o zegarkach, ten salon ma pierwszy najnowsze modele, przykład pierwsi w krakowie mieli Omega Aquaterra GMT, Tag Heuer Carrera 1887 43.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja obstawiam ZEGARIS w Rzeszowie. Mają kilka dobrych marek na stanie. Przemiły kontakt z klientem - można przymierzyć wszystko i ile razy się chce :) Bardzo duża wiedza obsługi na temat sprzedawanych zegarków. Są w stanie sprowadzić większość zegarków renomowanych firm na zamówienie.

Podczas realizacji zamówienia stały kontakt telefoniczny i mailowy - bardzo miły i rzetelny.

Każdy człowiek bez względu na to czy kupuje zegarek za 400 czy 40 tys. złotych czuje się doceniony i zadbany.

Można oczywiście negocjować ceny i to w dużym stopniu.

Sprzedawane marki to: ML, Longines, Rado, Epos, Tissot, Certina, Vostok i kilkanaście innych pomniejszych... Polecam :)

Wcale nie musi wygrywać Wawa czy Kraków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, jak w srugim poscie zasugerowano ze wygra Od Czasu Do Czasu, to z poptawnosci politycznej nikt go nie wymieni. Wiec ja mowie ze mi sie u Wladka podoba, nigdy nie wyszedlem zawiedziony. Natomiast mozna w nieskonczonosc opisywac przypadki zlego lub dobrego potraktowania w Salonach, tyle ze one kompletnie nic nie znacza. Zawsze to bedzie nasz punkt widzenia, sprzedawca ma pewnie zupelnie inny. Codziennie chodzqc po sklepach widze choc jednego buraka, ktory zachowuje sie jak zwykly cham, bo przeciez on przyszedl zrobic zakupy, a wiadomo klient-pan, i tp. Kazdy z nich, po powrocie do domu opowiada pewnie zonie jak zle zostal potraktowany w sklepie. Poza tym, czesto na Forum czytam teksty " poszedlem przymierzyc do salonu pewien zegarek, bo nie wiem jak lezy na reku, a chce go zamowic w Niemczech, i wydaje mi sie ze nie zostalem dobrze potraktowany". Przestepstwa w tym nie ma, a jakos zaawsze mi dziwnie czytajac cos takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie takim salonem, w Krakowie jest Strojny na Sławkowskiej. Sprzedawcy mają bardzo dużą wiedze o zegarkach IWC i nie tylko. Można się dużo dowiedzieć jak również negocjować ceny zegarków. Atmosfera bardzo miła. Lubie tam wpadać na pogawędki zegarkowe i przy okazji zawsze coś przymierze.

Wybór IWC i Omegi zawsze duży, dodatkowo Rado i Longines. Szkoda, że z ciekawych marek nie mają nic więcej.

Drugie miejsce w krakowie to Jubitom Galeria Bonarka, wybór zegarków jeden z większych jak nie największy w Krakowie, Omega, Tag Heuer, Ulysses Nardin, Rado, Longines itp...

Jest kilku sprzedawców, który mają naprawdę duża wiedze o zegarkach, ten salon ma pierwszy najnowsze modele, przykład pierwsi w krakowie mieli Omega Aquaterra GMT, Tag Heuer Carrera 1887 43.

Może i są najlepsi w Krakowie mając dużą wiedzę na temat IWC, Omeg itp.

Natomiast to że robiąc coś "swojego" na Parnisie i licytując to jakoś się sami deklasują . Tak sądzę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed Świętami na prezent dla żony Certine DS PRIME ROUND DIAMONDS kupowałem u Płonki ul. Szewska 12, Kraków (http://www.zegarmistrz.com)

Dosyć przyjemnie (i szybko może nawet za szybko ale okres świąteczny widać było wszędzie ;) - dobra cena + upuścik dodatkowy dostałem a na drugi dzień zegarek był na ręku u żony

Cena wynegocjowana, przesyłka fajnie zapakowana, kurier w cenie, żona zadowolona - sklep mogę polecić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timeless Gdańsk. Bardzo miła atmosfera, profesjonalne podejście do klienta. Właściciele naprawdę dobrze znają się na zegarkach, co nie w każdym salonie jest takie oczywiste.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przykre że wciąż żyjemy w kraju w którym standardowe kompetencje sprzedawcy (fachowość, życzliwość, dyskrecja, cierpliwość, elastyczność itd ) urastają do rangi symbolu jakości . Przyznaję że rodzime salony stoją często na straconej pozycji bo wyborem i ceną trudno im konkurować z dojrzałymi rynkami ale w takim razie muszą mieć jakąś wartość dodaną za którą warto pocierpieć. Mając do czynienia z kilkoma chwalonymi tutaj salonami mogę stwierdzić że w każdym z nich zdarzały się małe czy duże wpadki np serwisant zapomniał napisać na kartce co zrobił , przekazać koledze czy wreszcie zadzwonić i poinformować mnie że tylko czyścił..czy cokolwiek innego.może dlatego że naprawa gwarancyjna znaczy darmowa może zegarek za tani...jak na ten salon .Inna profesjonalna sieć ma program lojalnościowy którego postulatów nie wypełnia choć reklamuje.

Pewnie trudno trzymać formę kiedy ma się świadomość że w tym kraju a może w tych czasach cena rządzi i wielu klientów tu ogląda a wydaje gdzie indziej ale skoro wybrało się taką profesję to trzeba dołożyć starań żeby klient został. A może to tylko ludzka słabość personelu a może za mało szkoleń lub szef który nie wymaga i /lub nie uczy a może musi minąć jeszcze 100 lat by kultura kupiecka nabrała przedwojennego sznytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warszawa. Za szerokość oferty - OCDC ZT. Za fajną obsługę Chrono w Blue City. I efekt jest taki, że w obydwu kupowałem już kilkakrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.