Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie projekt jako całość był skończony/zamknięty. Jedyną rzecza jaka miała wyłonić się po wpłatach zaliczek to była wersja językowa. TYLKO wersja językowa. Nie kolor, nie rozmiar. W związku z tym, że głosujący "zaliczkowcy" podzielili się prawie równo mamy koncepcję zrobić dobrze obu stronom. Ale cały czas tyczy to tylko wersji napisów!!! Jeśli ktoś wtrąca tu inne "specyfikacje" zegarka niech zacznie myślec głową a nie klawiatura kompa żeby szybciej cos napisać.

Będą 2 wersje - to i cała lista rezerwowa bedzie szczęśliwa....Więcej nie pisze bo ręce opadają.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę WSZYSTKICH o wypowiedzenie się, bo widzę tu aktywnych może z 5 osób. Chciałem, żeby większa ilość osób byla zadowolona (łącznie ze mną), ale jak się okaże, że z tych niecałych 30 osób głosujących na wersję angielską, 25 będzie przeciw robieniu dwóch wersji, to nie będziemy robić.

Ja osobiście chętnie wziąłbym angielską, ale z polską też się pogodzę.

Może po zakończeniu terminu zaliczkowania, zrobić listę kto wpłacił, zobaczymy ile osób faktycznie dokonało wpłaty i wtedy będzie głosowanie nad wersją językową, ewentualnie nad dwoma limitkami, mi ogólnie zależny żeby to szło sprawnie i szybko a idzie na razie jak krew z nosa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no opadają zgadzam się z Tobą,może w końcu przeczytają że chodzi o napisy i nic więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może po zakończeniu terminu zaliczkowania, zrobić listę kto wpłacił, zobaczymy ile osób faktycznie dokonało wpłaty i wtedy będzie głosowanie nad wersją językową, ewentualnie nad dwoma limitkami, mi ogólnie zależny żeby to szło sprawnie i szybko a idzie na razie jak krew z nosa.

blake, tak miało być właśnie, że liczą się tylko glosy osób, które wplaciły, ale Hendrix przyspieszył głosowanie niejako na moją prośbę, gdyż Gerlach też ma swój harmonogram, swoje terminy (nasz zegarek to nie jedyne, co mają rozgrzebane). Liczylem na to, że te głosowanie rozstrzygnie w sposób nie budzący wątpliwości (np sosunkiem głosów 60%-40%). Oczywiście wynik jest i należy go takim przyjąć i ja także go akceptuję, ale skoro pojawila się możliwość zrobienia dwóch tarcz, to rozważmy to. Tu i teraz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po drugim glosowaniu, jesli twoja wersja przegra, bedzie 3-cie po II wplacie? :blink: Nie dajmy sie zwarjowac. Moim zdaniem koniec glosowan po 27-mym.

Zdecydujmy teraz:

Jedna wersja z Polskimi napisami, wedle glosowania - Ja jestem za :D .

Dwie wersje z Polskimi i Angielskimi napisami, wedle tych, ktorym nie poszlo na reke - Tez jestem za.

Albo, MacAron i Hendrix podejmuja etyczna decyzje za nas wszystkich, bodajze wzgledem glosowania i podzialu, no i wtedy przejdziemy do nastepnego sporu, tzw. numerkowego - a wszyscy wiemy ze z tym bedzie prawdopodobniej gorzej niz zle :o .

Cheers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydujmy teraz:

Dwie wersje z Polskimi i Angielskimi napisami, wedle tych, ktorym nie poszlo na reke - Tez jestem za.

O to wlaśnie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydujmy teraz:

Cheers

Ja tak samo jak kolega głosuję, jestem za polskimi napisami, ale jeśli inni chcą mieć angielską i jest taka możliwość (nie rezygnując z polskiej wersji), trzeba im iść na rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka wersja napisów będzie dla mnie jest to obojętne, chociaż głosowałem za polskimi.

Zegarek i tak wezmę.

Ale wnioskuję, że jak dojdzie do tematu podziału numerków, znów będzie polskie piekiełko tak jak teraz. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mamy kompromis :) to jest bardzo dobre rozwiązanie.

Pzd be-ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watpie zeby bylo wiele osob, ktore sie upra przy jednym wyborze. Bo jak juz bylo powiedziane, wilk syty i owca cala. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadku gdy 60 osób będzie chciała angielskie napisy to 5 będzie się musiało obejść smakiem?

no to wróżę lekkie opóźnienia ;) ale to Wasza decyzja :)

Nie wiem czy moje pytanie zostało zauważone - ja mówię będzie z tym kolejne piekło ;)Wyraźnie jest napisane, że może być 55 jednych i 55 drugich - nagle przy większej ilości chętnych na jedną wersje znowu będzie ból i pytania co zrobić z tym faktem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem za. Martwi mnie tylko to co napisał kolega TowRoupas:

(...)i w przypadku gdy 60 osób będzie chciała angielskie napisy to 5 będzie się musiało obejść smakiem?

Skoro limitacja będzie 2x55 a chętnych na polską (lub angielską) wersję będzie 60?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie musi być takiego problemu, nie wiem, skąd ten defetyzm :) jak na razie, na każdą z wersji zagłosowało około 30 osób. 55 to prawie 2 x tyle!! Po prostu zostaną sztuki, a kto bedzie chciał nabyć zegarek po jego wyprodukowaniu, musi się liczyć z tym, że będzie jaki będzie. I tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie musi być takiego problemu, nie wiem, skąd ten defetyzm :) jak na razie, na każdą z wersji zagłosowało około 30 osób. 55 to prawie 2 x tyle!! Po prostu zostaną sztuki, a kto bedzie chciał nabyć zegarek po jego wyprodukowaniu, musi się liczyć z tym, że będzie jaki będzie. I tyle

Amen.

myslales o mojej propozycji 63 na kazda wersje? Wiem ze to troche wiecej, ale ma jakies tam powiazanie - no chyba ze 55 ma tez ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amen.

myslales o mojej propozycji 63 na kazda wersje? Wiem ze to troche wiecej, ale ma jakies tam powiazanie - no chyba ze 55 ma tez ;)

Nie tylko, że myślalem o tym, ale nawet rozmawiałem o tym z gretzą. Też to zaproponował. Liczba dość fajna, tylko, że 63 to już nie 126, nie ma powiązania. W tej sytuacji może lepiej by było przekonać Fundację do zrobienia tego w ramach jednej limitacji. Ale poczekajmy jeszcze, może się urodzi jakiś lepszy pomysł

edit. No i to już naprawdę poważna liczba zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowałem za angielskimi napisami i jeśli będzie możliwość wykonania dwóch limitacji oczywiście

wolę wersję angielską.

Natomiast nie widzę problemu gdyby miałaby być wykonana jedynie wersja polska.

Jestem zdecydowany na zegarek również w takiej wersji.

Zwiększona limitacja 2x55 rozwiązuje dodatkowo problem listy rezerwowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko, że myślalem o tym, ale nawet rozmawiałem o tym z gretzą. Też to zaproponował. Liczba dość fajna, tylko, że 63 to już nie 126, nie ma powiązania. W tej sytuacji może lepiej by było przekonać Fundację do zrobienia tego w ramach jednej limitacji.

To jest to co proponuję od początku. Nie dajmy się zwariować z tą jednolitością, integracją, dezintegracją..

Jedna limitacja np 126 -> "126 adolfów"

Wersja językowa -> do wyboru dla kupującego

Stosunek ilościowy wersji -> dowolny, taki jak wyjdzie z zamówień

Tak czy inaczej będziemy mieć dwie matryce, 126 tarcz, i wiaderko farby

Ile razy, którą matrycą się walnie, nie ma żadnego znaczenia :D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest super pomysl. zrobic 1/126, bo przeciez tyl si nie zmienia (znaczy jeszcze nie :lol: ) i wtedy jak ja chce numer 28 po poslku, poprostu dostane polska tarcze z tylem o numerze 28. To jest latwiejsze rozwiazanie IMHO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, co proponuje Tactic z limitacją na 126 sztuk to dobry pomysł. Ale...

W Gerlachu podobno chcieli 2 limitki, a jeśli pojawią się 2 limitki moze pojawić sie problem, bo ktoś tam myslał sobie o numerze >55 (Gerlach proponuje 2 serie po 55 sztuk). Dodatkowo z tego co mamy do tej pory chetnych było mniej niz 100 i ktos musiałby wyłozyc pieniadze na dodatkowa ilość.

Każde odstepstwo od wczesniejszych założeń i pójście na rekę jednym moze rodzić problemy u innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolę wersję angielską. Mogą być 2 wersje językowe.

Już tyle razy poszedłem na kompromis, że jeden raz więcej nie zaszkodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, co proponuje Tactic z limitacją na 126 sztuk to dobry pomysł. Ale...

W Gerlachu podobno chcieli 2 limitki, a jeśli pojawią się 2 limitki moze pojawić sie problem...

To może być kwestia pół godziny negocjacji. Argumenty są "common sense", a wszyscy mówią że tam są rozsądni faceci ;)

Dodatkowo z tego co mamy do tej pory chetnych było mniej niz 100 i ktos musiałby wyłozyc pieniadze na dodatkowa ilość.

Nie liczę tego dokładnie, ale chyba jest około 95... sześć osób jest na rezerwowej... ktoś tam chce wziąć dwie wersje językowe... razem jest ponad 100. Pozostanie dwadzieścia parę zegarków...

Cykl produkcji zegarków, to jednak jest kilka miesięcy. Jeśli w ciągu dwóch tygodni zebrało się ponad setka zamówień, to przez następne kilka miesięcy powinno się udać zebarać dwudziestu paru "spóźnialskich". Myślę że ryzyko dla producenta jest niewielkie.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdziu! ;) Zamieszanie jak na żydowskim targu :wacko: ... Kombinujmy, limitujmy etc tak dalej, to zegarek prawie będzie "Na Gwiazdkę".

Moje prywatne, zdanie w tej sprawie jest takie:

Liczba zegarków ( limitacji) powinna być taka, by każdy zdecydowany na zakup, mógł nabyć ten zegarek bez wpisywania na listę rezerwowych. Hendrix89 powinien wysłać do wszystkich chętnych info z danymi do wpłaty, ustalić "żelazną" datę zakończenia wpłat i dopiero po zainkasowaniu pieniędzy na rachunku, przyjąć liczbę zegarków do wyprodukowania, z zaokrągleniem do "pełnej" liczby w górę.

Co do języka w jakim mają być wykonane napisy - NIE JESTEM za tym by rozdzielać serię na dwie subserie. Było wyraźnie napisane że język zostanie przyjęty w drodze głosowania, pomimo tego że głosowałem na napis w j. polskim, to dla zadowolenia "niezadowolonych" jestem gotów wycofać swój głos tylko dla tego by NIE DZIELIĆ SERII NA DWIE ( przepraszam za duże litery). Gdyby wygrała wersja angielska, też byłbym zadowolony :D , a nie lamentował jak stara babka nad rozlanym mlekiem, albo krzyczał i tupał jak rozpieszczony bachor że ja chcę i już !. Można było uniknąć tego bałaganu, gdyby MacAron sprawę postawił jasno od samego początku że napisy będą w j. angielskim, a tak, znowu się powtórzę ;) " gdzie dwóch Polaków, tam trzy różne zdania" :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do dodatkowych sztuk, przy 110 sztukach Fundacja bierze to na siebie, przy 126 - nie wiem, ale obawiałbym się, że nie. Przede wszystkim zdecydujmy, czy robimy w ogóle 2 wersje, a w dalszej kolejności zastanowimy sie nad ilością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do dodatkowych sztuk, przy 110 sztukach Fundacja bierze to na siebie, przy 126 - nie wiem, ale obawiałbym się, że nie. Przede wszystkim zdecydujmy, czy robimy w ogóle 2 wersje, a w dalszej kolejności zastanowimy sie nad ilością

Według mnie - JEDNA wersja. I dla mnie naprawdę NIE będzie miało znaczenia czy napis jest w PL czy GB, wyjaśniłem to we wcześniejszym wpisie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zróbmy dwie wersje i niech każdy sobie wybierze,przy numerkach wybierzcie zamordyzm bo dyskusja się nie skończy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.