Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Abo wskazówke wygiąć :D

A tak poważnie to wskazówki tym razem wyglądają zajebibi. Przynajmniej tak to na zdjęciach wygląda.

Mam nadzieję, że tym razem nie są lakierowane, tylko "naturalnie" zabarwione termicznie ;)

Tak jak wcześniej pisałem, do końcowej oceny chciałem się wstrzymać do czasu pokazania wskazówek. Bo wskazówki w tym przypadku "robią" ten zegarek, są gwoździem programu. No i efekt końcowy jest taki, że wygląda to dobrze. Warto było narzekać, melepecić i walczyć o te wskazówki. Wygląda bardzo dobrze, przynajmniej na zdjęciach. Nie gorzej niż na przykład w Stowie Marince :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny. Kibicuję mocno temu projektowi :)

Mam nadzieję, że niedługo na forum pojawi się zmasowany atak fotek nadgarstkowych z 303 na łapie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Mac miales rację, pełen szacunek. Ani słowa. Proszę o email do wpłaty :)

Dokładnie, i tarcza nie jest biała jak kafelki w kostnicy, i wskazówki są świetne. Opłacało się. No i także chepeau bas za to czego się naczytałeś o sobie ;). Mam nadzieję MacAron, że odczuwasz teraz choć cześć należnej satysfakcji. I nie chciałbym więcej w tym wątku czytać tekstów w stylu - to zegarek za < 1000 PLN, nie ma czego oczekiwać, nie ma czego wymagać. Jak widać trzeba wymagać, można się dogadać, Fundacja podeszła do sprawy poważnie, zmieniła wykonawcę, trochę to potrwało ale efekt rekompensuje wszystko, przynajmniej sądząc ze zdjęć.

Daj znać jak obmacasz prototyp.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zdjecie koronki, proto do Mac'a I jeszcze potwierdzenie tego nieszczesnego grawera I jedziemy :D

A tak na powaznie to :wub:

: Droid :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wyszło. :rolleyes:

A w wątku o klubowym na 2013 tiktaki i spółka powtarzają, że nie da się zrobić porządnego i ładnego zegarka poniżej 3k. :lol:

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wyszło. :rolleyes:

A w wątku o klubowym na 2013 tiktaki i spółka powtarzają, że nie da się zrobić porządnego i ładnego zegarka poniżej 3k. :lol:

tja

dla niektórych zegarki poniżej tych 3k. to coś co trudno uważać za zegarek . Ale marka i jej pozycjonowanie musi kosztować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki naprawdę są świetne!

Wracając natomiast do wątku paska, to myślę, że warto rzucić okiem na zdjęcia z jednego z albumów zegarkowych. Chociaż to nie zegarki lotnicze, to jednak wojskowe z interesującego nas okresu.

img0044gh.jpg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noooooo!!!

Pozostało zaczekać na ocenę Makaron-a, jak prototypa pomaca. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- to zegarek za < 1000 PLN, nie ma czego oczekiwać, nie ma czego wymagać. Jak widać trzeba wymagać, można się dogadać, Fundacja podeszła do sprawy poważnie, zmieniła wykonawcę, trochę to potrwało ale efekt rekompensuje wszystko, przynajmniej sądząc ze zdjęć.

Oczywiście że trzeba wymagać. Cała tajemnica dobrej jakości produkcji polega na wymaganiu i wymuszaniu. Wiemy, że szereg europejskich firm korzysta z chińskiego podwykonawstwa i zachowuje przy tym bardzo dobrą i stabilną jakość produkcji. Różnica polega na tym, że jak Chińczyk robi coś sam z siebie, to bardzo często wykazuje się wręcz dziecięcą niefrasobliwością. Jak wyjdzie, tak wyjdzie, raz wyjdzie, raz nie wyjdzie, jakość losowa... Natomiast jeśli porządna firma (np polska;) chwyci Chińczyka pod krawacik i za pysk, przyciśnie mocno do chińskiego muru, to okazuje się że można wyprodukować kłalitę jak brzytwa. I opłaca się, nawet jeśli trochę to więcej kosztuje.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktic, ale założę się, że nieraz pojawią się jeszcze na forum wypowiedzi osób (nie będzie miało znaczenia, czy będą widziały go na żywo), że ten zegarek to chiński badziew. Wszystko przez to, że kosztuje za mało, brak brandu i nie ma magicznego "Swiss made". <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No i dobrze, że "ONI" maja taką możliwość. Po to są te fora, żeby bez krępacji wyrażać własną opinię. Nawet jeśli ona komuś nie podoba się.

Jak to powiedziała pewna pani "profesor" "korzystają z wolności słowa".

Myślę machlo, że nie chcesz im tego zabraniać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos kiedys na RTFie powiedzial ... Kazdy Rolex to podrobka, ale nie kazda podrobka to Rolex. Tak to jest z Brandami panowie. Chcialbym Rolexa na 100% ... a dokladnie Milgasia, ale nie jest to priorytetem ... tak jak priorytetem nie jest cena. Dla mnie nie ma znaczenia ze ktos to bedzie Chinskim badziewiem nazywal - maja do tego prawo. Dla mnie tak jest z Glycine, trzymalem, macalem, przymierzalem i wole ipoda nano sobie kupic z plastikowym paskiem. Kazdy ma swoje ale, ale my mamy swoje 303 - roznica jest taka, ze w wiekszosci nam nie przeszkadza ze im przeszkadza - ale wielku gryzie to, ze ktos moze kupic dosc nie drogi zegarek, ktory jest dobrze zrobiony i sie tym cieszyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z fejsa

Zegarek Dywizjon 303

Aha! Chłopaki, teraz pozor bo będzie ważne mówienie ! ;-) W przyszłym tygodniu zajmiemy się paskami. Zrobimy selekcje, potem wam pokażemy. Komentować, melepecić, lajkować - będziemy się temu bacznie przyglądać... i wybierzemy taki który się będzie podobać ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Machlo, wyluzuj. To nie jest forum adoracji Gerlacha. Dziesięć osób pochwali, trzy powiedzą że badziew. No i co z tego?

Tak jak już kiedyś pisałem, zegarek to nie jest dziecko specjalnej troski, żeby go bronić za wszelką cenę, przed każdym osobnikiem. Zegarek ma się bronić sam. Dla mnie badziewiem i przereklamowaną puszką od konserwy jest Panerai. No i co z tego? Spodziewasz się, że za chwilę jacyś paneristi na mnie naskoczą, będą tupać nóżkami, i przekonywać mnie że nie mam racji? Ich guzik obchodzi moje zdanie. Wolność słowa :D

edit/type

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając natomiast do wątku paska, to myślę, że warto rzucić okiem na zdjęcia z jednego z albumów zegarkowych. Chociaż to nie zegarki lotnicze, to jednak wojskowe z interesującego nas okresu.

KamilZig,

właśnie o takich paskach pisałem wczoraj. Jeżeli podobają Ci się stare materiałowce, których zdjęcia zamieściłeś, to polecam Canvasy Timefactors, które są podobne do tego z prawej strony. I kosztują drobiazg bo 5 funtów. A na forum często jest organizowana akcja zakupu zbiorowego.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, i tarcza nie jest biała jak kafelki w kostnicy, i wskazówki są świetne. Opłacało się. No i także chepeau bas za to czego się naczytałeś o sobie ;). Mam nadzieję MacAron, że odczuwasz teraz choć cześć należnej satysfakcji.

Owszem, mam ogromną satysfakcję i cieszę się, że wszystkim się podoba. A że się naczytałem... chyba nie bylibyśmy Polakami, żeby się trochę nie poprztykać ;) Ale, opłacilo się, koniec konców mamy wspólny cel. I nam i Fundacji bardzo zależy, żeby zegarek był najlepszy na miarę możliwości.

No to zdjecie koronki,...

Koronki nie ma co teraz focić, bo w tym prototypie jeszcze nie jest docelowa. Najważniejsze to wskazówki, tarcza, grawer.

Koronka z wypukłym celownikiem będzie dopiero w seryjnej produkcji. Oczywiście fajnie by było to zobaczyć wcześniej, ale.. takie są realia produkcyjne. Ja bym tu zaufał. Fundacja pokazała, że naprawdę im zależy! Paski też raczej będą nas satysfakcjonować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xylog, Taktic, nie chodziło mi o zabranianie komukolwiek wyrażania własnej opinii, czy krytyki. Chodzi o to, że część osób krytykuje nie podając konkretów, a jedynym argumentem jest "chiński badziew". Kompletnie bezsensu. <_< Tym niepozytywnym akcentem zakończę offtop. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jesteśmy już przy tym temacie, to możecie przypomnieć, jaki pasek dostaniemy razem z zegarkiem?

Widzę, że są różne teorie (skóra czy nylon) dla mnie zdecydowanie skóra.

pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że są różne teorie (skóra czy nylon) dla mnie zdecydowanie skóra.

Jeżeli już to bawełna ;).

Abyśmy się dobrze rozumieli, ja ten pasek wybrałem dla siebie, nie próbuję nawet lobbować aby ten pasek stał się customowym. Nieważne dla mnie co Gerlachy zaoferują, ja wiem na czym będę 303 nosił.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmmmmmmmm

dla mnie ten Dywizjon nie jest zegarkiem z epoki .

Według mnie ( to moje zdanie i wiadomo , można się z nim nie zgadzać :rolleyes: ) do tego zegarka pasuje i dobry krokodyl i ładna bransoleta .

Jest zbyt elegancki na byle co . ale to tylko moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to epokowo mozna sie sprzeczac, ale przynajmniej masz jakis powod, a nie tylko walic epitetami o chinszczyznie.

Ja sie napalilem na brazowa skore *edyta* w zestawie, a czarna sobie dokupie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musicie przyznać że jak na kopertę z szajsmetalu,a może to plastik wyglądający jak metal? Wskazówki wycięte z puszki po red bullu i papierową tarcze to całość prezentuje się wyśmienicie i wzbudza zazdrość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bije mi do niego szybciej serce ale wskazówki wyglądają bardzo dobrze...ładnie się mienią :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.