Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Trzecie podejście po SOH i Transocean. Bardzo przyjemna guma. Nie wiem czemu w nowej linii zabrali najfajniejsze co było w navitimerze: logo ze skrzydłamii

Super jest. I zgadzam się, że bez skrzydeł to już nie to...

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzecie podejście po SOH i Transocean. Bardzo przyjemna guma. Nie wiem czemu w nowej linii zabrali najfajniejsze co było w navitimerze: logo ze skrzydłamii

Transocean oraz Superocean Heritage z tego co pamiętam nigdy nie miały skrzydeł w logo , tylko właśnie literkę B 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne te wasze Breitlingi.7983079092e8aa0281e6390122531ecf.jpg

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko sie tu pojawiaja damskie Breitlingi ☺️

post-60501-0-51354300-1541082252_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panów,

przymierzam się do zakupu pierwszego Breitlinga. Ta marka chodzi za mną od lat, regularnie wracam do oglądania tych zegarków i chyba dojrzałem żeby jakiś sobie sprawić  :rolleyes: Na ten moment biorę pod uwagę trzy modele:

1. Avenger Blackbird 44 - sprawdzałem w Aparcie i dobrze mi leży na ręce. Podoba mi się ten model, ale jednak jest dość mało uniwersalny i do garnituru już nie pasuje. 
  2. Navitimer 8 Chronograph 43 - bo bardziej uniwersalny. I ten styl też do mnie przemawia :)
  3. Navitimer 8 B01 Chronograph - w wersji srebrnej z brązowym paskiem. Ten mi najbardziej odpowiada, ale jednak przekracza budżet który chcę przeznaczyć na zegarek. Jakby była opcja zakupu z jakąś zniżką, to może i bym się szarpnął. 

I mam tutaj do Was parę pytań.

1. Czy dwa pierwsze zegarki będą dostępne z gwarancją 5 lat? Trzeci jest, z tego co wiem z tego powodu, że mechanizm robi sam Breitling. Nie mam jednak pełnej wiedzy i być może się mylę. Sprzedawca w Aparcie powiedział mi, że Breitling będzie produkował więcej modeli z pięcioletnią gwarancją. 

2. Jak wygląda zegarek Avenger Blackbird po kilku latach użytkowania? Kiedyś natknąłem się na zdjęcia (niestety nie mogę ich znaleźć) gdzie zegarek po dwóch latach był dość mocno zużyty i czarny kolor się wycierał. Prosiłbym użytkowników o informację :)
  3. Trzecie, ostatnie. Dostałem info w Aparcie, że co jakiś czas robią promocję 30% na niektóre serie w różnych salonach. Czy ktoś z Was ma może info czy w którymś salonie jest zniżka na jeden z w/w zegarków? Ewentualnie macie jakiś informacje jak dobrze kupić? :)

Pierwszy zegarek i dalej biję się sam ze sobą czy brać, ale z doświadczenia wiem, że jak nie kupię to dalej będzie mi chodziło to po głowie. Na Wasze Breitlingi już się napatrzyłem, teraz chętnie bym popatrzył na swój ;)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ma byc 5 letnia gwaranacja to tylko modele z mechanizmami B20 oraz B1. Zegarki z innymi mechanizmami maja dwa lata.

Co do upustów rzędu 30% w Apart to tez o nich słyszałem i wiedziałem raz w Gdańsku ale to było raptem kilka egzemplarzy. Do 15-17% jestes w stanie ugrać.

Poza Apart to pozostają traderzy np. Na Chrono24 gdzie te 30% jest realne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie ma 5 lat na każdego z Chronografem np. na VJ7750 ?

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 lat gwarancji jest tylko na modele które mają własny mechanizm. Trzeba jednak pamiętać żeby po 2 latach zanieść na bezpłatny przegląd żeby gwarancja była przedłużona do tych 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj myślę, żę jest wszystko napisane.

https://www.breitling.com/ch-en/service/international-warranty/

Czyli manufakturowy - 5 lat, każdy inny 2 lata.

Nie ma mowy o wymaganym przeglądzie.

W instrukcji jest wzmianka że przegląd co dwa lata jest zalecany (nie wymagany)

"we recommend a regular service every two years, while the complete overhaul should be scheduled

about every five years"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitlingi jako AD sprzedaje też Śliwiński.Mają sklepy w kilku miastach.Myślę,że u nich będzie łatwiej o jakiś rabat niż w Apart, gdzie trzymają się sztywno rabatów przypisanych do kart stałego klienta.

Ja u nich dostałem 15% na Omegę bez specjalnych negocjacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panów,

przymierzam się do zakupu pierwszego Breitlinga. Ta marka chodzi za mną od lat, regularnie wracam do oglądania tych zegarków i chyba dojrzałem żeby jakiś sobie sprawić  :rolleyes: Na ten moment biorę pod uwagę trzy modele:

(...)

Pierwszy zegarek i dalej biję się sam ze sobą czy brać, ale z doświadczenia wiem, że jak nie kupię to dalej będzie mi chodziło to po głowie. Na Wasze Breitlingi już się napatrzyłem, teraz chętnie bym popatrzył na swój ;)

Pozdrawiam!

Ja bym wybrał zwykłe 8. Dużo tańszy niż B01, a czarny z białymi totalizatorami wygląda na bardzo uniwersalny i z akcesoriów Breitlinga możesz go mieć na wszystkim - bransa, guma, skóra. Ta właśnie wymienność oryginalnych pasków (świetnej jakości) zmieniająca zasadniczo odbiór zegarka to jedna z najważniejszych zalet tej marki. Praktycznie każdy model ma conajmniej dwie sensowne, dobrze skomponowane opcje, a niektóre, jak stalowy Colt czy Avenger nawet 4-5 strapów. Blackbird na pewno jest mniej uniwersalny, ale to rzecz gustu. Poza gumą bardzo dobrze wygląda na breitlingowym parciaku. Ale ja ten model widzę głównie do skóry ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc. Co do gwarancji jeszcze jedno pytanie. Jak mi się zepsuje zegarek kupując w Aparcie, to wystarczy tam zanieść i naprawią (jak już przeczytałem na tym forum). A co w momencie gdy kupię zegarek od innego sprzedawcy na Chrono24, jeśli zegarek nie będzie używany tylko nowy? Wtedy po zepsuciu należy wysłać do Breitlinga? 

Blackbird na pewno jest mniej uniwersalny, ale to rzecz gustu. Poza gumą bardzo dobrze wygląda na breitlingowym parciaku. Ale ja ten model widzę głównie do skóry ;)

Do skóry mi właśnie pasuje  :D Mam bomber jacket top guna, Blackbird jest do niego idealny, ale navitimer również będzie pasował. Rzadko chodzę w garniturach, dosłownie od święta. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 lat gwarancji jest tylko na modele które mają własny mechanizm. Trzeba jednak pamiętać żeby po 2 latach zanieść na bezpłatny przegląd żeby gwarancja była przedłużona do tych 5.

;)

post-95931-0-33966000-1541243718_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszac z rozpedu sam sie pomylilem, chodzilo mi o sprawdzenie szczelnosci zegarka po 2 latach a nie o przeglad, niestety sam musialem sie naciagac z serwisem Aparta, ostatecznie wyszlo na moje, jednak zeby kolega nie przechodzil przez to samo to napisalem taka informacje.

Edytowane przez Muzzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pytanie dla znawców. Do czego służy podziałka na tarczy Avengerów, która kończy się na godzinie 12 wskazując 100? Sprzedawca Apart otwarcie powiedział że nie wie, chyba nawet nie zwrócił na nią uwagi dopóki o nią nie spytałem. Na końcu stwierdził, że pewnie pozostałości po innym modelu - co wydaje mi się mało profesjonalne, a wręcz niepoważne przy zegarkach za 20 tysięcy ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pytanie dla znawców. Do czego służy podziałka na tarczy Avengerów, która kończy się na godzinie 12 wskazując 100? Sprzedawca Apart otwarcie powiedział że nie wie, chyba nawet nie zwrócił na nią uwagi dopóki o nią nie spytałem. Na końcu stwierdził, że pewnie pozostałości po innym modelu - co wydaje mi się mało profesjonalne, a wręcz niepoważne przy zegarkach za 20 tysięcy ;)

A który to Apart? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak ja tam byłem to Pani nie potrafiła rozróżnić navi 8 od 1 i nie wiedziała który to który :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastosowanie ma głownie w matematyczne np: suwak logarytmiczny gdzie jedną z zmiennych może być czas więc łatwo i szybko można podstawić odpowiednią liczbę w systemie dziesiętnym jako odpowiednik jednostki czasu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mechaniczny stoper tzw. chronograf??  :rolleyes:  Ja wykorzystałem raz, jak podpuszczałem syna że biegnąc do lodówki na górze po piwo może pobić rekord świata  :ph34r:  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi