Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Sisqo napisał(-a):

Navitimer musi być duży

Na szczęście jest 👍🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Sisqo napisał(-a):

Navitimer musi być duży emoji16.png

IMG_1650.jpg

Najważniejsze aby było wygodnie 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ciągle zbyt szeroki bezel, ale wypukła tarcza wygląda świetnie. Poprzednia wersja nie ma startu ;)

20250617_133722.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dudak napisał(-a):

Szanowne Koleżanki i Koledzy - kiedyś to Breitling umiał w zestawy limitowane ;).

W dniu dzisiejszym do kolekcji zawitał ten piękny Chronomat B13050 10th Anniversary wydany na 10 lecie linii Chronomat.

Limitowany do 1994 szt. Występował w wersjach pełnej stalowej (A13050), złote raidery, koronka i puschery (B13050), złoty bezel (D13050) oraz full gold (K13050). Do wyboru paski, bransolety pilot stal, bicolor, full gold jak i wersja "bullet".

Tarcza, jasna, można rzec, iż delikatnie szampańska zdobiona złotym grawerowanym (nakładanym) logo Breitlinga. Wskazówki totalizatorów bez przeciwwagi.

Świetny egzemplarz i cały zestaw. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzien dobry,

chcialabym sie zapytac, poniewaz mam okazje zakupu zegarka Bretiling Astromat z faza księżyca.

Posiada pudełko, lecz nie posiada certyfikatu, jedynie potwierdzenie poprzez jubilera niemieckiego.

Jes to modę a19405 o numerze seryjnym 328

cena 2300€

IMG_4435.png

IMG_4437.png

IMG_4438.png

IMG_4439.png

IMG_4440.png

Edytowane przez MartaSch2002

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzien dobry,
chcialabym sie zapytac, poniewaz mam okazje zakupu zegarka Bretiling Astromat z faza księżyca.
Posiada pudełko, lecz nie posiada certyfikatu, jedynie potwierdzenie poprzez jubilera niemieckiego.

Jes to modę a19405 o numerze seryjnym 328
cena 2300€
IMG_4435.thumb.png.9a9cafbb3b8d3958a624b55aa5abef9f.png
IMG_4437.thumb.png.5e4a693f0cfa73256d03b2b9d2eefad1.png
IMG_4438.thumb.png.b92bafa03c90b06b3ba0bf034092cbfb.png
IMG_4439.thumb.png.045432546d3a695faacd63c7063c799c.png
IMG_4440.thumb.png.560ebbff660a6f049029b7edebdfb15f.png

Ale zapytać o co?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy to podrobka czy oryginał?
I czy wart jest tej ceny? 

dziekuje

Nie widziałem jeszcze dobrej podróbki Breitlingów z tego okresu. A tym bardziej tej referencji. A jak jest podróbka chronomata z przełomu wieku to z kilometra widać.

Co do ceny to 2300 jest obecnie poniżej najniższych ofert na chrono. A czy jest dobra to już każdy kupujący powinien sam określić.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za porade.

ceny jakie widzialam za ten model zaczynaja sie od 3300€, wiec kupuje.

mechanizm b19 nie wiem czy dobry.

Ale zegarek jest piekny dlatego biore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, MartaSch2002 napisał(-a):

Dziękuję za porade.

ceny jakie widzialam za ten model zaczynaja sie od 3300€, wiec kupuje.

mechanizm b19 nie wiem czy dobry.

Ale zegarek jest piekny dlatego biore.

B19 to ETA 2892-A2 więc serwis do ogarnięcia bez problemowo u sprawdzonych mistrzów. 

https://www.breitlingsource.com/details/B19.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

IMG_2021.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powitał z rana.

IMG_1813.jpeg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można mieć Breitling'a i...

Screenshot_20250801_164046_Instagram.jpg

Screenshot_20250801_164038_Instagram.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foto z sieci A17313 - Colt 41mm. Interesuje mnie średnica szkiełka. Uprzejmie proszę posiadacza o zmierzenie.

BR2564_3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, nononame napisał(-a):

Foto z sieci A17313 - Colt 41mm. Interesuje mnie średnica szkiełka. Uprzejmie proszę posiadacza o zmierzenie.

BR2564_3.jpg

Szkiełko ma średnicę 3 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kingcrimson napisał(-a):

Szkiełko ma średnicę 3 cm.

Dzięki. Czyli optycznie jak większość Seiko. Skreślam z listy zakupów ;-( Z cieniaczy zostaje Aerospace sprzed Evo 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, nononame napisał(-a):

Dzięki. Czyli optycznie jak większość Seiko. Skreślam z listy zakupów ;-( Z cieniaczy zostaje Aerospace sprzed Evo 😉

To popełniasz błąd 😀 patrząc całościowo, i za te pieniądze to świetny, stylowy zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nononame napisał(-a):

Czyli optycznie jak większość Seiko.

Nie wiem czy to oznacza że dużo czy mało, ale optycznie A17313 to bardzo zgrabny i proporcjonalny zegarek, polecam przymierzyć.

DSCF2708.thumb.jpg.a69f508d25bcfe72a4e3f3d442f9d85d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.08.2025 o 21:59, meinard napisał(-a):

Nie wiem czy to oznacza że dużo czy mało, ale optycznie A17313 to bardzo zgrabny i proporcjonalny zegarek, polecam przymierzyć.

Chłopaki, Colt 41 na zdjęciach podoba mi się bardzo i dlatego o niego zapytałem. Zanim kupiłem Jego Kowadłowatość Avengera, to rozważałem Colta 41. Nawet mierzyłem kwarca 41, bo mimo że brzydszy, to lubię kwarce i wolałbym. 40-41 mm to mój tzw. sweet spot - 70% szerokości nadgarstka. No i te złote podziały z ASP działają na zegarkach z ciemnym bezelem. Z jasnym niestety nie do końca. Jasny bezel lub field watch - liczy się średnica tarczy. Zwłaszcza ciemnej. Kwarc, którego mierzyłem, miał jasną tarczę i po założeniu na nadgarstek wydawał mi się mały. To samo miałem z Sinnem U50 czy SKX po modach z jasnym bezelem - 29,5mm - ciągle w szufladzie. Liczyłem, że automat będzie miał większą średnicę tarczy. Przerobiłem przez 10 lat zbyt wiele zegarków i wiem, że średnica tarczy z jasnym bezlem/field watch musi dla mnie mieć minimum 32 mm. Inaczej zegarek będzie grzał ławkę rezerwowych. 😉Zanim zacząłem się interesować zegarkami, to kupiłem sobie 2 zegarki. Jeden typu sama tarcza 40 mm i drugi z ciemnym bezelem biała tarcza 40 mm. Założyłem na łapę i pasowało, to wziąłem. Podobnie było z TAG Formula 1. Pojechałem do Wawy, bo distrybutor wychodził z Grand Seiko i dawał 40% upustu. NA zdjęciach bardzo podobało mi się GMT 39mm. Zdjąłem z ręki po 3 sekundach. W drugiej gablocie były TAGi. Spodobał mi się bezel Formula 1 - taki 3D. Poprosiłem o podanie do przymiarki. Po 15 sekundach podjąłem decyzję zakupową. Mam Haliosa Universa 38 mm z maciupką tarczą. Przepiękny i super wykonany zegarek. Średnio raz w miesiącu przekonuję się, że to Rolex microbrandów i mam go nie sprzedawać, ale ciągle leży w szufladzie. Tak już 3 ci rok. Może 4 ty 😉 To samo z Super Antarctic od Nivady - genialny, wygodny, śliczny i... szuflada. Chcę Brajtka, ale wygodnego - cienkiego, max 42mm i minimum 32mm tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Breitling we wszystkich zegarkach z zakręcaną koronką stosuje ten "patent" z wlutowanym tubusem, czy może był (jest?) taki etap, kiedy cywilizowane rozwiązanie stosował i tubus był normalnie wkręcany? 

Raz na jakiś czas natrafiam na różne wpisy o wyrobionym gwincie i konieczności kosztownej wymiany całej koperty zamiast samego tubusu i zastanawiam się jakiego zakresu referencji dotyczyć może ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi