Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Recommended Posts

16 minut temu, Sisqo napisał(-a):

Nie może sie odkleić  😉

Breitling_Navitimer_46_7.jpg

Już chyba się kiedyś pytałem ale pamięc słabsza :) Tobie udało się kupić jeszcze starszego Navitimera z tym logo ale nie pamiętam to  46 mm i l2l chyba powyżej 50 mm ?? 

Edited by kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

2 minutes ago, kornel91 said:

Już chyba się kiedyś pytałem ale pamięc słabsza :) Tobie udało się kupić jeszcze starszego Navitimera z tym logo ale nie pamiętam to  46 mm i l2l chyba powyżej 50 mm ?? 

Tak to jest 46 mm i moim zdaniem tylko vintage Navitimer ma sens w mniejszym rozmiarze. 

Rękę mam 17,5 cm.

2 minuty temu, Sisqo napisał(-a):

Tak to jest 46 mm i moim zdaniem tylko vintage Navitimer ma sens w mniejszym rozmiarze. 

Rękę mam 17,5 cm.

Jasne. Dobrze leży ale też tak pisał Marcin tylko ma nowszego niebieskiego mówił, że 46mm lepiej leżał niż 43mm. Mi też spadł nadgarstek na właśnie około 17,5cm i dlatego mi ten Sinn tak siadł. Może będzie kiedyś okazja porównać na żywo 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Jasne. Dobrze leży ale też tak pisał Marcin tylko ma nowszego niebieskiego mówił, że 46mm lepiej leżał niż 43mm. Mi też spadł nadgarstek na właśnie około 17,5cm i dlatego mi ten Sinn tak siadł. Może będzie kiedyś okazja porównać na żywo
@kornel91 ewidentnie przymierzasz się do Navitimer'a.

10 minut temu, alpaczino napisał(-a):

@kornel91 ewidentnie przymierzasz się do Navitimer'a. emoji16.pngemoji6.png

NIe nie przymierzam się :) Sinn nie był kupiony zamiennie bardziej próbuję pogłębić swoją wiedzę :) 

No ale chciałbym zobaczyć na żywo i porównać. 

Kolega Jarek @Sisqo mierzył Sinny a wybrał Breitlinga bardziej mu pasował. U mnie wchodził w grę tylko Sinn ze względu na koszty zakupu ale się nie zawiodłem :)

Edited by kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

2 hours ago, kornel91 said:

Jasne. Dobrze leży ale też tak pisał Marcin tylko ma nowszego niebieskiego mówił, że 46mm lepiej leżał niż 43mm. Mi też spadł nadgarstek na właśnie około 17,5cm i dlatego mi ten Sinn tak siadł. Może będzie kiedyś okazja porównać na żywo 😀

Sądzę, że bedzie, jest sporo mozliwości przed nami w tym roku ;) 

A ja wybrałem navitimera z dwóch powodów. 
1. Nie umiem się przekonać przy tym projekcie do ceramicznych indeksów. Ale to mniej ważny powód. Ważniejszy był 2

2. Większe subtarcze mi się dużo bardziej podobają. 

Bądź co bądź oba zegarki są super a 903 bardzo na żywo bym chciał zobaczyć. 

8 godzin temu, Picy napisał(-a):

A ja wybrałem navitimera z dwóch powodów. 
1. Nie umiem się przekonać przy tym projekcie do ceramicznych indeksów. Ale to mniej ważny powód. Ważniejszy był 2

2. Większe subtarcze mi się dużo bardziej podobają. 

Bądź co bądź oba zegarki są super a 903 bardzo na żywo bym chciał zobaczyć. 

Jak coś to zapraszam :) Ja też chętnie bym zobaczył. A że jesteśmy w temacie Breitlinga to takie zdjęcie słąbe ale z Navi Leona. 

aPKeNNo.jpeg

Aha i zobaczcie te starszer Navi miały właśnie takie ceramiczne indeksy. Nawet 12 jest podobna .

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Jak coś to zapraszam  Ja też chętnie bym zobaczył. A że jesteśmy w temacie Breitlinga to takie zdjęcie słąbe ale z Navi Leona. 

aPKeNNo.jpeg&key=3270d80ef2b1aa38d2ff0437372cafddc28baa49bcbfc0108b8da3f3b85603fc

Aha i zobaczcie te starszer Navi miały właśnie takie ceramiczne indeksy. Nawet 12 jest podobna .
Tutaj Sinn ładniejszy.

W dniu 12.02.2025 o 09:42, kornel91 napisał(-a):

Myślisz że na większe nadgarstki ten sinn też będzie się nadawał?

Takie 19-19.5 🤔

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

5 godzin temu, greenmag napisał(-a):

Takie 19-19.5 🤔

Hej. Ja nie jestem specjalista ale l2l to 48 mm czyli nie tak mało. Myślę, że na takim nadgarstku też będzie dobrze leżał. Mariusz nosi Daytone na podobnym a większy chyba nie jest. 

5 godzin temu, greenmag napisał(-a):

Takie 19-19.5 🤔

Ja miałem wcześniej 18,5 teraz jest 17,5mm myślę, że byłbyś zadowolony 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

3 godziny temu, kingcrimson napisał(-a):

Niespodziewanie dzisiaj trafił na nadgarstek.

IMG_20250219_162826307~2.jpg

I dobrze czasami dać odpocząć dla Omegi 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

16 minut temu, kornel91 napisał(-a):

I dobrze czasami dać odpocząć dla Omegi 😀

Masz racje :) chociaż nadgarstek odpoczywa gdy noszę AT bo jest 55 gram lżejsza od Colta:)

21 minut temu, Picy napisał(-a):

Podbiję temat trochę. Niezmiennie cieszy 😄

IMG_1818.jpeg

Pokażesz jakie zastosowane jest zapięcie, że pasek jest zakładany odwrotnie w stylu IWC :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Heloł. Mój Top Time będzie się niestety ze mną żegnał, więc informuję przedbazarkowo i nieoficjalnie, jakby ktoś miał chęć na coś pięknego i nietuzinkowego :)

IMG_5546.jpg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

6 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Pokażesz jakie zastosowane jest zapięcie, że pasek jest zakładany odwrotnie w stylu IWC :)

Widzę że Marcin temat Cię męczy 😄 specjalnie dla Ciebie co prawda na szybko ale jest 😅

IMG_1823.jpeg

IMG_1824.jpeg

IMG_1825.jpeg

IMG_1826.jpeg

Godzinę temu, Picy napisał(-a):

Widzę że Marcin temat Cię męczy 😄 specjalnie dla Ciebie co prawda na szybko ale jest 😅

IMG_1823.jpeg

IMG_1824.jpeg

IMG_1825.jpeg

IMG_1826.jpeg

Na szybko ale wystarczy. Dzięki 😀

Fajny masywny motylek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

4 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Na szybko ale wystarczy. Dzięki 😀

Fajny masywny motylek. 

Tylko czemu odwrotnie? Grand Seiko też ma tę manię. Nie podoba mi się to. Zegarek bomba!

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

1 minutę temu, Walter_87 napisał(-a):

Tylko czemu odwrotnie? Grand Seiko też ma tę manię. Nie podoba mi się to. Zegarek bomba!

To chodzi o to, że motylek jest jednostronny i wygodniej się go wtedy odpina 😀Przynajmniej tak mi się wydaje. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

1 minutę temu, kornel91 napisał(-a):

To chodzi o to, że motylek jest jednostronny i wygodniej się go wtedy odpina 😀Przynajmniej tak mi się wydaje. 

Możliwe, nie wykluczam tego. Niestety zegarek z takim zapięciem traci na wyglądzie :( 

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ