Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki :) dość długo się wahałem, ale w końcu kupiłem pierwszego brajtlasa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tyle: albo pokochasz albo znienawidzisz. Te zegarki nikogo nie pozostawiają obojętnym. A jak pokochasz to wpałeś po uszy. Jak ja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizmy b01 mają wkładać do Tudura czy to prawda?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Powiem Ci tyle: albo pokochasz albo znienawidzisz. Te zegarki nikogo nie pozostawiają obojętnym. A jak pokochasz to wpałeś po uszy. Jak ja ;)

Nie tylko Ty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę się obawiam małej tarczy, ale generalnie zegarek 41 mm bez koronki to nie taki znowu mały.

Mam dobre przeczucie a jak się zakocham to będą następne :) 

Mam sporo różnych ale breitlinga żadnego więc nadszedł czas na coś nowego aby monotonii nie było po miedzy omegą longinem zenithem iwc jlc i różnymi innymi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym inwestorem to słaba informacja. Nastawiają się na rynek chiński i na większy wolumen sprzedaży. Specjalnie mnie to nie dziwi, ale jakoś mniej przychylnym okiem będę spoglądał na tą markę. Obym jednak się mylił. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już nie będzie ten sam zegarek.

Edytowane przez arek1a2b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo że opcje są trzy zostanie tak jak jest, i to jest dobre wyjście lub poprawią jeszcze jakość produktów co wpłynie na ceny, albo pójdą w stronę oszczędności i zepsują budowane przez dziesiątki lat dobre imię firmy.

Z racji tego że coraz więcej chinoli ma mnóstwo kasy to uważam że jakość nie ucierpi a wręcz przeciwnie będą dożyć żeby zegarek był jeszcze bardziej pożądany.

A i sama firma raczej nie zgodzi się żeby po tylu latach ciężkiej pracy nowy inwestor zepsuł wszystko i ładował do koperty plastikowe podzespoły.

Mam podobne zdanie,lecz czas pokaże ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dobrym momencie kupiłem :)

Mam podobne zdanie,lecz czas pokaże ;)

napisałem to zanim przeczytałem artykuł.

i generalnie czas pokaże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arku, pewności nie mam ale on chyba ma 38mm bez koronki. O kopertach 41mm wogóle nie słyszałem aby kiedykolwiek, jakikolwiek model w tym rozmiarze wypuszczali. 42mm wychodziły w nowszej referencji, Ty będziesz posiadaczem modelu z kwadratem na końcu sekundnika a więc starszej.

Ktoś mógł mierzyć bez koronki ale w najszerszym miejscu tj włącznie z obudową koronki, i w takim przypadku zgodzę się że może wyjść owe 41mm. Ale kopert w takim rozmiarze nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizmy b01 mają wkładać do Tudura czy to prawda?

Tak to prawda, B01 będzie montowany w ich nowym chronografie pokazanym w tym roku w Basel. W drugą stronę do nowych SOH powędrują inhousowe mechanizmy Tudora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arku, pewności nie mam ale on chyba ma 38mm bez koronki. O kopertach 41mm wogóle nie słyszałem aby kiedykolwiek, jakikolwiek model w tym rozmiarze wypuszczali. 42mm wychodziły w nowszej referencji, Ty będziesz posiadaczem modelu z kwadratem na końcu sekundnika a więc starszej.

Ktoś mógł mierzyć bez koronki ale w najszerszym miejscu tj włącznie z obudową koronki, i w takim przypadku zgodzę się że może wyjść owe 41mm. Ale kopert w takim rozmiarze nie było.

tak było w ogłoszeniu 

"Wymiary 41 mm mierzone bez koronki na 48 mm mierzone z uszami na 13,5 mm grubości,"

29,5mm ma sama tarcza a jeszcze sporo stali jest wokół. 

38mm to by malizna była :(

nie no nawet na eBay są takie i mają 41mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling Colt 41 mm524920136058979433ccc1a776ebea55.jpg

Twój może mieć 40 mm

Krzyś mnie wyprzedził

Tak to prawda, B01 będzie montowany w ich nowym chronografie pokazanym w tym roku w Basel. W drugą stronę do nowych SOH powędrują inhousowe mechanizmy Tudora.

To co słyszałem,to chyba dobry znak jeśli brać pod uwagę sprzedaż firmy

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro wrzucę foto na nadgarstku, i obszernie opisze moje wrażenie.

Nie ukrywam że jestem troszkę zrażony do tej firmy bo mój sąsiad jakieś pół roku temu przyszedł do mnie i mówi.

"koniec z zabawkami pora na prawdziwy zegarek"

i pokazał na łapie chamską podróbę breitlinga :) mówię mu że jak dał więcej niż  10 zł to przepłacił i poszedł smutny bo chyba myślał że nie widać że lipa.

i teraz jak oglądam breitlingi to mam przed oczami mojego sąsiada kozaka szpanera z badziewiem na łapie.

Chodź ostatnio nie widać tego szajsu u niego może się zepsuł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co zrażać podrabiają tylko dobre i pożądane zegarki ;) A Breitling to nie tylko podrabiana firma Wiem coś o tym mało brakowało a byłbym posiadaczem 2 fejk Rolexów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest masakra jak trzeba uważać, chyba że celowo się kupuje szmelc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak weźmiesz go do ręki to zaskoczy Cię jak świetnie jest wykonany. A szkło z podwójnym antyrefleksem - poezja. Porównywać do podróby nijak nie można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech zaczynam tęsknić za właśnie tym uczuciem jak pierwszy raz bierzesz a łapę nowego Breitlinga i jaką frajdę Ci sprawia Może czas się rozglądnąć za kolejnym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ot i cała moja rodzinka Breitling 082ebfa6a6c2acc7b2db19b9726e3813.jpg

Zdjęcie nie zachwyca lecz przy sztucznym świetle i telefonem to szału spodziewać się nie można

6a609ccd51f60afb68c923010a10a79b.jpgddb32c7ecf091ede3f70421c999982a0.jpg2a02f936094edea11d8a05942ddd16be.jpg2ad47f4c62e8dd3f9a204d1a82505956.jpg

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna rodzinka :) nawet bardzo.

Jeśli jest tak jak piszecie że kupowanie tej firmy zegarków jest jak nałóg to lipa :( tyle ich mam że nie wiem czy stać mnie na kolejny :)

Ale postanowiłem w sobotę wstać chwilę po 07 am żeby kuriera nie przegapić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej mi się Aerospace z Twojej kolekcji podoba. Ale i Coltem bym nie pogardził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł mój zegar :( i nie jestem pocieszony bo chyba kupię następy.

Mi ten drugi najbardziej się podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Jak rozmiar?

Daj jakieś zdjęcie nadgarstkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi