Thomas666 7670 #576 Napisano 26 Marca 2017 (edytowane) Lepiej, ale też nie, pilot to na pasku, jak dla mnie. Ale fajny pasek od paskoroba zrobi robotę. A pokaż jeszcze jak świeci? Edytowane 26 Marca 2017 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4039 #577 Napisano 27 Marca 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #578 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) A mnie taki wpadł w oko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bardzo fajny, ciekawy i oryginalny. Bransoleta chyba też wąska, poza tym jest połyskliwa, a koperta zegarka wygląda na matową. Ile zegarek ma między uszami: 20 mm czy 22 mm? Kupując pasek pamiętaj o tym, żeby miał taką szerokość, jaką zegarek ma między uszami. Wskazówki świecą na obrysach? Tak wyglądają.... Ta wersja też pikna: Edytowane 27 Marca 2017 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #579 Napisano 27 Marca 2017 Marszczy suty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 16199 #580 Napisano 27 Marca 2017 Bardzo fajny, ciekawy i oryginalny. Bransoleta chyba też wąska, poza tym jest połyskliwa, a koperta zegarka wygląda na matową. Ile zegarek ma między uszami: 20 mm czy 22 mm? Kupując pasek pamiętaj o tym, żeby miał taką szerokość, jaką zegarek ma między uszami. Wskazówki świecą na obrysach? Tak wyglądają... Między uszami ma 24mm. Kurczę, kupiłem przez przypadek bransę 22mm, bo w opisie było 24mm, a sprzedającemu chodziło o maskownice, które dawał w komplecie. Trochę ponoszę na takiej i zapoluję na szerszą.A świeci tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #581 Napisano 27 Marca 2017 Między uszami ma 24mm. Kurczę, kupiłem przez przypadek bransę 22mm, bo w opisie było 24mm, a sprzedającemu chodziło o maskownice, które dawał w komplecie. Trochę ponoszę na takiej i zapoluję na szerszą.A świeci tak:Ładny zegar ! Ile trzeba wyłożyć ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #582 Napisano 27 Marca 2017 Między uszami ma 24mm. Kurczę, kupiłem przez przypadek bransę 22mm, bo w opisie było 24mm, a sprzedającemu chodziło o maskownice, które dawał w komplecie. Trochę ponoszę na takiej i zapoluję na szerszą.A świeci tak: Ładny zegar, ładnie świeci, a czy długo? Najważniejsze, że masz maskownice, bransoletę dobierzesz, a największy problem jest właśnie z maskownicami. Musisz tylko zmierzyć w mm wielkość tej "pustej" części w maskownicach, w którą wchodzi pierwsza część ogniwa (pozostałej częsci) bransolety. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 16199 #583 Napisano 27 Marca 2017 Ładny zegar ! Ile trzeba wyłożyć ? Dzięki! 200 baksów mniej więcej, z tym, że pozostaje rynek wtórny, bo nie dość, że produkcja chyba z 2009 roku, to jeszcze limitację zrobili 100 sztuk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #584 Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) Firma zniknęła z sieci: http://www.praestowatch.com/ Efemerydą była? Wzornictwo bardzo ładne, mieli (mieć) w ofercie chronografy w tym samym klimacie na seagulu.... http://praestowatch.blogspot.com/ Szkoda, jeśli zniknęli, bo wzornictwo naprawdę świetne. Dzięki! 200 baksów mniej więcej, z tym, że pozostaje rynek wtórny, bo nie dość, że produkcja chyba z 2009 roku, to jeszcze limitację zrobili 100 sztuk. No to graty, masz rarytasa Bardzo ładny zegar i zwraca uwagę bardziej, niż większość nawet 10x droższych. A w zasadzie to mniejsza z uwagą i ceną, myślę, że przyjemnie się go nosi. Sam bym chciał mieć taki Wiesz może, co cyka w środku? Jeśli mewka, to nie będzie żadnych problemow z serwisem. Edytowane 27 Marca 2017 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #585 Napisano 27 Marca 2017 Dzięki! 200 baksów mniej więcej, z tym, że pozostaje rynek wtórny, bo nie dość, że produkcja chyba z 2009 roku, to jeszcze limitację zrobili 100 sztuk. Cena bardzo przyzwoita bym powiedział. Wzornictwo tez ciekawe, wykrój cyfr bardzo mi sie podoba. Stylem przypomina malowania na skrzynkach wojskowych. Wskazówki natomiast , moim zdaniem wzorowane na B&R. Może tez sobie taki sprawie 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 16199 #586 Napisano 27 Marca 2017 Firma zniknęła z sieci: http://www.praestowatch.com/ Efemerydą była? Wzornictwo bardzo ładne, mieli (mieć) w ofercie chronografy w tym samym klimacie na seagulu.... http://praestowatch.blogspot.com/ Szkoda, jeśli zniknęli, bo wzornictwo naprawdę świetne. No to graty, masz rarytasa Bardzo ładny zegar i zwraca uwagę bardziej, niż większość nawet 10x droższych. A w zasadzie to mniejsza z uwagą, myślę, że przyjemnie się go nosi. Sam bym chciał mieć taki Wiesz może, co cyka w środku? Jeśli mewka, to nie będzie żadnych problemow z serwisem. Dziękuję ))) Chyba zniknęli na dobre, choć jakiś czas temu były do kupienia, także w Polsce modele Air Blue Papa Praesto, inspirowane mocno tym modelem (inna koronka i sekundnik na godzinie szóstej). Niestety zostały już tylko zielone i czarne. Luma świeci dość mocno, po kilku minutach mniej intensywnie, lecz wtedy już długo na stałym poziomie. Z tego co wiem, to Superluminova C3. W środku chodzi Miyota 8245. Całkiem przyzwoicie trzyma czas. Jeśli znajdziesz ten model i będziesz miał odłożone parę złotych, to nie zastanawiaj się nawet Na żywo robi naprawdę super wrażenie. Pozdrawiam!Tomek z Leszna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #587 Napisano 27 Marca 2017 z Leszna ? Wlkp?Nie gadaj ! Ja z Rawicza 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #588 Napisano 27 Marca 2017 No i spotkali się krajanie Masz namiary na te zielone i czarne? A co do mojego nicka, wiem, że jest pretensjonalny, bo nie planowałem zostać dłużej na forum, miałem jedno pytanie, a gdy wpisywałem nicki, to wyskakiwało, że ten już jest, to strzeliłem pierwszy akceptowalny, jaki przyszedł do głowy A ze zmianą nicka to istne mecyje, Koledzy używają już powszechnie skrótu TzW albo troll, przy czym ten ostatni zupełnie bezzasadnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 87854 #589 Napisano 27 Marca 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #590 Napisano 29 Marca 2017 -:- 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7670 #591 Napisano 30 Marca 2017 Podoba mi się... Niebezpiecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #592 Napisano 1 Kwietnia 2017 Podoba mi się... Niebezpiecznie.Ma coś w sobie A tymczasem dzisiaj dotarł : 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejoker 301 #593 Napisano 1 Kwietnia 2017 Popołudniowa zmiana: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #594 Napisano 1 Kwietnia 2017 Hmm, twórczo rozwinęli koncepcję otwartego datownika na której poległ poprzedni Mark. Dlaczego ten zegarek kojarzy mi się z Monsterem ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #595 Napisano 3 Kwietnia 2017 Hmm, twórczo rozwinęli koncepcję otwartego datownika na której poległ poprzedni Mark. Dlaczego ten zegarek kojarzy mi się z Monsterem ;-) Pierwsze wrażenie: modowany monster. Kształt koperty i bezela wydają się identyczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Maras 68 #596 Napisano 8 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejoker 301 #597 Napisano 8 Kwietnia 2017 Pierwsze wrażenie: modowany monster. Kształt koperty i bezela wydają się identyczne. No właśnie raczej nie jest to ta sama koperta co w monsterze, wizualnie identyczna jednak tu jest średnica bezela 44mm a internety podają że monster ma 42mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 87854 #598 Napisano 8 Kwietnia 2017 W skansenie lokomotyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3182 #599 Napisano 8 Kwietnia 2017 Kiedyś śmiali się ze mnie, gdy mówiłem o nim "nurek", dlatego wrzucam go tutaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7670 #600 Napisano 8 Kwietnia 2017 bo to pilot marines 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach