Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

irekm

trasa Warszawa - Katowice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktos z Was moglby mi podac realny czas przejazdu ta trasa , wyjazd z Wawy poznym popoludniem . Jest to dla mnie super wazne inaczej nie zawracalbym glowy .

Da sie przejechac 300km w 3h ?

irek

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało realne ze względu na zwężenia, korki. Przy dobrych wiatrach w 4h powinieneś się wyrobić, ale trzeba ostro naciskać na prawy klawisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki , troche dlugo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irek IMO w życiu.

Chyba, że motocyklem [i to takim 150-200 konnym] na wariata.

To jest jakieś 300km.

Z czego połowa pewnie rozkopana.

Licz 5h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jechałem dwa tygodnie temu około 5 godzin a jak się wk..wilem na te wszystkie budowy, zwężenia,rozkopy, ruch wahadłowy w dwóch miejscach i ciągłe ograniczenia to pechowo :lol: pierwszy raz od 5 lat - 8 punktów i 300 pln. na szczęscie hamowałem i tylko o 44 km/h przekroczyłem i na szczęscie poza terenem zabudowanym, a teraz łapią - mnie złapali z odległości ok. 800m - nie ma opcji żeby ich wypatrzeć - można tylko wolno jechać i coraz więcej Ludzi tak robi, ja też powoli zaczynam - ale do tego trzeba mieć nerwy ... niestety.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

f*ck , tego nie chcvialem uslyszec . Jest jakas szybsza droga ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samolot 90 zł albo 120 zł w zależności od tego kiedy . około 40 minut chyba

Katowicka - Gierkówka to niby najszybsza droga ...

Irek nie wiem gdzie konkretnie chcesz wjechać do W-wy ale jazda przez miasto może Ci zająć ze 2-3 godziny jeśli na drugą stronę Wisły... Liczymy, ze przed samym wjazdem nie będziesz stał w kilku kilometrowym koreczku.Rozkopane jest doszczętnie wszystko i kilka ulic zamknietych ...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, nie ma szans, do Piotrkowa Tryb. to jeden wielki remont, podróż tą trasą to mordęga.

Już chyba lepiej pociągiem pojechać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako alternatywe proponuję rozważyć jazdę "siódemką" (S7 - na Kraków). Przy dobrych wiatrach do Krakowa można dojechać w 3 godziny z kawałkiem. A potem na A4, albo gdzieś wcześniej odbić na Katowice.

W każdym razie 3h do Katowic z Wawy jest kompletnie nierealne. Tyle to się czasem jedzie przez sam remontowany odcinek od Radziejowic do Piotrkowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jechałem od strony Katowic do Wwy wczoraj nad ranem (4-9 am), niemal 5h turlania się między ciężarówkami, koparkami itp... Kierunek jazdy w sumie bez znaczenia, tak czy siak ok 90KM jest w remoncie. Nie chcę wiedzieć co dzieje się w ciągu dnia bądź wieczorem. Ta trasa to zupełna, totalna, kompletna pomyłka :angry: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi , nistety nie mam wyboru brak czasu na jakiekolwiek zmiany

Trasa okecie - katowice

Zawsze przylatywalem do katowic , ale teraz juz nie bylo biletow

Wyglada ze smigne na Krakow a z tamtad do Katowic , byle szybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz juz wiem jakie durne pytanie zadalem

po pierwszej godzinie od wyjazdu z lotniska ciagle jechalismy wzdluz plotu z okecia , zajelo nam 4.5godzinny zeby przejechac 136.8km . w sumie cala trasa wieczorem/Noca zajela 6.5godziny . To jest fucking zart, powinni postawic szlaban ze droga jest nie przejezdna i skierowac ludzi na jakis objazd .

w kazdym razie do czego zmierzam to to ze musze wrocic i zdazyc na samolot , czym moze lepsza opcja bedzie pojechac do Lodzi i z tamtad do Warszawy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a którędy w końcu jechałeś? i kiedy zamierzasz podróż powrotną odbyć, tj. dzień tygodnia i godzina, bo to też istotne jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irku w Polsce nie ma dróg nieprzejezdnych, jedynie pojazdy osobowe kiepsko sobie radzą , z Łodzi też się bedziesz troszkę wlókł, moze coś zyskasz, w niedzielę po południu jest dosyć kiepsko - wszyscy zjeżdżają do W-wy gdyż w poniedziałek do roboty trzeba iść. Okęcie niestety trzeba objechać dookoła i tego nie przeskoczysz.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zupełnie w nocy nie możesz jechać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a propozycja Staruszka nie pasuje?!

czasem cos "cyka" a czasem cos "pika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a którędy w końcu jechałeś? i kiedy zamierzasz podróż powrotną odbyć, tj. dzień tygodnia i godzina, bo to też istotne jest.

Wylatuje w czwartek rano o 6 , planuje wyjazd w srode i przespimy sie gdzies w w wawie . Innej opcji nie widze bo moge sie spoznic na samolot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wylatuje w czwartek rano o 6 , planuje wyjazd w srode i przespimy sie gdzies w w wawie . Innej opcji nie widze bo moge sie spoznic na samolot

W takiej sytuacji poważnie rozważyłbym (jeśli to możliwe) opcję pociąg w środę (ca. 3 godziny z Katowic na Centralny lub Zachodni) i taksówka do hotelu. Jazda samochodem to, niestety dopóki nie skończą remontu "8", koszmar. Nasz kierowca z firmy ma opracowaną trasę alternatywną przez Koluszki i inne "zadu...ia" i niekiedy dojeżdża w 4 - 4,5 h ale jako kierowca nie podjąłbym się tej trasy. Momentami szerokość jezdni to półtorej samochodu, a żeby wykręcić dobry czas to musisz lecieć około 120km/h.

Inna opcja to poranny samolot z Katowic lub Krakowa do Wawy - tylko pytanie, czy zdążysz wtedy na Twój lot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wobec nieprzewidywalności trasy nocleg to imo najbezpieczniejsze rozwiązanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.