Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ch24.pl

chronos24.pl Test: D.Dornblüth & Söhn Cal.99.2

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie smutne jest takie traktowanie pasji jak biznesu - gdzie zawsze rachunek ekonomiczny musi się zgadzać...dla mnie to już nie pasja...ale to tylko moje zdanie

Czy ja gdzieś napisałem, ze traktuję kupowanie zegarków jako biznes? Mam dość liczny zbiorek zegarków vintage i jeszcze mi się nie zdarzyło żadnego sprzedać, bo z kazdym jakoś tam czuję się związany. Wiele razy przymierzałem się, żeby trochę mój zbiorek uporządkować i ciągle nie mogę się do tego zabrać, właśnie dlatego, że nie traktuję pasji komercyjnie. Natomiast znajomość cen to też część wiedzy zegarkowej, czy się to komuś podoba, czy też nie i stąd moja ciekawość

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto wie,czy nie "znalazłem" zegarka dla siebie,dzięki Łukaszowi :) (jako ten jeden jedyny). Byłem na stronie,jednak cen nie znalazłem,może nie doszukałem.

PS. Łukasz dobrze mówisz. Moją pierwszą pasją są samochody. Parę modeli mi się bardzo podoba i nie ważne jaki jest "rachunek ekonomiczny", nie ważne ile palą, po prostu chciałbym je mieć i nie "umiem wyjaśnić" czemu.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek piękny i recenzja fajna

Warto by jeszcze opisać dokładnie inne modele , np z datą pod kątem jej czytelności dla 40latka :)

co do pytania o utratę wartości - nie widzę nic niestosownego , ciekawość nie musi mieć nic wspólnego z "interesownością "

Warto sprawdzić np na chrono24.pl czy innych portalach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wykpisz się moj drogi pobieżną recenzją całości :)

prosze o solidne , komplesowe i dokladne recenzje poszczególnych modeli z kalibrem z datą , rezerwą i sekundą w szczególności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wykpisz się moj drogi pobieżną recenzją całości :)

prosze o solidne , komplesowe i dokladne recenzje poszczególnych modeli z kalibrem z datą , rezerwą i sekundą w szczególności

I'm sorry - nic więcej się nie da zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja gdzieś napisałem, ze traktuję kupowanie zegarków jako biznes? Mam dość liczny zbiorek zegarków vintage i jeszcze mi się nie zdarzyło żadnego sprzedać, bo z kazdym jakoś tam czuję się związany. Wiele razy przymierzałem się, żeby trochę mój zbiorek uporządkować i ciągle nie mogę się do tego zabrać, właśnie dlatego, że nie traktuję pasji komercyjnie. Natomiast znajomość cen to też część wiedzy zegarkowej, czy się to komuś podoba, czy też nie i stąd moja ciekawość

Realnie, podkreślam realnie około 30-35% licząc znakomity stan, egzemplarze z personalizacją oczywiscie tracą więcej, dzisiaj jest bardzo niewiele zegarkow współcześnie produkowanych które nie tracą a nawet zyskują, bardzo trudno w czasie gdy są produkowane stwierdzić czy będa traciły czy zyskiwały na wartosci.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek idealny, doskonały, nietuzinkowy.

Jeszcze jedyny minus Dirk Dornblütha to niestety brak daty :(

Gdy ma się kilka lub więcej zegarków, które nie są jednocześnie na chodzie, ten minus staje się dużym plusem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek idealny, doskonały, nietuzinkowy.

Gdy ma się kilka lub więcej zegarków, które nie są jednocześnie na chodzie, ten minus staje się dużym plusem ;)

zgadzam sie z tobą, dla mnie to tez plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marzy mi się 99.0 z porcelanową tarczą.

Z indywidualną graweką zegarek niesprzedawalny, pamiątka na pokolenia.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.