Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mdp1984

Klub Miłośników Zegarków SWATCH

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.05.2025 o 15:02, mario1971 napisał(-a):

Nie za ciasno? 

Daję radę 😁😁😁

😁😁😁

IMG_20250504_195814.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Daję radę 😁😁😁

😁😁😁

IMG_20250504_195814.jpg

Tym razem tak. 😀

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Tym razem tak. 😀

Tu już jest bardzo luźno, przekręca się a ja tak nie lubię 🤔🤔🤔

IMG_20250504_200611.jpg

IMG_20250504_200624.jpg

IMG_20250504_200640.jpg

IMG_20250504_200656.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest szansa, że będzie zabawa. O ile cokolwiek z tego ożyje.

6879765789.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8oj0rdJ.jpeg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R5mWHAW.jpeg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.05.2025 o 19:29, oszolom napisał(-a):

6879765789.jpg

Same klasyki? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadaczy Blancpain x Swatch uprzejmie prosi się o podzielenie się doświadczeniami w zakresie precyzji chodu waszych nurków. Wiem, że Sistem51 nie kupuje się z myślą, że będzie to chronometr, ale ciekaw jestem jak to wygląda w porównaniu np. do Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napalony jak szczerbaty na suchary przymierzylem bialego MoonSwatcha 1965. W internecie na zdjeciach petarda, na zywo z daleka podobnie.

Przymierzylem - i czar prysl. Koperta mega plastikowa, gwozdziem do trumny byla skala na lunecie, wygladajaca jak tania kalkomania. Szkoda.

Swatch x Omega Moonswatch 1965 Chronograph SO33M106

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RdU06dq.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

104manb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.05.2025 o 16:41, BM6 napisał(-a):

Same klasyki? 

Si. Lata 90. Na razie mam się do odkopania z innymi tematami, ale jeśli coś z tych słoczyków wyjdzie, to tu wrzucę za czas jakiś.

W dniu 12.05.2025 o 13:16, Kobuz napisał(-a):

Posiadaczy Blancpain x Swatch uprzejmie prosi się o podzielenie się doświadczeniami w zakresie precyzji chodu waszych nurków. Wiem, że Sistem51 nie kupuje się z myślą, że będzie to chronometr, ale ciekaw jestem jak to wygląda w porównaniu np. do Seiko.

Nie mierzyłem, ale w mojej sztuce jest przyzwoicie, tzn. noszony ze 2-3 dni i nie widać nic, co by trzeba korygować.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu wczoraj sobie wyrobiłem zdanie. No i jak inne kolory są fajne, to jednak czarny wygrywa. Tylko jakiś fajny sailcloth na niego zarzucić, bo oryginalny nato bezsensownie go pogrubia.

IMG_20250518_153600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 9.05.2025 o 19:29, oszolom napisał(-a):

6879765789.jpg

6/8 żyje. Jeden był ewidentnie martwy, jeden się rozpadł przy zakładaniu baterii (przerobiłem kilkadziesiąt słoczy i takiego numeru nie miałem - plastik pod baterią przy minimalnym docisku wpadł do środka). rocznikowo od 89 do 92.

789t.jpg

Edytowane przez oszolom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No to trzeba potestować na łapie. Na pierwszy ogień czerwony kawaler w wieku lat 36.

97865342.jpg

Edytowane przez oszolom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam swojego pierwszego i jedynego Swatcha. Czarny pasek, czarna koperta, czarna tarcza bez indeksów i czarne wskazówki. Piękny był, niestety przepadł gdzieś bez śladu.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scuba. Niby nurkowy, ale widać, że złapał w życiu trochę wody tu i tam.

0978654336789.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.05.2025 o 18:55, oszolom napisał(-a):

No to trzeba potestować na łapie. Na pierwszy ogień czerwony kawaler w wieku lat 36.

97865342.jpg

Jest klimat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, BM6 napisał(-a):

Jest klimat. 

no jest. robili to jako jednorazówki, a one są naprawdę trwałe. jak biorę "nietestowane" słocze, to mam sporo mniej obaw niż przy "nietestowanych" etach z lat 80-90 (choć w nich akurat najczęściej zdycha datownik)

a dziś nosiłem kolejnego z tej paczki, więc wrzucam fotę.

96875432567.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, oszolom napisał(-a):

no jest. robili to jako jednorazówki, a one są naprawdę trwałe. jak biorę "nietestowane" słocze, to mam sporo mniej obaw niż przy "nietestowanych" etach z lat 80-90 (choć w nich akurat najczęściej zdycha datownik)

a dziś nosiłem kolejnego z tej paczki, więc wrzucam fotę.

96875432567.jpg

Jak na jednorazowki to mocne są. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo dawniej liczyła się jakość nawet produktów z założenia jednorazowych. Dopiero później księgowi zaczęli poprawiać jakość.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma zlituj. ostatni, do którego miałem pasek :D. więc na razie dam spokój. ale niebawem powinna dojść przezroczysta guma do ostatniego z tych klasycznych z nowej paczki :D. popa się muszę pozbyć, strasznie mi się te zegarki nie podobają. tak samo jak irony i słoczowe chrono. tylko te proste plasticzaki lubię.

9876543209876543.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RU2zpN2.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kłamałem. nie dam spokoju. coś mnie wzięło na te plasticzaki. odkopałem wszystkie. wybaczcie.

098657435678.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi