TomcioMiki 64629 #626 Posted May 4 W dniu 3.05.2025 o 15:02, mario1971 napisał(-a): Nie za ciasno? Daję radę 😁😁😁 😁😁😁 3 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68038 #627 Posted May 4 3 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): Daję radę 😁😁😁 😁😁😁 Tym razem tak. 😀 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 64629 #628 Posted May 4 3 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Tym razem tak. 😀 Tu już jest bardzo luźno, przekręca się a ja tak nie lubię 🤔🤔🤔 2 Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #629 Posted May 9 Jest szansa, że będzie zabawa. O ile cokolwiek z tego ożyje. 5 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16041 #630 Posted May 10 6 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16041 #631 Posted May 11 4 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
Jan 16917 #632 Posted May 11 A nowości widzieliście? https://www.swatch.com/pl-pl/scubaqua.html 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
BM6 4079 #633 Posted May 11 W dniu 9.05.2025 o 19:29, oszolom napisał(-a): Jest szansa, że będzie zabawa. O ile cokolwiek z tego ożyje. Same klasyki? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kobuz 417 #634 Posted May 12 Posiadaczy Blancpain x Swatch uprzejmie prosi się o podzielenie się doświadczeniami w zakresie precyzji chodu waszych nurków. Wiem, że Sistem51 nie kupuje się z myślą, że będzie to chronometr, ale ciekaw jestem jak to wygląda w porównaniu np. do Seiko. 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7926 #635 Posted May 12 Napalony jak szczerbaty na suchary przymierzylem bialego MoonSwatcha 1965. W internecie na zdjeciach petarda, na zywo z daleka podobnie. Przymierzylem - i czar prysl. Koperta mega plastikowa, gwozdziem do trumny byla skala na lunecie, wygladajaca jak tania kalkomania. Szkoda. 4 Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16041 #636 Posted May 12 8 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16041 #637 Posted May 15 6 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #638 Posted May 16 W dniu 11.05.2025 o 16:41, BM6 napisał(-a): Same klasyki? Si. Lata 90. Na razie mam się do odkopania z innymi tematami, ale jeśli coś z tych słoczyków wyjdzie, to tu wrzucę za czas jakiś. W dniu 12.05.2025 o 13:16, Kobuz napisał(-a): Posiadaczy Blancpain x Swatch uprzejmie prosi się o podzielenie się doświadczeniami w zakresie precyzji chodu waszych nurków. Wiem, że Sistem51 nie kupuje się z myślą, że będzie to chronometr, ale ciekaw jestem jak to wygląda w porównaniu np. do Seiko. Nie mierzyłem, ale w mojej sztuce jest przyzwoicie, tzn. noszony ze 2-3 dni i nie widać nic, co by trzeba korygować. 2 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites
Kobuz 417 #639 Posted May 18 W końcu wczoraj sobie wyrobiłem zdanie. No i jak inne kolory są fajne, to jednak czarny wygrywa. Tylko jakiś fajny sailcloth na niego zarzucić, bo oryginalny nato bezsensownie go pogrubia. 5 Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #640 Posted May 18 (edited) W dniu 9.05.2025 o 19:29, oszolom napisał(-a): Jest szansa, że będzie zabawa. O ile cokolwiek z tego ożyje. 6/8 żyje. Jeden był ewidentnie martwy, jeden się rozpadł przy zakładaniu baterii (przerobiłem kilkadziesiąt słoczy i takiego numeru nie miałem - plastik pod baterią przy minimalnym docisku wpadł do środka). rocznikowo od 89 do 92. Edited May 18 by oszolom 7 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #641 Posted May 19 (edited) No to trzeba potestować na łapie. Na pierwszy ogień czerwony kawaler w wieku lat 36. Edited May 19 by oszolom 3 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 873 #642 Posted May 19 Pamiętam swojego pierwszego i jedynego Swatcha. Czarny pasek, czarna koperta, czarna tarcza bez indeksów i czarne wskazówki. Piękny był, niestety przepadł gdzieś bez śladu. 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #643 Posted May 20 Scuba. Niby nurkowy, ale widać, że złapał w życiu trochę wody tu i tam. 3 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites
BM6 4079 #644 Posted May 21 W dniu 19.05.2025 o 18:55, oszolom napisał(-a): No to trzeba potestować na łapie. Na pierwszy ogień czerwony kawaler w wieku lat 36. Jest klimat. 1 Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #645 Posted May 21 18 minut temu, BM6 napisał(-a): Jest klimat. no jest. robili to jako jednorazówki, a one są naprawdę trwałe. jak biorę "nietestowane" słocze, to mam sporo mniej obaw niż przy "nietestowanych" etach z lat 80-90 (choć w nich akurat najczęściej zdycha datownik) a dziś nosiłem kolejnego z tej paczki, więc wrzucam fotę. 2 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites
BM6 4079 #646 Posted May 21 2 godziny temu, oszolom napisał(-a): no jest. robili to jako jednorazówki, a one są naprawdę trwałe. jak biorę "nietestowane" słocze, to mam sporo mniej obaw niż przy "nietestowanych" etach z lat 80-90 (choć w nich akurat najczęściej zdycha datownik) a dziś nosiłem kolejnego z tej paczki, więc wrzucam fotę. Jak na jednorazowki to mocne są. 1 Share this post Link to post Share on other sites
souls_hunter 873 #647 Posted May 21 Bo dawniej liczyła się jakość nawet produktów z założenia jednorazowych. Dopiero później księgowi zaczęli poprawiać jakość. 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #648 Posted May 22 nie ma zlituj. ostatni, do którego miałem pasek :D. więc na razie dam spokój. ale niebawem powinna dojść przezroczysta guma do ostatniego z tych klasycznych z nowej paczki :D. popa się muszę pozbyć, strasznie mi się te zegarki nie podobają. tak samo jak irony i słoczowe chrono. tylko te proste plasticzaki lubię. 2 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16041 #649 Posted May 23 4 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
oszolom 25939 #650 Posted May 23 kłamałem. nie dam spokoju. coś mnie wzięło na te plasticzaki. odkopałem wszystkie. wybaczcie. 3 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Share this post Link to post Share on other sites