Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Urodzinowy do 40 tys. zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Na filmikach na nadgarstku wygląda bardzo zgrabnie.

No to musisz przymierzyć ;)

Ja będę Cie dopingował w kupnie tego zegarka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co koledzy sądzicie o tym Vacheronie ?

_MG_3046.jpg

_MG_3047.jpg

_MG_3051.jpg

_MG_3056.jpg

_MG_3045.jpg

SAM_0106.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoty piękny, ale budżet już nie ten :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złoty piękny, ale budżet już nie ten :)

Wiem :) dlatego nie wybrałbym wersji stalowej bo wiedziałbym, że to tylko w połowie drogi do ideału :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał powiedziałem tak bo nad tym modelem GO zastanawiałem się na 40-stkę,ale masz rację w sumie to wiek już "staruszka" (mówię tu o sobie)

Co do Vacherona,już Ci wcześniej go proponowałem co prawda bez chrono, mi się bardzo podoba.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może BLANCPAIN Villeret Ultraplate Quantieme Petite Seconde Retrograde? Jak dla mnie jest cudowny.

139963500889373483_QYrNS8rq_c.jpg

Tylko nie wiem, czy mieści się w zakresie cenowym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za propozycje, ale nie jest w moim typie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może trochę bardziej podobny do VC: Eberhard Extra-fort Roue à Colonnes Grande Date 125ème Anniversaire

139963500890037426_UJIMKFHQ_c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eberhard bardzo ładny, ale też nie tego szukam - nie ma tam manufakturowego serduszka :)

Piaget jest ciekawą propozycją, gdzieś mi ten zegarek umknął. Poczytam sobie o tym zegarku - dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie tutaj :

http://piaget.watchprosite.com/show-forumpost/fi-881/pi-3314861/ti-541241/s-0/

Opis i sporo świetnych zdjęć oraz filmiki tego zegarka.

Fajny jest, tylko szkoda, że też taki duży i z tytanu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem, JD bije wszystkie pokazane tu zegarki na głowę. Jedyny wart w pełni tych 40 patyków :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Fajny jest, tylko szkoda, że też taki duży i z tytanu :(

VC oraz Piaget świetne.

To że duży to jeszcze da się jakość znieść. A tytan to już nie. Wg mnie oczywiście.

VC świetny. Szkoda że na pełna dupkę :(

A może GP WW.TC 49805-11-650-BA6A

post-33911-0-44443400-1340713639_thumb.jpg

lub GP Laureato 80185-11-631-BB6A

post-33911-0-38005700-1340714039_thumb.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa GP mi się w ogóle nie podobają, ale dzięki za sugestie. Proponować oczywiście dalej można - wszystko biorę pod rozwagę.

Odrzucając nudę, czyli sławetną piątkę sprzed paru stron, przy czym zwiększając odrobine budżet, mam powoli swoich faworytów. Są to RD, JD, oraz mój czarny koń :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RD, JD to mocni kandydaci, ale każdego z nich pozamiata ten oto Rolex :)

http://www.luxurytyme.com/116619/116619review.html

Jest absolutnie fantastyczny, ma tylko jeden "drobny" minus - cena.

Ale moze jesli doliczyc by jakis rabat a jestes juz stalym klientem Rolka i dorzucil bys pare groszy to byc moze byl by w zasiegu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny jest, strasznie mi się podoba, ale z tego co się orientuje, to ten zegarek trzyma mocno cenę. O rabat pewnie byłoby ciężko, jeżeli nawet, to niewielki. Pozatym w tym roku Rolków mi już wystarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RD, JD to mocni kandydaci, ale każdego z nich pozamiata ten oto Rolex :)

http://www.luxurytyme.com/116619/116619review.html

Jest absolutnie fantastyczny, ma tylko jeden "drobny" minus - cena.

Ale moze jesli doliczyc by jakis rabat a jestes juz stalym klientem Rolka i dorzucil bys pare groszy to byc moze byl by w zasiegu?

Albo inaczej rozumiemy pojęcie "parę groszy", albo "jakiś rabat"- w odniesieniu do tej propozycji głównie nad tym się można zastanowić ;)

Michał, patrząc na to na jakim jesteś etapie w tworzeniu swojej kolekcji, to w ciemno (no nie do końca w ciemno ;) ) głosuję na "czarnego konia" :D

Pozdrawiam,

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa GP mi się w ogóle nie podobają, ale dzięki za sugestie. Proponować oczywiście dalej można - wszystko biorę pod rozwagę.

Odrzucając nudę, czyli sławetną piątkę sprzed paru stron, przy czym zwiększając odrobine budżet, mam powoli swoich faworytów. Są to RD, JD, oraz mój czarny koń :)

A ten czarny koń to ? :D

EDIT: Michał nie zastanawiałeś się może nad IWC Da Vinci ? Np ta wersja jest ładna : http://allegro.pl/iwc-da-vinci-kurt-klaus-limited-edition-nowy-i2442838757.html

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... to w ciemno (no nie do końca w ciemno ;) ) głosuję na "czarnego konia" :D

;)

A ten czarny koń to ? :D

EDIT: Michał nie zastanawiałeś się może nad IWC Da Vinci ? Np ta wersja jest ładna : http://allegro.pl/iwc-da-vinci-kurt-klaus-limited-edition-nowy-i2442838757.html

Czarnym koniem nie chce mieszać, bo odbiega od wszystkich tutaj zegarków jak i od moich wymagań z pierwszego postu.

Seria Da Vinci, jest moim zdaniem najsłabszą serią IWC. W sensie, że najmniej mi się podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli już się uparłeś na coś z duże manufaktury (w sensie nie niezależnego) to dla mnie to jest opcja nr.1 - i mówię to z autopsji (W sensie kontaktu personalnego)...

Roger_Dubuis_La_Monegasque.jpg

rogerdubuis_image.2558428.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ten zegar biorę pod uwagę :) Ten i Jaquet Droz Grande Secunde SW.

Dlatego też z niecierpliwością czekam na Twoją recenzje RD. Kiedy w przybliżeniu mogę się jej spodziewać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jedną tylko rzeczą nie mogę się pogodzić - za cenę takiego zegarka miałbym dwa wcale nie dużo gorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego też z niecierpliwością czekam na Twoją recenzje RD. Kiedy w przybliżeniu mogę się jej spodziewać?

Jeszcze trochę...mam dwie inne najpierw... ale...

Ja testuje chronograf, a to zupełnie inny zegarek. Inny rozmiar, inny mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RD świetny,jednak dla mnie ma minus, nie ma daty...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.