Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kaeres

Zegarek tani vs zegarek drogi

Rekomendowane odpowiedzi

laugh.gif Taksówki wymyślili jakiś czas temu.

laugh.gif Samochód ma ladniejsza połowa - za gotówkę.

laugh.gif Co do obrazu - czy ja napisałem, że kupiłem obraz na kredyt? Napisałem, że taki zakup jestem w stanie zrozumieć.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańszy nowy samochód kosztuje ok. 2700 dolców.

Najtańszy zegarek świata pewnie z 1 baksa.

Jakby nie było to przebitka x2700

Tak więc tym tokiem myślenia mamy prosty rachunek

Ale czy to oznacza, że jeśli zegarek i samochód są w tej samej cenie, to zegarek powinien być 2700 razy tańszy, czy samochód 2700 razy droższy? Hm....

Wydaje się niestety, że podana przez Ciebie liczba 2700 niewiele nam mówi... :(

Tak jak pisałem wyżej - tutaj nie da się zrobić prostego rachunku. Jeśli chcesz matematycznych wyliczeń potwierdzających, że warto wydać więcej niż 500 zł na zegarek to niestety nigdy nie znajdziesz odpowiedzi. ;)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pewnie dlatego się nie dogadamy biggrin.gif

Ja jestem jakiś "inny" - nie mam samochodu, za to mam zegarki :D

Dla mnie właśnie jest niepojęte jak ktoś może brać kredyt na samochód czy telewizor. Za to rozumiem wzięcie kredytu na zegarek, obraz, wycieczkę smile.gif

To jest sytuacja jak w dowcipie : dwaj koledzy rozmawiają o myśliwych. Ja ich nie rozumiem mówi pierwszy , jak można o 3 nad ranem , zima , mróz , ciemno, iść na polowanie i na ambonie siedziec i czekać na dzika w taką pogodę . Masz racje Zdzisiu , masz racje , mówi drugi , kompletna głupota . Co innego pojechać tak na rybki , pod lód to jest dopiero zabawa. Racja Zdzisiu? Tak Tak.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak PawleB29laugh.gif

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest sytuacja jak w dowcipie : dwaj koledzy rozmawiają o myśliwych. Ja ich nie rozumiem mówi pierwszy , jak można o 3 nad ranem , zima , mróz , ciemno, iść na polowanie i na ambonie siedziec i czekać na dzika w taką pogodę . Masz racje Zdzisiu , masz racje , mówi drugi , kompletna głupota . Co innego pojechać tak na rybki , pod lód to jest dopiero zabawa. Racja Zdzisiu? Tak Tak.

Super porównanie :). Nic dodać nic ujac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę jałowa ta dyskusja. Z zegarkami jak wszystkim, za lepsze płacisz więcej i tyle. Gdy wchodzimy w półkę dóbr luksusowych przyrost ceny jest nieproporcjonalny do przyrostu namacalnych właściwości.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.