Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maiamelie

wycena calvin klein

Rekomendowane odpowiedzi

witam, piszę z prośbą o wycenę i identyfikację znalezionego przy domowych porządkach zegarka calvin klein. za wszelkie porady będę bardzo wdzięczna!

zdjęcia:

http://imageshack.us/photo/my-images/189/dsc0111id.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/818/dsc0113ze.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/96/dsc0114bx.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/685/dsc0116wp.jpg/

dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lestaf jest fajny i chętnie wyceni. 3 złote i 45 groszy, chyba że ktoś podciągnie do czterech, ale to raczej nie w tym odcinku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum nie wyceniamy żadnych zegarków :rolleyes:

a to przepraszam ;) szukałam w internecie czegoś o tym zegarku i akurat na tym forum natknęłam się na wycenę jakiegoś zegarka.. może przynajmniej ktoś może mi pomóc w identyfikacji tego modelu?

o tym mówiłam:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/32502-identyfikacja-i-wycena-zegarka-bovet/

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lestaf jest fajny i chętnie wyceni. 3 złote i 45 groszy, chyba że ktoś podciągnie do czterech, ale to raczej nie w tym odcinku ;)

każda cena niezła ;) ale mam pytanie, czy ten zegarek jest wart jakiekogolwiek zachodu, czy ma wylądować z powrotem w stercie niepotrzebnych rzeczy? calvin klein mądrze brzmi, ale ja się kompletnie na tym nie znam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calvin Klein to firma modowa, więc ciężko jest ocenić oryginalność tego zegarka. Ta firma produkuje ciuchy i tylko sygnuje swoim znakiem zegarki, chodzące na byle jakich werkach. To dobry zegarek dla tych którzy nie znają się na zegarkach i tak jak Ty uważają, że Calvin Klein mądrze brzmi. Myślę, że powinieneś szukać nabywców właśnie wśród takich ludzi, bo tu nikt takim zegarkiem się nie zachwyci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calvin Klein to firma modowa, więc ciężko jest ocenić oryginalność tego zegarka. Ta firma produkuje ciuchy i tylko sygnuje swoim znakiem zegarki, chodzące na byle jakich werkach. To dobry zegarek dla tych którzy nie znają się na zegarkach i tak jak Ty uważają, że Calvin Klein mądrze brzmi. Myślę, że powinieneś szukać nabywców właśnie wśród takich ludzi, bo tu nikt takim zegarkiem się nie zachwyci.

ok, Twoja wypowiedź brzmi o wiele mądrzej niż sama nazwa calvin klein. dziękuję bardzo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trochę tak jakbyś miał zegarek Adidasa albo Pampersa czy firmy produkującej szlafroki. Calvin Klein nie produkuje zegarków, więc na Twoim zegarku mogłaby być równie dobrze każda inna nazwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem :) dobrze, że tak szybko po znalezieniu go napisałam i zgasiłam swój entuzjazm, niech sobie wraca tam gdzie był ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek to podróbka, do kosza z nim ;)

CK robi wbrew pozorom całkiem porządne zegarki, a właściwie produkuje je Swatch Groupa. Oryginalne CK odznaczają się naprawdę dobrą jakością, a w środku mają mechanizmy ETA. Oczywiście wartość dodana to znak handlowy, ale nie jest to typowy modowy zegarek z lichym mechanizmem i jakością chińczyków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP

Dokładnie tak jak napisał kolega, tyle, że trzeba przyznać, że CK swiss made są zdecydowanie mocno przewartościowane, jednak to inna liga niż chińskie Emporio Armanie (produkowane bodajże przez Fossila}

http://www.ck.com/watchesandjewelry/

Nie zmienia to jednak faktu, że ten zegarek to podróbka.

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat z marek modowych CK to jedna z lepszych marek. Całkiem porządne zegarki robione przez Swatch Group.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też to czytałem, ale nie do końca się zgadzam. Calvin Klein to logo, które może być na każdym zegarku i ten zegarek i tak nie będzie podróbą. To co pokazał maiamelie to złom, ale żadna podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale też nie produkcja Swatch-a. A tylko ich zegarki dostają "oryginalne" logo. Wiadomo że nas miłośników, modowe zegarki nie przekonują, ale jest to marka jak każda inna, i podróbki są popularne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale też nie produkcja Swatch-a. A tylko ich zegarki dostają "oryginalne" logo. Wiadomo że nas miłośników, modowe zegarki nie przekonują, ale jest to marka jak każda inna, i podróbki są popularne.

Zgadzam się, ale jak podrobić coś co już z założenia nie jest oryginalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lestaf, nie musisz się zgadzać, ale tutaj nie masz racji. Ten zegarek to podróbka - tak, CK też podrabiają.

Czemu zegarki CK z założenia nie są oryginalne ? Nie bardzo rozumiem.

CK, to marka zarejestrowana w FHS: http://www.fhs.ch/en/addresses.php?list=39

CK Watch & Jewelry Co. Ltd

Rue du Viaduc 30

Case postale 432

2501 Biel/Bienne

Tel. : 032/343.65.11

Fax : 032/343.65.12

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak oceniać oryginalność zegarków? W moim odczuciu chodzi o to, że oryginał jest produkowany przez daną firmę, która ma prawo oznaczyć takim czy innym logo ten produkt. Celem produkcji zegarków typu Armani, CK, Gucci, etc. jest sprzedaż zawartego na nich Logo. I jeśli ktoś robi tego typu zegarki bez wiedzy właściciela logo to podrabia ten produkt. A że większość jest marnej jakości to już wina producenta/ firmy modowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lestaf, nie musisz się zgadzać, ale nie masz racji. Ten zegarek to podróbka - tak, CK też podrabiają.

Widziałem nie raz zegarki tej firmy i wyglądają o wiele lepiej niż ten który pokazuje maiamelie, więc na pewno nie wyszedł z tego samego źródła co te z salonów. Mi jednak chodzi o samą istotę określenia podróba w stosunku do czegoś co nie jest oryginalne. Jeszcze raz powtórzę, że Calvin Klein nie ma fabryki zegarków i z tym chyba się wszyscy zgodzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem nie raz zegarki tej firmy i wyglądają o wiele lepiej niż ten który pokazuje maiamelie, więc na pewno nie wyszedł z tego samego źródła co te z salonów. Mi jednak chodzi o samą istotę określenia podróba w stosunku do czegoś co nie jest oryginalne. Jeszcze raz powtórzę, że Calvin Klein nie ma fabryki zegarków i z tym chyba się wszyscy zgodzą...

Nie byłbym pewny co do tego, czy nie mają "fabryki zegarków" (w ten sposób wyszło by na to, że nie tylko "modowa marka" nie ma swojej fabryki, a również kilka szwajcarskich marek zegarkowych klepie zegarki w tym samym miejscu... właśnie tak jest - cięcie kosztów) http://www.fashionmodeldirectory.com/brands/ck-calvin-klein-watch/

http://www.swatchgroup.com/en/brands_and_companies/watches_and_jewelry/middle_range/ck_watch_jewelry

Tak jak napisałem w poście powyżej, w FHS są zarejestrowani... Jeśli nawet zlecają wykonanie zegarków firmie zewnętrznej (takich przypadków jest naprawdę sporo

np. Porsche Design zleca wykonanie zegarków Eternie,np. Armand Nicolet jest podwykonawcą kilku marek szwajcarskich...)

to wg mnie nie umniejsza to faktu oryginalności zegarka.

Dobrej nocy życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trochę tak jakbyś miał zegarek Adidasa albo Pampersa czy firmy produkującej szlafroki. Calvin Klein nie produkuje zegarków, więc na Twoim zegarku mogłaby być równie dobrze każda inna nazwa.

To jest dobry tekst. Nic dodać nic ująć :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.