Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

...napis 50 Atmos a pod rekinkiem..albo także nad nim napis PROFESSIONAL, który myślę że fajnie było by także zrobić w kolorze pomarańczowym ( taki malutki sportowy akcencik) reszta napisów biała. Pomaranczowy z niebieskim super ze sobą sie komponują wiec mysle ze wyjdzie to fajnie. Inni producenci takze czesto kolorują jeden z napisów np. Omega...

Obawiam sie, ze dajac ten napis w pomaranczowym, popsuje sie troche efekt pomaranczowej wskazowki. Wystarczy spojrzec na powyzej zamieszczona wizualizaje (wperspektywa z boku) i wyobrazic sobie tam pomaranczowy napis w okolicach rekinka. On by bardzo psul klarownosc pomyslu z pomaranczowa wskazowka. Taka konkurujaca plamka-smieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam sie, ze dajac ten napis w pomaranczowym, popsuje sie troche efekt pomaranczowej wskazowki. Wystarczy spojrzec na powyzej zamieszczona wizualizaje (wperspektywa z boku) i wyobrazic sobie tam pomaranczowy napis w okolicach rekinka. On by bardzo psul klarownosc pomyslu z pomaranczowa wskazowka. Taka konkurujaca plamka-smieć.

Hmmm, chyba odpowiedź na to pytanie da nam tylko wizualizacja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy rozwazamy nadanie indywidualnej nazwy zegarkowi? Mi sie troche nie podoba powtorzenie nazwy Squale: raz na gorze tarczy, raz na dole. Podkreslam, ze nie podoba mi sie tylko "troche". Rozumiem, ze na gorze to nazwa marki, a na dole raczej element logo, czesc grafiki. No ale jednak, moze sie wydac powtorzeniem i to w miejscu, gdzie powinna byc esencja, gdzie szkoda miejsca na powtorzenia. Sprawdzielm, ze zegarki oferowane przez Squale tak jednak maja. My jednak moglibysmy tego uniknac, nadajac te indywidualna nazwe, jak to jest w przykladach do ankiety (Eagle Star, Margi). Rozumiem, ze rozwazanie tej mozliwosci oznaczaloby kolejne ankiety, kolejne pomysly i mogloby znacznie skomplikowac i wydluzyc cale przedsiewziecie. Z cala pewnoscia tez, lepiej miec powtorzone slowo Squale niz marnie dobrana, nieciekawa nazwe. Znalezienie fajnej nazwy i zadowolenie wiekszosci, to na pewno nielatwa sprawa :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nazwy na gorze, to juz wczesniej ustalilismy, ze jest mozliwosc umieszczenia wlasnej. Problem, to jak wspomniales wyzej, z wymysleniem czegos sensownego, co byloby akceptowalne przez wiekszosc. Chociaz ja juz wole tarcze bez zadnej nazwy na gorze, niz 2 x squale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi to jest obojętne. Żadnego efektu wizualnego to nam nie da a tylko wydłuży cały proces realizacji i projektowania zegarka. Tak więc niech zostanie to Squale i zajmijmy się rzeczami wpływającymi istotnie na wygląd zegarka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi to jest obojętne. Żadnego efektu wizualnego to nam nie da a tylko wydłuży cały proces realizacji i projektowania zegarka. Tak więc niech zostanie to Squale i zajmijmy się rzeczami wpływającymi istotnie na wygląd zegarka...

Zdziwienie u niektórych osób tym, że na tarczy pojawia się 2x Squale jest zasadne ale wynika z nieznajomości historii firmy :)

Otóż Squale było kiedyś przede wszystkim wytwórcą kopert ! jako poddostawca dla takich znakomitych marek jak Blancpain, Doxa i wiele wiele innych dobrze nam znanych.

2drwh4.jpg

Były też Brandy mniej znane i wtedy właśnie u góry pojawiała się nazwa modelu/brandu a na dole charakterystyczny rekinek Squale. Ten rekinek to jakby pieczęć koperty.

Potem Squale zaczęło samodzielnie tworzyć w całości zegarki i w paru modelach pojawiło się właśnie u góry SQUALE ....czyli zegarek SQUALE z kopertą SQUALE :D

Mam nadzieję, że skumaliście.

Nazwę u góry możemy zmienić ale zastanawiałem sie wiele razy na jaką i każda miała jakieś wady. Myślałem nad SNIARDWY, HANCZA ....ale znowu śruba na deklu mi nie pasowała ( Hańcza jest zbiornikiem pod ochroną i takie obiekty motorowe nie mogą sie tam poruszać !!! ...wiec trochę zgrzyt i niespójność )

Wymyślimy nazwę i znowu kilka osób napisze że cytuję ''tragedia, masakra" odpadam . Poza tym tych pseudo Polskich zegarków już w ostatnim czasie mieliśmy sporo....Squale nie sili się na bycie Polskim zegarkiem ani my nie powinniśmy się silić aby nadać mu jakiś sztuczny polski akcent. Wystarczy adnotacja na deklu...moim zdaniem. To Szwajcarsko-Włoski zegarek i niech tak zostanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być Solina tzw. morze bieszczad.

Ale najchętniej to ja bym zostawił tak jak jest i nie robił sztucznych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde dzieki za ciekawe informacje i wyjasnienie. Dodam tylko, ze nie rozwazalem polskiej nazwy. Po glowie mi chodzi cos "mocnego" raczej po angielsku. Cos w stylu tego "Eagle star". Wlasnie wpadlem na pomysl: "Pearl Diver", jesli tak sie tlumaczy polskie "Polawiacz perel". Wrzucilem w Google "Pearl Diver" i wychodzi mi, ze to oznacza wlasnie "Polawiacz perel". Co o tym sadzicie? Malownicza nazwa. Fajnie brzmi po angielsku. Nie wiem jednak czy juz moze sa takei zegarki. No i chyba slabo to wspolgra ze sruba na dekielku. Choc ja bym sie tym nie przejmowal. Coraz bardziej podoba mi sie "Pearl Diver" :rolleyes:. Ale podkreslam, ze po wyjasnieniach nie bede mial problemu z 2 x Squale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witek ...jak się innym spodoba Twoja nazwa to ja nie mam nic przeciwko :D Lobbuj, wręczaj łapówki...może zdobędzie większość :D

Jeszcze takie foto:

U góry koperta dla Blancpaina ( tzw typ Bund ) na dole Squale dla siebie samego :)

blancpain_image.2502273.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za zastosowaniem własnej nazwy. Moja pierwsza propozycja Trieste.Pasuje do włoskiego zegarka.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta koperta z boku ma jakies przetloczenia, czy jest to gladki luk?

Edit: ok, już wiem, wygooglowalem sobie, po stronie koronki są 3 powierzchnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin ankieta miała być do poniedziałku. Rozumiem, że wyniki na chwile obecną są wiążące?

P.S. A może jak już ktoś zaproponował wyżej zrezygnujemy z drugiego napisu i będzie więcej miejsca do podziwiania pięknego błękitu? Nie chce by wyszła Nam pisanka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... nie wiem czy puste pole bedzie dobrze wygladac tym bardziej w gornej czesci tarczy. Wyniki ankiety sa juz w zasadzie znane. Przewagi poszczegolnych opcji sa wyrazne. Mysle ze Rolexa nie przebijemy w pisankach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy da się umieścić na górze tarczy logo Klubu? Na pierwszy rzut oka widać byłoby, że jest to limitka, nie trzeba byłoby wymyślać nazwy. I jeszcze chyba czegoś takiego nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby logo klubu bylo bardziej neutralne, używalne to byc moze bylby to dobry pomysl ale wyobraz sobie na tarczy divera sportowego umieszczenie zegarka kieszonkowego dziadka.... gryzie sie jak adidasy do garnituru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie bedzie ciężko wymyśleć coś konstruktywnego, gdyż w tym temacie, ile osób, tyle pomysłów. Jestem za logo bez względu na jego wygląd. Logo to logo. Gdyby myśleć Twoimi @QuadrifoglioVerde kategoriami, to mercedes nie powinien umieszczać swojej "gwiazdy" na produkowanych przez siebie ciężarówkach, tylko na limuzynach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem zdecydowanie przeciwny logo na tarczy bo mówiąc szczerze mi się nie podoba. Jeszcze tydzień i zrobimy z zegarka zegarek modowy bo zaczną się pojawiać co raz to dziwaczniejsze pomysły.

A druga sprawa, że znaczenie częściej będziemy widzieć np. 2 kolorową superluminovę niż jakieś tam malutkie logo na tarczy a będziemy o tym biadolić pewnie o tym z tydzień więc może lepiej poświecić czas temu.

Zostawmy to 2x Squale i idźmy do przodu z projektem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej ostateczny wygląd zegarka klubowego.

Odcień inspirowany Nomos Zurich Blaugold/ Breitlingiem Superocean Heritage ....wiadomo, że ciezko zrobić identyczny render przy tarczy ktora zmienia swoj kolor w zależnosci od swiatla ale mniej wiecej bedzie to wygladac tak jak poniżej....producent jednak bedzie sie wzorował na odcieniu Nomosa. Ostateczny projekt dekielka robi się :)

Podoba się??

dba3hee.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możemy zamiast górnego napisu Squale dać napis KMZIZ . Ktoś by optował za takim rozwiązaniem ?? oczywiście tą samą czcionką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sliczny! Ale osobiscie jestem za wskazowka minutowa pomaranczowa, czyli jasniejsza (ta na wizualizacji jest prawie czerwona, ceglasta), tak jak w prezentowanym Eagle Star. Jestem tez za tym, by nie kolorowac slowa "Professional". Niech tylko wskazowka ma kolorek, po co ta konkurencja? Po drugie, czy slowo "Professional" wymaga takiego wyroznienia? Moim zdaniem nie. To raczej dodatkowa informacja, taki maly bajer. Jestem tez za pozostawieniem 2 x Squale, skoro zadna z proponowanych nazw nie wywolala wielkiego aplauzu. Oczywiscie, to tylko moj skromny glos. Zadecyduje wiekszosc i szef przedsiewziecia :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie coś ten pomarańczowy bardziej czerwony wyszedł :)

Zostawiłbym 2 napisy squale tak jak to wyglądało. Za to na deklu skupiłbym się na podpisie co i jak ale bardzo proszę bez strony www.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin,

Jest prześliczny, cudowny, kapitalny!!!

Błagam nie wstawiajmy tam żadnego KMZiZ niech zostanie 2x Squale bo wygląda to wtedy na prawdziwy zegarek Squale a nie dziwacznego moda.

Reszta mi się cholernie podoba tylko tak jak zasugerowali koledzy kolor wskazówki minutowej niech bedzie bardziej pomarańczowy.

P.S. Aż mi się humor poprawił przed końcem urlopu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.