Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Niegłupio mówisz- zwiększysz z 30 do 40 i będę miał co kupić sobie na czterdziestkę :lol:

A powiedz mi Marcin, nie myślałeś o możliwości zmiany serducha z 2824 na 2892- widziałem, że u nich nie robi to chyba jakieś super ceny,

a gdyby to technicznie było możliwe, to myślę, że zdecydowanie warto byłoby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest oficjalna wycena z fabryki szwajcarskiej wykonującej zegarki dla Squale:

Zegarek po naszych modyfikacjach został wyceniony w przeliczeniu z euro na : 3700zł brutto

Cena specjalna/ ostateczna/ końcowa dla Członków Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków będzie wynosić: 2800zł brutto.

Cenę taką uzyskaną za mocno spersonalizowany zegarek szwajcarski w bardzo małej limitacji, na dzień dzisiejszy należy uznać obiektywnie za świetną...gdyż przykładowo ceny mechanizmów ETA w stosunku do poprzedniego roku zostały producentom podniesione o niemal 100% !!

Za co płacimy? Poniżej specyfikacja:

Customizations:

Milanaise mesh bracelet fitted as standard

Special blue sunburst dial with 2002 style indexes,

dial color like Nomos Zurich Blaugold,

markers and text on dial white

Aluminum bezel insert in blue matching dial color with silver numbers and markers

Standard hands Orange and white

Custom case-back ( adjustments still can be made, like numbering, graphics etc.)

High gloss case

Flat Sapphire crystal

ETA 2824 movement

Box

Warranty 2yr

Wkrótce dam wszystkim znać co do wpłaty zaliczek przedprodukcyjnych 30% czyli 840zł . Gdy zegarki będą już gotowe nastąpi wtedy proces wpłaty reszty 70% kwoty i proces wysyłki zegarków. Powinno się udać przed świętami...ale to zalezy jak sumiennie będziecie wpłacać zaliczki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a AR nie ma?

;)

Stwierdziliśmy z producentem, że przy tarczy ze szlifem słoneczkowym/błyszczącej i płaskim szkle nie ma takiej potrzeby...przejrzystość będzie bardzo dobra. Przy wypukłym szkle lub matowych tarczach rzeczywiście AR się przydaje ale w tym wypadku to zbędna fanaberia.

Zwracam uwagę na to, że dostajemy w standardzie ładnie wykonaną regulowaną bransoletę mesh...w dotychczasowych projektach klubowych bransolety były za dopłatą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy będzie istniała możliwość dodatkowego zakupu jakiejś firmowej gumy?

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super !

QuadrifoglioVerde - pełny profesjonalizmy oby tak do samego końca i to jak najbliższego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stwierdziliśmy z producentem, że przy tarczy ze szlifem słoneczkowym/błyszczącej i płaskim szkle nie ma takiej potrzeby...przejrzystość będzie bardzo dobra. Przy wypukłym szkle lub matowych tarczach rzeczywiście AR się przydaje ale w tym wypadku to zbędna fanaberia.

Zwracam uwagę na to, że dostajemy w standardzie ładnie wykonaną regulowaną bransoletę mesh...w dotychczasowych projektach klubowych bransolety były za dopłatą.

Czy sprawa AR jest juz definitywnie ustalona? Ja mimo wszystko bylbym za. Wydaje mi sie, ze pozytywny efekt AR bylby rowniez i z tym planowanym sloneczkowym szlifem i przy plaskim szkielku. Moim zdaniem z AR nie tyle chodzi o przejrzystosc, co o brak refleksow na szkielku (wlasnie na plaskim szczegolnie zauwazalnych). Dla mnie to jest bardzo silny efekt. Bez AR szklo dziala jak lustro i widac odbite obrazy, refleksy swiatla. Z AR to znika i jest odczuwalny efekt --- glownie brak refleksow. Podkreslam, nie chodzi o przejrzystosc, tylko o brak refleksow. Szkielka "jakby nie widac" (co faktycznie, w pewnym sensie, mozna kojarzyc z przejrzystoscia, ale jednak to nie o to chodzi). Przy tych kosztach, tylu dyskusjach, staraniach i poswieconym czasie, nie pozbywalbym sie szans na maksymalnie dobry efekt. Nie uwazam sie za konesera, ale mam wrazenie, ze AR jest dzisiaj atrybutem tych "bardziej szlachetnych" zegarkow. Chetnie bym doplacil te 35 euro, by miec pewnosc, ze wyjdzie mozliwie efektowny zegarek. A zatem, jesli to mozliwe, to bardzo bym Cie QuadrifoglioVerde prosil ponownie rozwazyc sprawe AR. A przy okazji chcialbym podziekowac za pomysly i profesjonalne prowadzenie projektu. Szykuje sie super zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zegarki z AR i bez AR i sprawa nie jest taka oczywista z tymi odbiciami. duzo zalezy od tarczy, grubosci samego szkła itd. AR mialbo byc poczatkowo ale zdecydowalem o przesunieciu tych kosztow na standardowego mesha. A nie chce aby projekt cenowo wzrosl jeszcze bardziej bo sa osoby ktore tylko czekaja aby dac upust bezsensownej krytyce. Kalkulacja fabryki po kilku miesiacach byla wyzsza niz zakladalismy zgodnie z ogolnie panujacym trendem " tanio juz bylo" i trzeba podejmowac czasem salomonowe decyzje.

Mam wrazenie ze jednak dla wiekszosci wazniejsza jest / bedzie cena niz jakies AR. Czy ktos doceni/ zauwazy to ze jest to dotychczas najlepszy w sensie najbardzies spersonalizowany zegarek klubowy jaki powstal?? Nawet bransolety ktore dostaniemy zostana dla nas wyprodukowane jako pierwsze. bo dotychczas Squale nie oferowali bransolet do modelu 50 atmos. One zainaugurują wlasnie w naszej limitacji. Z modelu seryjnego bedzie tylko koperta i wskazowki reszta jest produkowana na zamowienie przy tak skromnej limitacji cena jest bardzo niska.... zwykle producenci ponizej 50 sztuk nawet nie chca rozmawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jednak brak AR jest sprawa dosc oczywista. Zauwazam to bez trudu, gdy jest i gdy go nie ma. To naprawde ma znaczenie i daje efekt. Powtorze, dla mnie zawsze zauwazalny. Chcilabym tez nawiazac do wynikow ankiety. Bylo glosowanie przeciez. Wynik: 29 glosow za AR, 14 przeciw. Pytam wiec (delikanie :rolleyes: ) --- po co bylo glosowanie? W sprawie koloru glosowanie dalo wynik mniej oczywisty, ale zostalo uwzglednione . Czy ignorowanie wyniku glosowania w sprawie AR jest wiec OK? B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze ankieta byla... ale ankiet bylo wiele i wielu glosujacych potem i tak poodpadali bo im kolorki nie pasowaly itd... Poza tym ilu glosujacych w tej aktualnej powyzej ankiecie dot finalnej kolorystyki przejrzalo poprzednie ankiety? dokad nie ma wplat to wszysto jest w oparach niezobowiazujacych klikow... przeciez w tej ankiecie z 7 osob zaglosowalo mimo ze napisalem wielkimi literami ze jak chca dolaczyc do projektu to musza mi wyslac pw!!! a gdzie tam..... po co czytac cokolwiek lepiej klikac. Z 10 osob zupelnie nowych ktore zaglosowaly w tej ankiecie tylko 3 zadaly sobie trud aby przeczytac na co glosuja i poinformowac mnie na pw. Witek jak czasami ktos tego nie wezmie za przyslowiowe jaja i nie podejmie decyzji sam za innych to w nieskonczonosc bysmy sie miotali.

Do AR trzeba dorzucic 120zl . Nie ma miejsca zeby to zmiescic w obecnej cenie bo musialbym wam z wlasnej kieszeni to oplacic no chyba ze limitacja zwiekszyla by sie do 40 sztuk wtedy i owszem da sie zmiescic to w aktualnej cenie. Pytanie czy te 42 osoby ktore zaglosowaly w tej ankiecie na pewno jest chcetnych na zegarek? i napewno szybko dokonaja zaliczek? jesli tak to AR zmiescimy w aktualnej cenie i specyfikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde dziekuje Ci bardzo za komentarz. W pelni rozumiem argumentacje i podzielam watpliwosci. Chcialem tylko prosic o ponowne rozwazenie AR. Teraz, po tym co napisales, mam nadzieje, ze zrealizuje sie wariant optymistyczny, ze zaliczki szybko wplyna i to od wszystkich 42 zainteresowanych osob. Gdyby jednak byly jakies komplikacje, to byc moze zdecydowana wiekszosc tych naprawde chetnych, zgodzilaby sie poniesc ten dodatkowy koszt 120 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro wysle do wszystkich PW aby mi potwierdzili gotowosc do wplat zaliczek. jesli wiekszosc jest zwarta i gotowa to zwiekszymy limitacje i AR wejdzie w obecnej cenie :)

Dobranoc i oczywiscie zapraszam do dyskusji!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sporo zegarków (głównie Seiko) na krysztale bez AR

poza tym, nie jestem jeszcze uczestnikiem

myślę jednak, że po wpłatach 840zł można wśród wpłacających przeprowadzić dodatkową ankietę czy np za 3100 chcą to mieć

lub pozbierać taką deklarację podczas wpłaty

powiem tak - 2800 to już nie jest mało (oczywiście uważam, że Marcin wynegocjował bdb. cenę) więc może okaże się, że wszyscy będą chcieli Szafir z wewnętrznym AR

nie oszukujmy się - to nie jest zegarek za 700zł gdzie w kieszeni szuka się każdego drobniaka

na 2800 trzeba się lekko szarpnąć, dla niektórych to będzie jak bułka z masłem więc proponuję rozważyć to jeszcze

jak się okaże, że większość nie chce dopłaty - mówi się trudno

a może nawet producent zgodzi się na dwie wersje, jeżeli ma takie szkło dostępne w ofercie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zabieram się za pozbieranie wszystkich chętnych na klubowca :D sporo osób wysyłało mi PW a nie głosowało w ankietach i trzeba to ogarnąć...

Może jeszcze dziś lub w POniedziałek po deklaracjach wpłat i kiedy bede wiedział jaka bedzie ostateczna ilosc zegarkow przeprowadzimy tradycyjny proces wyboru numerów :) Więc już teraz możecie sobie tą kwestię przemyśleć.

Szykuję także pewną niespodziankę związana z klubowcami...ale ujawnię to kiedy przyjdzie odpowiedni moment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o tym co Ci wcześniej pisałem, nie myślałeś nic? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o tym co Ci wcześniej pisałem, nie myślałeś nic? :rolleyes:

Za późno na takie ingerencje jak wymiana mechanizmu...zmieniły by się wszystkie ceny itd..i termin ukończenia projektu znacznie wydłużył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jaja - nie wiem czy wiesz, zauważyłeś, że na deklu zaprojektowaliście "sapphire crystal" trzeba zmienić na "hardlex crystal, - AR" biggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jaja - nie wiem czy wiesz, zauważyłeś, że na deklu zaprojektowaliście "sapphire crystal" trzeba zmienić na "hardlex crystal, - AR" biggrin.gif

i po co siejesz zamieszanie ????!!!!!!! Napis jest przecież poprawny a zegarek ma szafirowe szkło a nie żaden Hardlex !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry Marcin, jakoś tak mi się pokiełbasiło, że to całe szkło będzie inne a nie tylko brak powłoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna poprosic o wymiary koperty; szczegolnie wysokosc i lug-to-lug?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.