PiotrX 1082 #1426 Napisano 5 Lutego 2019 No, ja znam PiotraX tylko z forum.Na żywo go nie widziałem Fakt Dorian, nie znamy się Nic nie stoi na przeszkodzie aby poznać się osobiście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1427 Napisano 5 Lutego 2019 ...Nic nie stoi na przeszkodzie aby poznać się osobiście Bardzo chętnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1428 Napisano 5 Lutego 2019 Bardzo chętnie.Również chętnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1429 Napisano 7 Lutego 2019 1gen to tragedia. Indexy to jakieś plastikowe placki. Wygląda jakby to dziecko zaprojektowało.Tylko i wyłącznie 2gen! 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1430 Napisano 7 Lutego 2019 1gen to tragedia. Indexy to jakieś plastikowe placki. Wygląda jakby to dziecko zaprojektowało.Tylko i wyłącznie 2gen!Całe szczęście, że z gustem jak z doopą. Każdy ma swój. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1431 Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) Całe szczęście, że z gustem jak z doopą. Każdy ma swój.I dzisiaj wieczorem wypiję za twoje słowa. Nie jest to absolutnie sarkastyczne stwierdzenie. Bardzo szanuję wolną wolę i swobodę wyboru.Może ja nie widzę piękna tych placków. Powiedz mi proszę co ci się w tym podoba. Edytowane 7 Lutego 2019 przez Triptical 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1432 Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) I dzisiaj wieczorem wypiję za twoje słowa. Nie jest to absolutnie sarkastyczne stwierdzenie. Bardzo szanuję wolną wolę i swobodę wyboru.Może ja nie widzę piękna tych placków. Powiedz mi proszę co ci się w tym podoba.Idealnie pasują do charakteru zegarka. Surowy ma być.W kolejnych edycjach wyszło jakby do szmat lupa pomalować na wysoki połysk paznokcie i ubrać szpilki.Niby monster a świecące obwódki indeksów i ta ..... koronka. Edytowane 7 Lutego 2019 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1433 Napisano 7 Lutego 2019 Idealnie pasują do charakteru zegarka. Surowy ma być.W kolejnych edycjach wyszło jakby do szmat lupa pomalować na wysoki połysk paznokcie i ubrać szpilki.Niby monster a świecące obwódki indeksów i ta ..... koronka. No ma to sens co piszesz, ale nie do końca. Skoro to miałby być taki surowy zegarek to czemu ma tyle elementów polerowanych? (Boki koperty, bezel). Przecież można to było "przetrzeć". Koronka, tak masz rację, w "dwójce" jest słabsza, ale to tylko tyle.Poza tym najładniejszy (subiektywnie dla mnie) monster SRP313 ma obwódki czerwone i się nie błyszczą. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1434 Napisano 7 Lutego 2019 Tampon wersja jest chyba najlepszą.Oczywiście poza I generacją. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1435 Napisano 7 Lutego 2019 Tampon wersja jest chyba najlepszą. Oczywiście poza I generacją. Co to jest tampon? 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1436 Napisano 7 Lutego 2019 SRP313 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #1437 Napisano 7 Lutego 2019 Tampon jak dziewczyna nosi. Wersja chłopięca to Dracula Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5915 #1438 Napisano 7 Lutego 2019 Co to jest tampon?Takie archiwalne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1439 Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) Zatem chce mieć tampon (to jest jedno z tych zdań, o których myślałem że nigdy go nie wypowiem)Nie wiedziałem ze on się tak nazywa.@Daito już go nie masz? Edyta: Dorian, przed momentem odpaliłem zdjęcie twojej pomarańczki z plackami na dużym screenie (nie telefonie) i wygląda to jeszcze gorzej.Czapter ring wygląda jakby go malowało dziecko Edytowane 7 Lutego 2019 przez Triptical 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1440 Napisano 7 Lutego 2019 Daniel, ładują Cię w jakiś tampon A wygląda faktycznie tragicznie, ale jest najlepszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1441 Napisano 8 Lutego 2019 Daniel, ładują Cię w jakiś tampon A wygląda faktycznie tragicznie, ale jest najlepszy Tampon jak się okazuje jest okejka 1gen jest tylko tragicznyi nic więcej.Wiesz Piotrek, na tym forum jest wielu takich którzy mają swoje zegarkowe "świętości". Chyba wynika to z tego że ci niektórzy zapominają, że zegarek jest owocem mechaniki precyzyjnej i wzornictwa, połączonych z taką a nie inną funkcjonalnością. I stąd właśnie biorą się takie stwierdzenia że 1gen jest naj naj, gdy jest po prostu gówniany. A niestety widać na załączonym zdjęciu, że mechanika użyta do jego produkcji była mało precyzyjna. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1442 Napisano 8 Lutego 2019 Triptical pisałem wcześniej. To jest monster a nie zabawka dla małych chłopców lub kobiet. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1443 Napisano 8 Lutego 2019 Triptical pisałem wcześniej. To jest monster a nie zabawka dla małych chłopców lub kobiet. To jest słabo wykonany zegarek, któremu przyklejasz jakieś dziwne "naklejki" spod znaku młotka i przecinaka. Nie chcę się kłócić, wyrażam jedynie swoje zdanie. To forum jest opiniotwórcze i osobiste, emocjonalne względy odnośnie zegarków powinny zawsze stać na drugim miejscu. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7223 #1444 Napisano 8 Lutego 2019 Nie ma się o co sprzeczać.Jedynka też ma dla wielu swój urok. Sam mam czarną jedynkę i ją lubię 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1445 Napisano 8 Lutego 2019 To jest słabo wykonany zegarek, któremu przyklejasz jakieś dziwne "naklejki" spod znaku młotka i przecinaka.Nie chcę się kłócić, wyrażam jedynie swoje zdanie. To forum jest opiniotwórcze i osobiste, emocjonalne względy odnośnie zegarków powinny zawsze stać na drugim miejscu.Zgadzam się w 100%, nie miałem 1 gen, ale za to miałem 2 gen i mam jeszcze 3 gen, pomiędzy nimi są duże różnice w wykonaniu, chodzi mi o jakość wykonania. W każdym kolejnym modelu jest lepszy mechanizm, poczynając od przedpotopowego 7S26 poprzez 4R36 do 6R15.My to wiemy że 1 gen to zabytek, wykonany nie najlepiej delikatnie mówiąc i ja nie będę nikogo przekonywał że 2 i 3-cia gen jest lepsza, ludzie mają różne sentymentalne podejście, może ktoś dostał go na pierwszą komunie i jest jego reliktem III generacja czy lepsza ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1446 Napisano 8 Lutego 2019 ...Nie chcę się kłócić, wyrażam jedynie swoje zdanie....To tak jak ja. ...To forum jest opiniotwórcze i osobiste, emocjonalne względy odnośnie zegarków powinny zawsze stać na drugim miejscu.Tu się nie zgodzę. Ponieważ ja, jak i pewnie wielu na Forum, kupuje emocjami a nie rozwagą. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #1447 Napisano 8 Lutego 2019 To tak jak ja. Tu się nie zgodzę. Ponieważ ja, jak i pewnie wielu na Forum, kupuje emocjami a nie rozwagą.Tutaj to tylko zakupy emocjami "Normalni" ludzie idą do sklepu, kupują zegarek i w razie potrzeby odczytują godzinę 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1448 Napisano 8 Lutego 2019 ...może ktoś dostał go na pierwszą komunie i jest jego reliktem ...Dostałem jakiś radziecki zegarek i elektroniczny z trzema "przyciskami". 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1449 Napisano 8 Lutego 2019 To tak jak ja. Tu się nie zgodzę. Ponieważ ja, jak i pewnie wielu na Forum, kupuje emocjami a nie rozwagą.Twoja sprawa kolego, ale nie staraj się wmówić innym że twoje emocje są najlepsze.Technologicznie porównanie 1gen z drugą jest jak porównanie krzesiwa z zapałkami. To nie jest kłótnia Sol, po prostu rozmawiamy. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42710 #1450 Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Tutaj to tylko zakupy emocjami "Normalni" ludzie idą do sklepu, kupują zegarek i w razie potrzeby odczytują godzinę "Normalni" ludzie maja jeden zegarek lub nie maja w ogóle sprawdzając godzinę na komórce. Edytowane 8 Lutego 2019 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach