Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

foti

Certyfikat autentyczności

Rekomendowane odpowiedzi

O ile dobrze czytałem to w PP można wysłąć zdjęcia zegarka, mechanizmu mailem, zapłacić jakąś kwotę i otrzymać certyfikat autentyczności zegarka

Czy taka sama mozliwość jest w przypadku Audemars Piguet?

Jeśli tak to na jaki adres można sie z nimi kontaktować w takim celu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PP wydaje certyfikaty na podstawie zdjęć? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obie firmy wydają tego typu dokumenty, ale żadna z nich na podstawie zdjęć.

http://www.r-l-x.de/forum/showthread.php?t=22582

piotrek

Dzieki

A ktoś może korzystał z tego w przypadku AP

Czy wysyła im się zegarek i oni odsyłają na swój koszt czy należy wnieśc jakąs opłatę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki

A ktoś może korzystał z tego w przypadku AP

Czy wysyła im się zegarek i oni odsyłają na swój koszt czy należy wnieśc jakąs opłatę?

Z całym szacunkiem ale: jak Ci się wydaje? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze w kopercie masz 150 EUR za to, że zechciałeś im poświecić ich cenny czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze w kopercie masz 150 EUR za to, że zechciałeś im poświecić ich cenny czas.

Jakoś w przytoczonym przez was linku ewidentnie jest napisane że Audemars wystawia certyfikat bezpłatnie

WIec nie rozumiem waszych głupkowatych uwag.

Toże większośc chce kasę to nie znaczy ze kazdy tak robi i tyle

Nie macie pojęcia jak odpowiedzieć nie marnujcie czyjegos czasu na to by czytał wasze wypociny :-)

I swojego też przy okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale masz 18 lat? ;)

Zastanów się, jaki interes ma firma w wystawianiu certyfikatu oryginalności na podstawie zdjęć?

Jak Ci wyślę zdjęcia mojego samochodu, to też mi zrobisz mechanoskopie na maila?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale masz 18 lat? ;)

Zastanów się, jaki interes ma firma w wystawianiu certyfikatu oryginalności na podstawie zdjęć?

Jak Ci wyślę zdjęcia mojego samochodu, to też mi zrobisz mechanoskopie na maila?

To zrozumialem juz po pierwszej odpowiedzi. Twoja uwaga byla przeciez do odplatnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zrozumialem juz po pierwszej odpowiedzi. Twoja uwaga byla przeciez do odplatnosci.

Czym innym jest pobranie opłaty,za wystawienie certyfikatu, a czym innym koszty przesyłki i ubezpieczenia kosztownego zwykle zegarka..

Nie widzę powodu,żeby PP czy inna Firma miała ponosić koszta wysyłki Twojego a nie Ich zegarka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym innym jest pobranie opłaty,za wystawienie certyfikatu, a czym innym koszty przesyłki i ubezpieczenia kosztownego zwykle zegarka..

Nie widzę powodu,żeby PP czy inna Firma miała ponosić koszta wysyłki Twojego a nie Ich zegarka..

Ja nie mam pretesnji do tych firm ze nie chca zapłacić.

Tylko zapytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na przykład taki że wnosisz na ich rzecz pewną opłatę za wystawienie certyfikatu autentyczności. Skoro wysyłasz im zdjęcia to znaczy że masz ten zegarek fizycznie. Bo jeśli nie, to bez sensu jest występowanie o certyfikat.

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie wystawi certyfikatu na podstawie zdjęć !

W epoce fotoszopa i innych cudeniek techniki

I tu się mylisz Dariusz.

Taki certyfikat jak poniżej otrzymałem z German Watch Museum Glashütte http://www.uhrenmuseum-glashuette.com/german/museum/ na podstawie kilkunastu dokładnych zdjęć makro mojego zegarka przesłanych mailem (między innymi każdego elementu z numerem). Dodatkowo z wyciągami z rozchodowych ksiąg magazynowych wyrobów gotowych.

Nie wiem jak to jest w innych firmach, ale firma Glashutte tak robi. (dodatkowo na tym zarabiając)

Zeszli na dziady? Nie sądzę. I raczej nie wyobrażam sobie wysyłki zegarka np. z Antypodów do firmy, tylko w celu otrzymania certyfikatu.

GUB-001.jpg

GUB-006.jpg

certyfikat-005.jpg

certyfikat-002.jpg

certyfikat-001.jpg

certyfikat.-001.jpg

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj o co zapytałeś:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miromat- z pokorą przyjmuję tę lekcję :)

być może moje przekonanie dotyczyło współczesnych modeli , co do których należy je obejrzeć aby nie wtopić ..

Całe życie się człowiek uczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.