Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Stuttgart

OSTRZEŻENIE Sklep internetowy "66 procent"

Rekomendowane odpowiedzi

Mojej przesyłki zadnej tez nie widze na tej stronie. Wklejam numer przewozowy do tego pustego pola i nic... Moze juz nie ma jej w Szanghaju, heheheh, ale jaja. Zamowienie zlozylem 23 wrzesnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najgorsze jest to, że wielkie bannery tych oszustów wyświetlane są na onecie. Zainteresowanie jest tak wielkie, że ich strona nie wytrzymuje. Będzie jeden z największych przekrętów w polskim internecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, będzie to kolejny przekręt jakich wiele, o którym za moment wszyscy zapomną. A za chwilę pojawi się kolejny sklep z super rzeczami, markowymi, za 30% ceny.

Niedawno działalność zakończył pilkasklep który był prawdopodobnie własnością tych samych ludzi co 66procent. Na złotych wyprzedażach też oferują podróbki, podobnie jak na markofani. Już nie mówiąc o groupponie czy innych sklepach internetowych, którzy nie dali rady tak się wypromować, albo ich właściciele nie byli na tyle bezczelni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pitole.

Dajecie się oszukać jak klienci Amber Gold. :(

Jak taki sklep reklamuje się na wp.pl to masa ludzi sądzi,że jednak ktoś chce aby kupili oryginał za połowę ceny sklepowej.

Pomyślcie,przecież takie rzeczy to tylo w Erze ;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki

Znalazłam swoje przesyłiki wyglada na to ,że obie są w Szanghaju jedna została zarejestrowana 20.10 a druga 22.10.czyli moje kurtki nadal są w Chinach.

A Tobie udało się odnaleść swoja przesyłkę.

Własnie sprawdziłem i moja przesyłka znajduje się również w Szanghaju

Number:[***CN] Track and Trace Events

[China]  Country/Area Postal Records

2012-10-22 3:27:00 AM

Posting, Location:SHANGHAI

Wait time:45.141 Seconds

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Status mam : Shipment.

Czy komukolwiek przyszła jakaś przesyłka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Status mam : Shipment.

Czy komukolwiek przyszła jakaś przesyłka?

Ja mam dokładnie to samo jeżeli dobrze to zrozumiałam to 22.10została wysłana paczka dalej ,ciekawa jestem ile to jeszcze potrwa zanim dojdzie coś do kogoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tym zrobicie jak przyjdzie? Jeśli to podróbki (a wszystko na to wskazuje), to chodzić w tym wstyd, a sprzedaż nielegalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez u nich zamawialam. dzisiaj mija 2 tygodnie. napisali mi ze pieniadze wplynely na konto i ze mam czekac na wysylke. no i to na tyle....jak komus przyszla paczka (w co wątpie) niech napisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja też dalam się nabrac jak dziecko choć wszystkich bliskich ostrzegałam to tu dałam się nabrac i nieswiadomie kupiłam coś co jest podróbką. Jestem teraz podczas korespondencji z BOK ale marnie to widzę. Wiem jedno że nie odpuszczę łatwo....Poniżej wklejam link może komus się przyda informacja że Policja i Prokuratura w Poznaniu czekaja na takich jak my :( Policja z Poznania miała rozesłać komunikaty po kraju ale jeszcze nie sprawdzałam ja gotowa jestem (choć mieszkam we Wrocławiu) przejechać się do Poznania.

Pozdrawiam

http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/1586939,poznanski-sklep-66procent-pl-wielka-promocja-czy-oszustwo,2,id,t,n.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jedno by nie byc posądzonym o "podmianke" towaru nie zamierzam nawet jej otwierać tylko udac się do UOKiK. Jestem wkurzona na nich i na siebie że pierwszy raz dałam się tak oszukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA już dziś miałam iśc na policję, zgłosić tę sprawę. Jednak wolałabym żeby ktokolwiek komu upłynął termin 30 dni roboczych, od wpłynięcia pieniędzy, napisał czy dostał czy nie dostał paczki. Wtedy jest argument..i można iść na poilicję. Muszą to zrobić wszyscy!!! trzeba nagłośnić sprawę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pamiętajcie o właściwym rozpakowaniu!!!

Jeśli chcecie tego dokonać samodzielnie, to pożyczcie wcześniej dobrą kamerę. Nagrajcie "unboxing" ze szczegółami paczki. Krok po kroku rozpakowanie, ze znakami szczególnymi towaru, metkami itp.

Możecie spróbować poprosić o pomoc policję. Zgłosić się z paczką, wspomnieć o wątpliwościach (że towar może być dowodem w sprawie) i zapytać, czy któryś z funkcjonariuszy mógłby towarzyszyć przy jej rozpakowaniu. Wykonać zdjęcia, spisać protokół. Policjant będzie wtedy wiarygodnym świadkiem w razie czego.

Sprzedawcy podróbek w takich sytuacjach, obierają linię obrony "przedmiot został podmieniony, wysłaliśmy coś innego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbieranie dowodów, ważna sprawa. Ale ja i tak cienko widzę finał tej sprawy. Dowody mogą być przeciwko komuś, ale jeśli tego kogoś w praktyce nie ma, to co? Tzn jeśli prawdziwy sprawca jest na Malediwach, a w Polsce są tylko mniej lub bardziej świadome "słupy". Albo świadomi, którzy się nigdy nie przyznają do tego, że byli świadomi...

Jednym słowem, oszustwa i wyłudzenia były, są i będą. Oszuści zawsze znajdą jakiś nowy sposób. Naszym zadaniem jest po prostu nie dać się oszukiwać w dziecinny sposób. Bo finał sprawy przeważnie jest taki jak zawsze. Kilku polityków obrzuci się nawzajem oskarżeniami, a oszukani ludzie i tak niczego nie odzyskają.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co Wy ludzie liczycie ? .....

Na reklamę strony sklepu i naciąganie ile się da. Tylko o to idzie w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem jaką reklamę widzisz w temacie.

Ja gdybym był powiedzmy nieświadomy, i przeczytał ten temat, to raczej zrezygnowałbym z zakupu.

Temat jest pożyteczny. Wielu ludzi uniknie naciągnięcia.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wiem że szkoda czasu na boksowanie się z ta firmą oficjalnie zgłaszam na Policje, jtro z KWP Poznań dostanę informację kto zajmuje się sprawa we Wrocławiu i tyle......a co do zdania że chodzi o reklame jaką ???? handel podrobionym towarami jest karany i swiadome wchodzenie w jego posiadanie też. Pozdrawiam wszystkich i licze na to że znajdzie sie jeszcze kilka moze naiwnych ale odważnych ludzi i zgłosi sprawe na policji. Ja jeszcze zamierzam powiadomić firmy znajdujace sie na tej stronce że wystawiany jest tam podrobiony towar Lacosta juz jeden tego typu proces wygrała :) Jest nadzieja. Pozdrawiam raz jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wiem że szkoda czasu na boksowanie się z ta firmą oficjalnie zgłaszam na Policje, jtro z KWP Poznań dostanę informację kto zajmuje się sprawa we Wrocławiu i tyle......a co do zdania że chodzi o reklame jaką ???? handel podrobionym towarami jest karany i swiadome wchodzenie w jego posiadanie też. Pozdrawiam wszystkich i licze na to że znajdzie sie jeszcze kilka moze naiwnych ale odważnych ludzi i zgłosi sprawe na policji. Ja jeszcze zamierzam powiadomić firmy znajdujace sie na tej stronce że wystawiany jest tam podrobiony towar Lacosta juz jeden tego typu proces wygrała :) Jest nadzieja. Pozdrawiam raz jeszcze.

Co do informowania firm, których podróbki oferuje 66procent, to jak pisałem, już dawno wysłałem maila do A&F. A co do zgłaszania na policję, to też jak już pisałem wcześniej, zgłosiłem sprawę do prokuratury no i zajęli się tą sprawą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starożytne prawidła głoszą, że gdy Bizantyjskie ziemie zadrżą, a Babilon upadnie, przy księżycowym blasku i odpowiednim wiatru kierunku, ślepy, siwobrody mędrzec swą srebrzystą brodą przesyłki owe adresować zacznie. Gdy planety bogini Wenus i Marsa w jednej linii osiądą, niebiosa się rozstąpią i żar z błękitnego nieba spadnie, cztery złotowłose dziewice na swych ogarach piekielnych, w otchłani nocy bezgwiezdnej rozstąpią się w cztery strony świata, aby złożyć podarunki, cierpieniem naznaczone, ku uciesze klientów swych.

Azaliż to nastąpi? Biada, powiadam! Biada!

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.