luzcyper 1 #1 Napisano 30 Września 2012 Witam, temat jak sądze ciekawy, choć jeśli się mylę, to do kosza;-)Warto jak sądzę przypomnieć sobie stare reklamy dotyczące zegarków. Czasami w różnych starych czasopismach trafiają sie prawdziew perełki.Poniżej kilka takich reklam z roku 1929.Gdyby był ktoś zainteresowany, to można zebrać całkiem ciekawą kolekcję.Gdyby ktoś posiadał podobne materiały, chętnie bym sie zapoznał (zwłaszcza z "demoludów") Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #2 Napisano 30 Września 2012 Jestem jak najbardziej na TAK,bardzo przydatne źródło informacji,jak masz jeszcze jakieś to wysyłaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 925 #3 Napisano 30 Września 2012 mozna podwiesic temat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luzcyper 1 #4 Napisano 30 Września 2012 Następne pięć reklam, okres ten sam (żródło też;-)):, , , , .Muszę "przekopać" stare gazety, jest tego całkiem sporo;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #5 Napisano 30 Września 2012 Super temat 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #6 Napisano 30 Września 2012 super - drogi papier. Ostatnio próbowałem za granicą kupić jedną stronę ze zwyczajnym atlantikiem/scantikiem poszła za około 150 pln 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #7 Napisano 30 Września 2012 Extra temat, sneer - tak jak piszesz, to powoli jak zbieranie wiedzy alchemicznej. Warto poszukać w otmętach sieci. Na innych forach poświęconych naszej pasji można również wiele odszukać - przykład :http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?showtopic=66461 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3833 #8 Napisano 3 Października 2012 Audemars Piguet : 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3833 #9 Napisano 3 Października 2012 Reklama Omegi z 1920 r. : 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #10 Napisano 7 Października 2012 To może i ja się podzielę starymi znaleziskami, gdzieś to leżakuje na kompie MOD. Zamieszczajcie zdjęcia poprzez imejdżsraka, zamieszczajcie - tak to będzie wyglądać... 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #11 Napisano 7 Października 2012 Dziewięciokaratowy Rolek 14 funciaków, osiemnastokaratowy 18 funciaków. komu, komu, bo idę do domu Rok 1920. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #12 Napisano 22 Października 2012 No, że ja tego tematu nie zapodałem.... Prawie każdy mój złowiony staruszek rozpoczyna polowanie w sieci na udokunentowanie nabytku czylijak się uda:- reklama - karta gwarancyjna - coś o fabryce - np. stare fotkiitp. jak już skończę to zabiorę się za stronę (ale to dalekie plany, dopiero męczę projektnet.pdf i dysk zapycham ) 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #13 Napisano 4 Grudnia 2012 Takie coś udało się upolować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #14 Napisano 4 Grudnia 2012 I ciąg dalszy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #15 Napisano 5 Grudnia 2012 Ups. Zachorowałem na Atlantica z wskaźnikiem rezerwy chodu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #16 Napisano 5 Grudnia 2012 Mi brak już tylko kostki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strajker 9 #17 Napisano 5 Grudnia 2012 Tutaj spory zbiorek:http://www.altivotimepieces.com/index.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #18 Napisano 5 Grudnia 2012 Wrocławska reklamówka - zamówienie. Na zegar wieżowy (trzeba wpisać parametry posiadanej wieży i dzwonów oraz oczekiwania odnośnie PR itd ) : 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #19 Napisano 5 Grudnia 2012 Trochę o moim ulubionym modelu Omegi 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #20 Napisano 5 Grudnia 2012 Xylog ale trafiles rodzynka w czekoladzie! Piękne uzupełnienie zbioru. Szkoda ze nie po polsku ! Omegi reklamiki tez fajne. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #21 Napisano 5 Grudnia 2012 szwed..że T go nie wyłapałeś??? spod domu Ci ją zwinęli 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #22 Napisano 5 Grudnia 2012 Ostatnio zadko zagladam w krzaki pod domem! Ale widzę ze trzeba to zmienić 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #23 Napisano 5 Grudnia 2012 Oj warto. Tego ustrzeliłem za niewiarygodnie wysoka cenę coś koło 30 zł z shipem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #24 Napisano 5 Grudnia 2012 Gratuluje jeszcze raz! Kurcze 273kr. za wszystko majacego! To byly ceny! Ciekawe jaka byla wtedy wartosc korony w stosunku co do zarobkow. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3833 #25 Napisano 5 Grudnia 2012 Lubię reklamy Roleksa Submarinera w starych numerach National Geographic (niestety większość wyrzuciłem). 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach