Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Mirosuaw

Ściereczki CAPE COD w praktyce

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.02.2015 o 09:52, Piotr Ratyński napisał(-a):

Napinać...hmm...

Każda pasta polerska może często polerować materiały do których nie jest przeznaczona, jednak dobra pasta polerska ma skład fizyczny i chemiczny ułatwiający polerowanie jakiś konkretnych materiałów (uniwersalne, jak są do wszystkiego to są zazwyczaj do niczego), wiec nie rozumiem tych kombinacji alpejskich z pastami do polerowania aluminium itp, jak można bez problemu kupić sobie np. to:

post-859-0-84578100-1423989735.jpg

Po nałożeniu tej pasty na zwykłą szmatkę, uzyskamy szybko i bez problemu efekt odświeżenia powierzchni polerowanych, a gdy tą szmatkę zwilżymy przedtem lekko naftą, to będzie jeszcze szybciej i efektowniej.

O proszę! Widziałam u szwagra w garażu więc pojadę pożyczyć i sprawdzić. Myślicie, że na to coś to poradzi (niestety super zegarmistrz 🤬)

IMG_1493.jpeg

IMG_1492.jpeg

IMG_1491.jpeg

Edytowane przez Malwes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Panowie. 

Tudor 79230N, bransoleta lekko szczotkowana, boki na połysk. 

Jak dobrze rozumiem, bo informacji tutaj mało, więcej takich, co jest polerowaniem, a co nie - Cape Cod mi te szczotkowane elementy "uszkodzi", dobrze czaję? Mam tego unikać? Tylko te full polerowane elementy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cape Cod nadaje się tylko do powierzchni na połysk. Jeśli zaczniesz polerować powierzchnie satynowane/szczotkowane, to je wybłyszczysz. Do satynowanych bransolet polecam gąbkę Jan Niezbędny, sprawdza się zaskakująco dobrze, ale warto najpierw wypróbować na czymś tańszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minutes ago, codybronco said:

Panowie. 

Tudor 79230N, bransoleta lekko szczotkowana, boki na połysk. 

Jak dobrze rozumiem, bo informacji tutaj mało, więcej takich, co jest polerowaniem, a co nie - Cape Cod mi te szczotkowane elementy "uszkodzi", dobrze czaję? Mam tego unikać? Tylko te full polerowane elementy?

Tak. Miejsca styku powierzchni szczotkowanych z polerowanymi oklej taśmą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi