Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bart8

jakoś nie mogę uzyskać tego mulenia ...cały czas chodzi ok ...

Na macu nie muli, a zakładam, że na 99,99% korzystasz z osx'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Jak muli to muli na każdym urządzeniu, nawet na fantastycznym Apple!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Jak muli to muli na każdym urządzeniu, nawet na fantastycznym Apple!

Niekoniecznie, to zależy od wielu czynników, przeglądarki, silnika, konfiguracji sprzętu, ale nie będę się kłócił, uważasz sobie co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

A ja też się nie chcę kłócić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chcę zgłosić problemy z ładowaniem strony forum. W pracy w ogóle nie mam takiej możliwości - non stop pokazuje się komunikat ERROR 522. Dokładnie jest tak od soboty. Coś chyba przekombinowaliście. Dzwoniłem do Waszego dostawcy hostingowego, do swojego dostawcy neta, a oni mnie skierowali do admina strony. Nie możecie coś z tym zrobić ? Nigdy na żadnej stronie nie pokazywał mi się taki problem. Chyba przesadzacie z tymi ustawieniami zabezpieczeń przed atakami DDOS. Poprawcie możliwość czytania forum. Please.

Serwis który Ci wyświetla wspomniany komunikat. :)

https://support.cloudflare.com/hc/en-us

Czy aby na pewno namotało tutaj CloudFlare ? Mam w pracy bardzo szybki net. średni czas odpowiedzi waszej strony to 42 ms, czyli dość szybko. Każdy z informatyków mi mówi, że to wina ustawień strony i odsyła mnie do admina strony. Ludzie - zróbcie coś z tym. Najłatwiej zrzucić wszystko na CloudFlare. Dzięki Wam poznałem co to "ERROR 522".

Edytowane przez TomiLee26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę niech ci informatycy zaznajomią się jak działa CF.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę niech ci informatycy zaznajomią się jak działa CF.

A tak łopatologicznie nie-informatykowi możesz doradzić co mam z tym zrobić. Co dziwne mam jednego dostawcę internetu w domu i w pracy. W domu wszystko działa bez zarzutów, a w pracy nie ma szans z otworzeniem czegokolwiek na forum. Już nie chcę do nich wydzwaniać. Co mam zrobić ? Używam Firefoxa (jeżeli to do czegokolwiek jest istotne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, szczerze to nie jestem pewny, ale w pracy może korzystacie z jakiegoś mechanizmu, że Twoje IP jest takie samo, ale tylko prywatne, a przy 'wyjściu' na sieć jest zmienne? Ciężko mi to opisać słowami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, szczerze to nie jestem pewny, ale w pracy może korzystacie z jakiegoś mechanizmu, że Twoje IP jest takie samo, ale tylko prywatne, a przy 'wyjściu' na sieć jest zmienne? Ciężko mi to opisać słowami.

Dokładnie chyba tak jest. Jakiś tydzień temu informatyk ustawił mi w komputerze stałe IP, bo system zmieniał go co parę dni i drugi komputer z program księgowym głupiał i go nie widział. Natomiast na wyjściu na zewnątrz - z tego co wiem - mam zmienne IP. Za stałe IP Vectra żądała sobie dodatkowych kosztów (babka przy zawieraniu umowy pytała mnie czy chcę stałe IP), ale stwierdziłem, że mnie to niepotrzebne. Więc może tutaj jest problem. Może podesłać jakieś ustawienia kompa ?

Edytowane przez TomiLee26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum wysypało się w tapatalku...

post-75614-0-59132300-1461747996_thumb.png

Lista tematów ładuje się prawidłowo, powiadomienia z tapatalka przychodzą prawidłowo, dopiero próba zaglądnięcia do tematu wywala powyższy błąd.

Czy tylko u mnie?

Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz komunikat? Był znów atak i włączyłem CF. Chwilowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy ruszy?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy przyjdzie na to pora. Nie jestem w stanie powiedzieć precyzyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten temat otwierał się ponad minutę...

Aktualny czas: kwi 27 2016 23:51 Ostatnia wizyta: dziś, 22:38 Czas wykonania: 0,2740 Obciążenie: -- Zapytania: 26 zapytań Gzip: GZIP włączone

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz w oka mgnieniu. I tak w kółko...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

u mnie od 2 dni nie ma szans na wejście przez tapatalk... inne fora działają, tutaj nie mogę się zalogować :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informuję raz w tej sprawie: przy włączonym zabezpieczeniu antyatakowym na CF nie ma możliwości korzystania z Tapatalka. Jeśli macie uwagi odnośnie tego to należy się zgłosić albo do supportu CF lub TT lub obu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

ok, ale u Męża w tym samym czasie działa, a u mnie nie :/ widzę tematy, ale nie mogę się zalogować (przypomnienie hasła też niemożliwe). Jakaś rada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Muszę powiedzieć, że niedostępność forum w tapatalk jest doprawdy upierdliwa, bez względu na to, czy dzieje się tak cyklicznie co parę minut, czy, jak mam wrażenie przez ostatnie parę godzin, przez cały czas. :(

Czy na innych forach też takie ciągłe ataki złoczyńców paraliżują użytkowaniem, czy jesteśmy wybrańcami? Pytam serio, bo mam konto na kilku i nigdy nie doświadczyłem tam takich przygód, ale przyznaję, że w porównaniu z naszym forum to na tamtych ledwie bywam.

Informuję raz w tej sprawie: przy włączonym zabezpieczeniu antyatakowym na CF nie ma możliwości korzystania z Tapatalka. Jeśli macie uwagi odnośnie tego to należy się zgłosić albo do supportu CF lub TT lub obu.

Dodam, że nie wydaje mi się właściwym, żeby to użytkownicy zgłaszali się z takimi problemami do CF, czy TT. Ostatecznie administrator forum jest osobą kompetentną i chyba najwłaściwszą do tego typu działań. Sugerowanie ze strony administratora, że zwykły użytkownik ma zgłosić swoje uwagi do dostawców usłuch tego typu, bo forum KMZiZ kuleje od dłuższego czasu w wyniku jakichś ataków jest nieco niepoważne. Niby co ja miałbym im zgłosić, jako laik i bez rzeczowej informacji o problemie (dla mnie i innych zwykłych użytkowników z definicji niedostępnej)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę brak mi już argumentów. Jaki ja mam wpływ na CF lub TT? Żaden?

To czy ktoś czy coś nas atakuje jest praktycznie nie do wyśledzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Przeszedłem tu kilka "ataków" ale tak jak teraz przymuliło to porażka. Przez chwilę 9 użytkowników na forum :(

Dlaczego tak sobie wybrali akurat nasze forum do "ataków"? Nie można z nimi jakoś pogadać? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi