Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sHYmii

Tissot T-Touch II

Rekomendowane odpowiedzi

tak się to mniej więcej teraz prezentuje:)

niestety światło słabe no i aparat bez rewelki a do tego trzeba było zmniejszyć rozmiar fot :)

przy okazji pochwaliłem się kilkoma braciszkami mojego t-tacza :) i skrzyneczką którą zrobiła mi narzeczona :) heheee

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda bardzo dobrze, szczególnie gdy się naczytałem opowieści o tym jak T-Touch łapie rysy od krzywego spojrzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie nie na temat ale jako ciekawostkę przedstawiam Tissota T-Touch (jednego z pierwszych) w stali, który działa bezawaryjnie na moim ręku od roku 2001, w warunkach warsztatu ślusarskiego oraz wędkarstwa, turystyki wodnej, pieszej i rowerowej. Kopertę dwa razy własnoręcznie odnawiałem, poza tym tylko wymiana baterii (również dwa razy). Zdjęcie na szybko z komórki:

post-859-0-41937700-1456486976_thumb.jpg

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i fajnie że się sprawuje:)

widać, że zadbany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna fotka;)

Może napisz coś jak tam się sprawuje tacz w surwiwalowych warunkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega SAANCZO wrzucił fajne zdjęcie tacza w "roboczych" warunkach, więc i ja zrobiłem małą sesję mojego tacza w "pracy"

post-57253-0-99373100-1458322756_thumb.jpg

post-57253-0-57542400-1458323037_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać wskazania na T-Taczu potwierdzają wskazania wysokości na WYSOKOŚCIOMIERZU

post-57253-0-26819900-1458322897_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nieco wyżej...

tutaj już sami musicie ocenić czy wskazania są prawidłowe :D

post-57253-0-05046900-1458323104_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokościomierz jest dokładny pod warunkiem, że ciśnienie się gwałtownie nie zmienia (np. przed burzą), termometr mierzy dość dokładnie temperaturę powietrza, pod warunkiem, że 15 minut wcześniej zdjęliśmy go z ręki, bo inaczej podaje temperaturę nadgarstka,ale za to reszta jest bez zarzutu. :D

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nieco wyżej...

tutaj już sami musicie ocenić czy wskazania są prawidłowe :D

Otwórz okno, wtedy powinien pokazać dobrze ;) masz hermetyczną kabinę? Tak czy siak fajne zdjęcia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby była hermetyczna to nie było by prawidłowych wskazań...:P

miałbym jedną wysokość (taką jakie było by ciśnienie)

a widać przecież że mam różne wysokości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 metrów to ja mam po whysky. Jaka była rzeczywista?

A zegarek widzę, że już 3 lata Ci ciągnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskazania jakie są na zdjęciach to wysokość względem morza...

na ziemi 190m

potem już w powietrzu 1829 m.n.p.m. i 2047 m.n.p.m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślałem, liczyłem, że z drugą wysokością jesteś wyżej, podpuszczasz a wysokościomierz przekłamuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać, że fotki kolegi sHYmii są czadowe.

co do toucha w warunkach surwiwalowych to nie wiem jak się zachowuje, ponieważ do ostrzejszych tematów mam ryśka i prg 240. Touch to mój pupilek i jeden z zegarków, który powoduje, że jak go zakładam to mam lepsze samopoczucie. :) z reguły na "niedziele" gości na łapie. co do samego zegarka jak dla mnie bomba :) wykonanie , wygląd, funkcje (działają poprawnie- chyba, że się nie znam - co jest wysoce prawdopodbne ) nie umiem za bardzo chwalić, więc jeśli komuś urodzą się konkretne pytania to spróbuję się ustosunkowaćbez zbędnej zwłoki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez zdjęcia nie liczy się  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby co mam t-toucha nowego do sprzedania,jest na bazarku ..Kupiłem go i twierdze,ze to b.fajny zegarek,ale w międzyczasie drogą wymiany otrzymałem casio MRG 7600D,którego sobie zostawiam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe te wskazania wysokości.

"...w kabinie samolotu pasażerskiego utrzymywane jest podwyższone (w stosunku do ciśnienia zewnętrznego np. na wysokości przelotowej) ciśnienie - tak, aby pasażerowie mogli normalnie oddychać. Ciśnienie w kabinie samolotu odpowiada zwykle wysokości 2400 m."

Nie wiem jak to wygląda w Twojej maszynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz rację co do kabiny samolotu pasażerskiego i wynika to z tego że kabina jest hermetyczna i ma podawane ciśnienie...z tego co pamiętam to w takim samolocie miałem wskazania wysokości coś ok. 2 tysi...

u mnie kabina jest NIEHERMETYZOWANA ! w kabinie jest takie samo ciśnienie jak na zewnątrz

dlatego wysokość wskazywana na zegarku odpowiada wysokości rzeczywistej odnoszącej się do poziomu morza ( wysokość BEZWZGLĘDNA )

w miejscu gdzie to mierzyłem elewacja lotniska wynosi ok.190 m.n.p.m. 

pierwsze 2 zdjęcia były robione na ziemi dlatego mam te 190 m a te 1800 m i 2000 m to już w powietrzu...(widać godzinę, więc łatwo można stwierdzić, że były robione po kilku minutach) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-50253-1459695401,4369_thumb.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez blachnio1902
      Witam Wszystkich Miłośników

Szukam trochę informacji na temat Meccaniche Veneziane Redentore 4.0 Automatic. Chodzi mi dokładnie o mechanizm, jaki jest margines błędu, czy wskazówki trafiają w indeksy - przyznam, że na poważnie zastanawiam się nad jego zakupem, ale potrzebuje opinii. Zastanawia mnie też komfort noszenia, bo koperty wcale nie są duże (40 mm), ale czy np. nie okażą się za małe na męski nadgarstek? Przyzwyczaiłem się do kopert 44-48 mm. 

• Przez Janusz50
      Posiadam używany zegarek IWC . Proszę o ustalenie roku jego produkcji na podstawie następujących danych: nr mechanizmu- 1285633; nr koperty- 1302533; próba złota- 750. Zegarek stanowi pamiątkę rodzinną, którego miejscem od lat 60 XX wieku jest głęboka szuflada. Rzadko przeze mnie używany. Nie ukrywam, iż zamierzam ten egzemplarz sprzedać osobie zainteresowanej. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkich fanów i członków tego klubu.

• Przez Kraft
      Witam kolegów, mam pytanie dotyczące produkcji zegarków marki Tutima. Czy były one produkowane wyłącznie z in-house`owymi werkami, czy też na zasadzie ebauche`ów bywały z werkami innych producentów? Moje pytanie wzięło się stąd, że w pakiecie z innymi zegarkami kupiłem jakiś, który ma werk Lorsa i tarczę z napisem Tutima. Na oko przełom lat 70 i 80, tarcza jakoś do mnie nie przemawia i podejrzewam fejka. Może coś wiecie na ten temat?
    • Przez jakuber85
      Czołem przyjaciele,
      Ostatnio napadła mnie konieczność posiadania zegarka z tzw. "fazami księżyca". Wiem, że podobny temat już się pojawił, ale u mnie będzie trochę inaczej. Budżet jest skromny, bo tylko 2000 zł. Raczej zależałoby mi na uniknięciu kwarcu, ale zdecydowanie nie odrzucam. Najlepiej automat, lub manual. Preferowałbym jasną/białą tarczę (odcienie niebieskiego wchodziłyby w grę). Klasyk, do koszuli. Szerokość koperty to maks 42 mm.
      Szukałem trochę na własną rękę i znalazłem faworyta:

http://orientwatchusa.com/et0t002s

Póki co, jest numerem 1, ale chciałbym poznać Wasze opinie, propozycje i ewentualne sugestie w temacie.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.