StarskiPL 10 #26 Napisano 7 Stycznia 2013 Tarcza przypomina trochę zegary z samochodów sportowych z lat 50tych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #27 Napisano 7 Stycznia 2013 Tarcza przypomina trochę zegary z samochodów sportowych z lat 50tych. Czyli Warszawa awansowała do rangi samochodu sportowego Zegarek wydaje mi się ciekawy, ma klimat i szczerze się zastanawiam, czy by sobie nie sprawić.tylko tak sobie myślę, że do tego typu zegarka lepiej pasowałby mechanizm z ręcznym naciągiem 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 8862 #28 Napisano 7 Stycznia 2013 Czyli Warszawa awansowała do rangi samochodu sportowego Zegarek wydaje mi się ciekawy, ma klimat i szczerze się zastanawiam, czy by sobie nie sprawić.tylko tak sobie myślę, że do tego typu zegarka lepiej pasowałby mechanizm z ręcznym naciągiem Też juz sobie tak myślałem. Jakiś głośno cykający najlepiej 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #29 Napisano 7 Stycznia 2013 Też juz sobie tak myślałem. Jakiś głośno cykający najlepiej No to miło, że myślimy podobnie - szybkobieżny automat jakoś nie pasuje do M20. Jakiś ręcznie nakręcany 18000A/h o dźwięcznym "cyku" to byłoby to!Toż te Warszawy nawet korbę miały, zeby je ręcznie zastartować - to gdzie tu automat 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #30 Napisano 7 Stycznia 2013 A ja się jakoś nie mogę przekonać. Coś mi w nim nie gra. Sama w sobie tarcza jest ciekawym pomysłem, ale już np logo jest moim zdaniem za małe. Podobnie miałem w odczuciach z cyrklem. 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heavenly 1 #31 Napisano 7 Stycznia 2013 @Mirosuaw - fotki robiłem na szybko, jak na złość za oknem było szaro i buro, stąd musiałem pomóc sobie sztucznym. Jak będzie ładne słońce, a ja będę miał chwilę to zrobię kolejną porcję. Nie ma problemu. Co do "sportowości" Warszawy - ten zegarek na którym wzorowany jest Xicorr montowany był tez w Jelczu, Żuku i Nysie. Prędkościomierz zaś również w Syrenie. Raczej mało sportowe wszystkie te marki;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anda_7 12 #32 Napisano 7 Stycznia 2013 Tak! cały czas miałem wrażenie, że te wskaźniki znam z Syreny, a nie z Warszawy. Mój dziadek miał syrenkę (bodajże 104, ale nie mam pewności) i podobne zegary pamiętam. A Warszawą to czasem jeździłem taksówką (jako pasażer), ale to od wielkiego dzwonu, i nie za bardzo pamiętam jakie tam były zegary... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heavenly 1 #33 Napisano 7 Stycznia 2013 Takie to były czasy że już wtedy w PL była unifikacja podzespołów;-) Ja sporo Żukiem i Nysą jeździłem, ale i Warszawą się zdarzało. Dlatego ten zegarek mnie urzekł i musiałem go mieć. A miny kolegów widzących Wyprodukowano w Polsce (a nie okropne Made in Poland) - bezcenne... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek29 0 #34 Napisano 8 Stycznia 2013 Ja sporo Żukiem i Nysą jeździłem, ale i Warszawą się zdarzało. Dlatego ten zegarek mnie urzekł i musiałem go mieć. . Dla mnie też ten wygląd jest zdecydowanie sentymentalny i mimo iż za Żukiem nie tęsknię to pewnie jak coś się na bazarku pojawi z drugiej ręki po to go sobie sprawię. Tylko wygąd uszu na fotkach jest " jakiś nie taki" Dzięki za foty. 0 pozdrawiamKrzysiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdan57 45799 #35 Napisano 8 Stycznia 2013 bardzo mi sie podoba tarcza , rzeczywiście wywołuje wspomnienia ,w moim przypadku syrenki , natomiast poraża grubość zegarka , też uważam , że głosno cykający czyli nakrecany byłby ciekawszy i na koniec zegarek zasługuje na lepszą sesje zdjęciową 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaas 16 #36 Napisano 14 Stycznia 2013 Zegarek bardzo fajny. Zamówiłem i czekam na swój egzemplarz. Ale wydaje mi się że w egzemplarzu przedstawionym na zdjęciach, na minucie 56 jest jakiś paproch albo niedoróbka w wykonaniu tarczy. Jest to widoczne na kilku zdjęciach. Dla potwierdzenia mojej teorii proszę o kilka słów od właściciela. 0 JanuszLongines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio, Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mswilk 111 #37 Napisano 29 Stycznia 2013 Dziś otrzymałem swój egzemplarz: http://www.youtube.com/watch?v=Rc_htnIuYQE&list=HL1359490397 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaas 16 #38 Napisano 30 Stycznia 2013 Gratulacje. 0 JanuszLongines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio, Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smyr 12 #39 Napisano 31 Stycznia 2013 No to miło, że myślimy podobnie - szybkobieżny automat jakoś nie pasuje do M20. Jakiś ręcznie nakręcany 18000A/h o dźwięcznym "cyku" to byłoby to!Toż te Warszawy nawet korbę miały, zeby je ręcznie zastartować - to gdzie tu automat Ja bym tam włożył Mołnię 360X (w końcu Warszawa była na licencji Radzieckiej Pobiedy), ale rozumiem że zwyciężyła opcja dokładniejszego mechanizmu i dostępności części (Mołnia jest już chyba tylko w zapasach magazynowych). Tak czy inaczej bardzo klimatyczny zegarek wyszedł. Gratuluje posiadaczom. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mswilk 111 #40 Napisano 31 Stycznia 2013 (...) ale rozumiem że zwyciężyła opcja dokładniejszego mechanizmu (...) Co do dokładności - to mój egzemplarz ma: - 3s/dobę Uważam, że to bardzo dobry wynik w tej klasie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #41 Napisano 14 Marca 2013 Klimat genialny! Podoba mi sie i koncepcja i wygląd chociaż kwestia loga rzeczywiście do dyskusji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
el_mazurro 56 #42 Napisano 14 Marca 2013 Fajnie, że "dogadali" się z Pattini'm i zakładają ich paski, bo cieszą oko. Mam pasek z tej firmy i może nie jest to najdelikatniejsza produkcja, ale do takich zegarków w sam raz. Odnośnie samego zegarka, koncepcja i sam pomysł rewelacja. IMHO zbyt masywna koperta i dziwnie dobrane do niej proporcje uszu. Piękna kolorystyka tarczy i rewelacyjny napis "Wyprodukowano..."Śliczna koronka, oczywiście W zasadzie wszystko to już zostało powiedziane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6837 #43 Napisano 14 Marca 2013 Fajnie, że "dogadali" się z Pattini'm i zakładają ich paski, bo cieszą oko. Mam pasek z tej firmy i może nie jest to najdelikatniejsza produkcja, ale do takich zegarków w sam raz. Odnośnie samego zegarka, koncepcja i sam pomysł rewelacja.IMHO zbyt masywna koperta i dziwnie dobrane do niej proporcje uszu.Piękna kolorystyka tarczy i rewelacyjny napis "Wyprodukowano..."Śliczna koronka, oczywiście W zasadzie wszystko to już zostało powiedziane dokładnie 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #44 Napisano 17 Marca 2013 Do mswilk - i jeszcze gratuluję chęci nakręcenia filmiku - bardzo sympatyczna prezentacjo-celebracja. Ta Warszawa zaczyna mnie coraz mocniej intrygować i filmik bardzo mi się przydał do wyrobienia opinii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomciooo 0 #45 Napisano 9 Maja 2013 Fajna polska inicjatywa, firma próbuje utrzymac legendę, ma plany na FSO 125P, tylko dlaczego tak drogo za taki werk w środku ??I dlaczego używają tak profesjonalnie i legendarnie polsko brzmiącej nazwy XICORR ?? Ale trzymam kciuki za PL :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwadrat 3 #46 Napisano 14 Maja 2013 Ciekawy..ciekawy...a czy bedzie jakas limitacja produkcji czy raczej w zalezności od zapotrzebowania??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mswilk 111 #47 Napisano 6 Czerwca 2013 Do mswilk - i jeszcze gratuluję chęci nakręcenia filmiku - bardzo sympatyczna prezentacjo-celebracja. Ta Warszawa zaczyna mnie coraz mocniej intrygować i filmik bardzo mi się przydał do wyrobienia opinii. Dzięki - pierwsze koty za płoty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mswilk 111 #48 Napisano 6 Czerwca 2013 Dziś otrzymałem wyczekiwany pasek więc natychmiastowa zmiana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel ldn 0 #49 Napisano 7 Czerwca 2013 pasek fajny a motocykl miazga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cat 1 #50 Napisano 7 Czerwca 2013 fajne połączenie : zegarek z motywem PRL u , produkowany w III RP , a pasek z motywem mojej ulubionej II RP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach