Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Cyrhla

Seagull 1963 Air Force

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cyrhla

Cześć!

Powoli przymierzam się do zakupu Seagull'a 1963 Air Force i mam do was pytanie gdzie można nabyć ten zegarek? Za ew. odpowiedzi z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Konrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nówke , czy z drugiej ręki? Najnowszy model czy wcześniejszą reedycje tego chińskiego pilota? Z drugiej ręki to zagramanica gdzie najlepiej szukąć na forach, na taobao i w ostateczności zatoka. W kraju można spróbować złozyć oferte kupna na forum gdzie głównym nurtem sa kitajskie zegarki i być może ktoś będzie chciał oddać lub sprowadzić. Jeżeli chodzi o nówke niesmiganke to pozostaja tylko zagramaniczni dystrybutorzy seagulla.Pamietaj tylko że pewna mała liczebnie partia zasilających ten zegarek ST19 miała jedną błachą wadę fabryczną i w przypadku zakupu używanego egzemplarza może sie okazać po czasie iż zegarek jest z ta przypadłością. Nowe mechanizmy już tej wady nie mają. Usterka jest dość błacha bo dotyczy spręzynki zapadki dużego koła naciągowego która to po prostu pęka. Usterka jest do usunięcia w przeciągu 5 minut z tym że obecnie znalezienie kogoś kto się tego podejmie graniczy z cudem no bo zegarek chiński itd itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, bo zegarek chiński, tylko jak widzą chrono to wymiękają ;). Faktem jest, ze z tą zapadką, to trochę wtopa, bo mała pierdółka załatwia nowy zegarek :(

Z obecnie produkowanych modeli jest taki:

$(KGrHqFHJC8FCbJLCPu5BQq4FYKJiQ~~60_57.JPG

ale to już konkretny koszt ok $700 + wszelkie dodatkowe opłaty :(

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to że chrono to tyż, jednak dużo tez jest pitolenia że chinczyk;- zależy na kogo trafisz. Ta zapadka to wtopa , bo jak ja obejrzałem kilka uszkodzonych sztuk pod dużym powiększeniem to od razu przypominał mnie się Titanic. Rzecz tyczy się nie tyle co samego materiału na jej wykonanie co sam proces produkcyjny. Zaczepy były zaginane po zahartowaniu a nie przed o czym świadczą charakterystyczne pęknięcia. W moim testowym automatycznym ST19 już tej przypadłości nie ma ale on jest po felernej produkcji. Co do wymiany felernej sprężynki to nawet nie trzeba rozbebeszać chrono, wystarczy zwolnić dźwignię załączania stopera poprzez wykręcenie śrubki i osunięciem jej na zewnątrz od mechanizmu. W wersji z automatem niestety trzeba zdemontować zespół naciągowy automatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Nowy. Dokładnie taki:

post-27944-0-64614200-1357389036.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem swój egzemplarz w watchunique. Polecam.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Git. Dzięki za podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem swój egzemplarz w watchunique. Polecam.

znajomy z forum też tam kupił swój egz. i było ok.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

również kupiłem na watchunique , wszystko sprawnie , zegarek bez żadnych wad ukrytych . Niestety sprzedałem po rozbiciu auta i teraz bardzo załuje :P .

Na zachętę :P

seagull8.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, bo zegarek chiński, tylko jak widzą chrono to wymiękają ;).

Wymiękają, wymiękają... Mnie się niestety ostatnio często sypie P3133 (strela), i większość zegarmistrzów robi wielkie kolorowe i przestraszone oczy, kiedy spojrzy na mechanizm :D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Tak misha, twoja galeria zmotywowała mnie do podjęcia decyzji: chyba muszę go mieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wkurzajcie mnie! Mam juz kupić Xicorra, Amfibię 1967 i teraz jeszcze to! A na dodatek wszystkie zakupy mam wstrzymane z przyczyn finansowych, bo poluję na grubą rybcię i mnie zaraz diabli wezmą! Jeszcze tylko kilka takich zdjęć pokażcie!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Dawać foty swoich czajna erforsów :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Podbijam temat z pytaniem czy ktoś z Krakowa ma ten zegarek :) Chętnie obejrzę na żywo, też zastanawiam się nad zakupem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.