Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również dopiszę się do projektu. Wprawdzie dla mnie najlepszym byłby jakiś fajny odcień niebieskiego, ale inne kolory też są do rozpatrzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez dopisuje sie do grona chetnych:-)

Swietnie, ze ruszyl temat klubowca 2013.

Jesli chodzi o kolor tarczy to szara/antracyt ew. biala; tarcza antracytowa jest dosc uniwersalna, pasuje do czarnego i brazowego paska.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli 6 osób na tak. Pamiętajcie limitacja tylko 15 sztuk. Czekam do 2 tygodni na resztę chętnych. Jak będzie komplet to zaczniemy projektowanie. Według mnie najfajniej będzie się prezentować szara tarcza, tylko jeszcze nie wiem jasno szara czy ciemno szara. Tak jak przedmówca napisał jest bardzo uniwersalna i pasują wszelakie brązowe paski jak i czarne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np w taki zestawieniu kolorystycznym .... :rolleyes: z cyframi rzymskimi ???

zenith_cs1brown.jpg

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam nic przeciwko brązowi...także mi się podoba :-) Ale chyba jednak poszedł bym w szary....do brązowego nie każdy pasek pasuje a ja lubię szuflować paskami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na taki?

453_2_343.505-018.png

Jak dla mnie to nawet minimalnie bym go rozjaśnił i było by wow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też byłbym za czymś bardziej uniwersalnym. Jeśli niebieski odpadł, to jakiś odcień szarości lub kość słoniowa. Ewentualnie dwukolorowy jak Omega De Ville...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na tak, chociaż decyzję ostateczną pozostawiam gdy będzie ostateczna propozycja

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, po długiej rozmowie z Panem Cattinem z Catorexa, firma zgadza się zrobić limitację 15 specjalnych sztuk bazujących na modelu C'Vintage w specjalnym kolorze tarczy dla klubu KMZIZ.

Cena katalogowa zegarka 6400zl , cena specjalna dla klubowiczów zegarka była by 3750 zł

Kolor tarczy do wyboru..jaki sobie wymyślimy. Obecny C'Vintage jest w odcieniu ciepło-jasno niebieskim.

Ja proponuję od siebie pójście w ciemny granat lub szary. Przypominam że zegarek napędza dekorowany mechanizm automatyczny A. Schild..a nie ETA.

granat np. taki:

Przypominam jak wygląda bazowy C'Vintage:

71128899.jpg

23462270.jpg

Jeśli są chętni to proszę się wypowiadać. Chociaż słabo to widzę :-)

Hehehe zarzuciłeś że Glycine za 3k to drogo. Tak z ciekawości :) co w tym zegarku, absolutnym no name firmy która klepie w większości zegarki na zlecenie kosztuje 6400? :o :o :o :o :o .

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm proszę Pana który nie jest już produkowany. Tarcza ze szlifem która jest na brzegach załamana, gruby szafir w zasadzie dwa bo od spodu także. Czy ktoś w tym budżecie oferuje coś innego niż zegarki na ETA ?? Dobrze wiesz, że tylko Nomos się ociera z tańszymi modelami o tą cenę. Zaprzeczysz ? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie wstepnie, na 90% pisze

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe zarzuciłeś że Glycine za 3k to drogo. Tak z ciekawości :) co w tym zegarku, absolutnym no name firmy która klepie w większości zegarki na zlecenie kosztuje 6400? :o :o :o :o :o .

Wstydu nie masz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegapiłem jakoś ten wątek i nagle przy porannej kawie dotarło do mnie, że świetny zegarek się szykuje. A ja nieprzygotowany budżetowo. Pierwszy wniosek: może przestać skanować to forum, bo za dużo pokus czyha...? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm proszę Pana który nie jest już produkowany. Tarcza ze szlifem która jest na brzegach załamana, gruby szafir w zasadzie dwa bo od spodu także. Czy ktoś w tym budżecie oferuje coś innego niż zegarki na ETA ?? Dobrze wiesz, że tylko Nomos się ociera z tańszymi modelami o tą cenę. Zaprzeczysz ? :rolleyes:

Dzięki za wyjaśnienie. To że mechanizm nie jest juz produkowany, nie czyni go od razu unikatowym :). A Nomos to inna bajka, zaprzeczysz? Wg mnie nie ma uzasadnienia cena katalogowa ale tylko wyrażam własne zdanie.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegapiłem jakoś ten wątek i nagle przy porannej kawie dotarło do mnie, że świetny zegarek się szykuje. A ja nieprzygotowany budżetowo. Pierwszy wniosek: może przestać skanować to forum, bo za dużo pokus czyha...? ;)

Spokojnie. Jeśli projekt by wypalił to najpierw zadatki 40% ( 1500zl ) a reszta dopiero ok Października.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie się dołączę.

Jeśli chodzi o kolor to rzeczywiście niebieskiego jest ostatnio dużo, tak że nie.

Głosuję na kawę z mlekiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mamy 9 wstępnie chętnych ( nie liczę Stowarzyszenia i siebie na razie ). Czekamy na resztę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem wstępnie chętny. Kolor jak dla mnie raczej szary ale jestem elastyczny w tym względzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, więc zapytam. Limitacja będzie polegać tylko na zmianie koloru tarczy? Czy dozwolone są większe modyfikacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, po długiej rozmowie z Panem Cattinem z Catorexa, firma zgadza się zrobić limitację 15 specjalnych sztuk bazujących na modelu C'Vintage w specjalnym kolorze tarczy dla klubu KMZIZ.

Czyli dobrze rozumiem, że jedyną zmianą w stosunku do wersji bazowej będzie kolor tarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni no możemy zmienić indeksy, napisy. Tylko wskazówki muszą zostać.

Poddawajcie pomysły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym zainteresowany, ale widziałbym to tak:

1. Zamiast indeksów wszystkie cyfry arabskie. Podstawową funkcją zegarka jest jednak wskazywanie czasu i dopatrywanie się na której pałeczce jest akurat wskazówka powoduje, że czas otrzymuje się ułamek sekundy dłużej niż gdy się patrzy na cyfry arabskie, z którymi obcuje się codziennie w wielu wymiarach. Z Twoich zdjęć QV wynika, że cyfry w C'Vinatge są płaskie, z katalogu Catoreksa, że nakładane. Także nie wiem jak jest, ale 12 płaskich będzie wyglądać źle, a ze względów kosztowo-organizacyjnych dorobienie choćby 8 kolejnych (jeśli istniejące cztery są nakładane) nie wchodzi w grę. Z katalogu wynika, że jedyny zegarek Catoreksa, który ma nakładane wszystkie 12 cyfr arabskich to jedna z mutacji C'Attracitve. Pytanie tylko czy te cyfry by pasowały do C'Vintage, jak by C'Vinatege z nimi wyglądał? Zaczynam od tego, bo ma świadomość, że w tym jak ja bym ten projekt widział jest to największy problem.

2. Kolor: ciemnoczerwony, wiśniowy, ewentualnie ciemnoniebieski, granatowy. Jeśli szary to ciemny, grafitowy(ale jednak nie czarny), a nie de facto srebrny. Żadnej kości słoniowej, kawy z mlekiem. Jak już wspomniałem, zegarek służy do wskazywania czasu, więc wskazówki powinny wyraźnie odcinać się od tarczy. A wskazówek mamy nie zmieniać i są srebrne.

3. Ze względu na firmy z początku lat 90., konotacje z Roleksami i marchewkę ;) marka Catorex na tarczy nie wchodzi w grę. Oczekiwałbym zastąpienia jej przez Cattin & Cie. Przyjmuję, że napis Catorex pojawi się na deklu w formie: Cattin & Cie by Catorex. Nie mam też nic przeciwko logo Catoreksu na koronce. O tym piszę na końcu, bo jak rozumiem ta sprawa została już obgadana z producentem i nie stanowi dla niego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nałożenie indeksów z modelu C'Attractive było by możliwe. Produkując tarczę od nowa można jej zagięcie delikatnie przesunąć w stronę centrum tarczy, dzięki temu nakładane indeksy z C'Attractive się zmieszczą bez problemu na tej załamanej powierzchni.

Myślę, że grafitowy zegarek jest bardzo wdzięczny i uniwersalny szedłbym w tą stronę. Myślę, że z nakładanymi indeksami mógłby wyglądać ciekawie...ale czy muszą być wszystkie ?? może nakładane indeksy co 2-gi indeks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nałożenie indeksów z modelu C'Attractive było by możliwe. Produkując tarczę od nowa można jej zagięcie delikatnie przesunąć w stronę centrum tarczy, dzięki temu nakładane indeksy z C'Attractive się zmieszczą bez problemu na tej załamanej powierzchni.

Najważniejsze jest jednak jak by to wyglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.