Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
John Time

DELBANA - oryginalna czy nie - zapytania wszelkie

Rekomendowane odpowiedzi

W tym wypadku chyba nie.

Kilka tygodni temu wystawiona była na aukcji, którą teoretycznie wygrałem, dając ponad 200 zł. Ale niestety nie osiągnąłem ceny minimalnej i zegarek do mnie nie trafił. Był to raczej rekonesans, za ile zegarek może pójść. Potem wrócił na aukcje od tego samego sprzedawcy ale już na warunkach jak wyżej, i wisi do dziś. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wypadku chyba nie.

Kilka tygodni temu wystawiona była na aukcji, którą teoretycznie wygrałem, dając ponad 200 zł. Ale niestety nie osiągnąłem ceny minimalnej i zegarek do mnie nie trafił. Był to raczej rekonesans, za ile zegarek może pójść. Potem wrócił na aukcje od tego samego sprzedawcy ale już na warunkach jak wyżej, i wisi do dziś. :)

...a to przepraszam, źle zinterpretowałem ponowne pojawienie się tego samego zegarka.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie szkodzi. Tak to mogło właśnie wyglądać.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle zachowany Recordmaster. Koperta wydaję mi się, że chromowana choć w dobrym zakładzie. Wskazówki mają chyba różny kolor lumy. Może była któraś wymieniona, a może nierówno się zestarzały. Wygląda, że w oryginale.

Wisi na aukcji od bardzo dawna, chyba wiesz z jakiego powodu :)

Tyle w tym temacie.

Prawda Arku siedzi na All... baaaardzo długo i jeszcze tam posiedzi , nie za tę cenę .

Paweł wystawił jeszcze te to tak z ciekawości bo Mnie nie interesują 

http://allegro.pl/zestaw-pieciu-delban-i5222178747.html

Sławku jeśli sprzedający pokazuje sprzedawany towar gdzie dekle są bardzo dobrze widoczne a reszta jest dość daleka to jest zastanawiające , a w tych aukcjach jedno rzuca się w oczy przeczyszczone wszystkie . Szkoda kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o tym już wielokrotnie, a i moi poprzednicy też. Jak nie masz nic do ukrycia, to pokazujesz nawet najdrobniejsze szczegóły i ich stan. Wariant z mało ostrymi zdjęciami, każdy z nas chyba przerabiał z różnym końcowym sukcesem, ale w przewadze są porażki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu taka mała karta poglądowa malowanych Log Delbany , jak 50Cent da lepsze fotki to ją jeszcze poprawie , oczywiście nie załączałem malowanek p.Zbigniewa :P
Części zdjęć załączone z netu bądź z mojej kolekcji
I jakieś wnioski ???

post-48480-0-95174400-1428312761_thumb.jpg

post-48480-0-33330000-1428312864_thumb.jpg

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem do Niego i złożyłem Mu propozycję bardzo stonowaną , ciekawe czy odpowie ?

A tak w ogóle to napiszę do Pani Premier o wyłączenie internetu na czas świąt , bo przez ten wolny czas człowiek głupieje i kupę kasy chce wydać  :P

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł wystawił jeszcze te to tak z ciekawości bo Mnie nie interesują 

http://allegro.pl/zestaw-pieciu-delban-i5222178747.html

Nie wiem o co sprzedawcy chodzi ?? cytat "Zegarki są do sprzedania a nie oglądania na stronach serwisu - jesteśmy otwarci na rozsądne oferty zakupu." :blink:  Wynika z tego że możesz kupić a nie oglądać przed zakupem :blink:

Ja bym odpuścił

Edytowane przez jerzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy - malowanych w znaczeniu po renowacji, czy jako forma przedstawiania loga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nad tym zastanawiałem  Może to ukryta sugestia do kolegów z np forum żeby się Nimi nie interesowali :D

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...żyjemy w wolnym świecie, wystawiając przedmioty na publicznych aukcjach wyrażamy zgodę na publiczną dyskusję nad tymi przedmiotami. Nikt nie próbuje identyfikować właściciela przynajmniej do momentu zakupu, a nick to nie nazwisko. Jak nie chce ktoś dyskusji nad swoimi przedmiotami, to niech sprzedaje przez komis, prywatne aukcje ... i nie będzie dyskusji, lub niech pokaże i opisze przedmiot w sposób bezdyskusyjny. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i nie powinienem wpisywać Imienia kolegi ? Skąd wiem że to jego ? jak sprzedał Mi tą ładną delbankę to napisał że ma jeszcze chyba 8 sztuk do sprzedania, pisałem wcześniej o tym . No i nazwa miasta ta sama jak do wysyłki więc to chyba Jego

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławku jeśli sprzedający pokazuje sprzedawany towar gdzie dekle są bardzo dobrze widoczne a reszta jest dość daleka to jest zastanawiające , a w tych aukcjach jedno rzuca się w oczy przeczyszczone wszystkie . Szkoda kasy

Zapewniam Cię że zdjęcia robione telefonem Lumia tak wychodzą - wszystkie zdjęcia robione są po kolei bez retuszu czy wybierania najlepszych - czasem robię zdjęcia wcześnie rano a żona je wieczorem wystawia , nieraz robię wieczorem ona je potem wystawia - ze zdjęciami mamy problem od dawna - te same zegarki kupione u nas z pięknymi zdjęciami idą za dużo lepsza kasę wystawiane przez kogoś innego

napisałem do Niego i złożyłem Mu propozycję bardzo stonowaną , ciekawe czy odpowie ?

Drogi Sławku a czemu niby miałbym nie odpowiedzieć ZAWSZE ODPOWIADAM NA POCZTĘ FORUMOWĄ I MAILE - CZAS ODPOWIEDZI MAX 2 GODZINY CHYBA ŻE NOC  :) 

Zasada na forum jest taka że nie wklejamy sami linków ani zdjęć towaru który sprzedajemy - wszystko mogę zrobić za chwilę i puścić np tobie na maila ze zgodą na publikację  :)  nic nie mamy do ukrycia podaj co cię interesuje 

Nie wiem o co sprzedawcy chodzi ?? cytat "Zegarki są do sprzedania a nie oglądania na stronach serwisu - jesteśmy otwarci na rozsądne oferty zakupu."  :blink:  Wynika z tego że możesz kupić a nie oglądać przed zakupem  :blink:

Ano nie - wystarczy czytać ze zrozumieniem  :)  chodzi o to że cena Kup-Teraz podana na aukcjach jest po prostu do negocjacji i lepiej aby ktoś je kupił i cieszył się nimi czy to do noszenia czy na części a niż  żeby zalegały u nas bo kupka systematycznie rośnie (więcej kupujemy niż sprzedajemy) 

Jak dotąd kilka osób odważniejszych napisało do nas i kupiło zegarki w dobrych cenach - wszystko jest po prostu do dogadania

Nikt nie będzie wystawiał taniej licząc że ktoś napisze "Dam więcej" w handlu działa to odwrotnie wszyscy targują się w dół  :) Stąd oferta wystawiona wyżej i dopisek o możliwości negocjacji.

Jak dotąd NIKT nie napisał do nas o dosłanie zdjęć ani nie zapytał o cenę za sztukę czy obniżkę całości 

Zdjęcia oryginalne są dużo lepszej jakości niestety po wklejeniu w allegro rozdzielczość spada drastycznie i zdjęcia są rozmyte - sa takie na wszystkich naszych zdjęciach i aukcjach także tu na forum

Bardzo proszę nie doszukujcie się drugiego dna poza tym i na allegro i tutaj obowiązuje nas ta sama zasada ZWROT W CIĄGU 14 DNI OD ODEBRANIA PRZESYŁKI BEZ PODANIA PRZYCZYNY - czy można za przeproszeniem bardziej wchodzić w d.u.p.ę kupującemu ???? :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł drugi cytat jest Mój , ale nie do Ciebie !! pisałem tylko do innego gościa z A....o  Ja prosiłem kolegów o ocenę czarnych murzynków bo szukam coś ładnego dla siebie . A wygląda to tak że kowal zawinił , a cygana powiesili Pozdrawiam

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma problemu myślałem że to do mnie bo na PW mam to samo napisane  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzy - malowanych w znaczeniu po renowacji, czy jako forma przedstawiania loga?

A tego Staszku to nie wiem czy po renowacji ale forma przedstawiania loga przez producenta, pewne różnice czcionki, a i może się trafi coś co będziemy mogli nazwać malowanka renowacyjna.

Gdyż już obserwując nasuwa się wniosek dotyczący czcionki, która jest producencka a która daje do myślenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paweł Bury, bardzo mi się spodobał Twój poprzedni wpis i chyba dobrze się stało, że się ukazał. By nie zaśmiecać wątku, bądź co bądź o Delbanach, to prośbę o zdjęcia skieruję na pw po świętach.

pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paskudnie malowana, Mechanizm też nie jest już prawdopodobnie w idealnym stanie. Odpuść.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dubel...

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikroregulacja polega na możliwości bardzo precyzyjnego regulowania chodu zegarka, najczęściej przy pomocy specjalnej, dodatkowej śruby. W wypadku tego zegarka jest ta śruba:

post-75614-0-75703100-1428400288.jpg

Edytowane przez loituma

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi