mechanik 991 #1 Napisano 2 Lutego 2013 Ja wiem że to żaden cymes ,ale zobaczcie jakie to eleganckie ,klasyczne zegarki były ,i nie tak całkiem podłe skoro chodzą do dzisiaj i to całkiem dokładnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2 Napisano 2 Lutego 2013 Ruhla ru(h)lez! Zegarek nie musi kosztować majątku, żeby móc się nim zainteresować i żeby sprawiał satysfakcję. Fajniutkie A co w srodku mają? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #3 Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Te siedmio kamieniowe UMF 33,a bezkamieniowiec to UMF 24-00,średnica 37mm,8mm grMajątku nie kosztują ale coraz ciężej znależć ładną sztukę.Niemcy bardzo chętnie je kolekcjonują i skuszą człowieka obrzydliwymi euro... Edytowane 2 Lutego 2013 przez mechanik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #4 Napisano 2 Lutego 2013 Ruhli była cała masa i to całkiem nieraz ciekawych,jeżeli macie to pokażcie ,nie wstydzić sie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #5 Napisano 19 Lutego 2013 To mój zbiorek stalowych RuhliI nie ma się czego wstydzić bo to bardzo solidnie wykonane zegarki z bardzo przyzwoitym werkiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #6 Napisano 19 Lutego 2013 A...to widzę że nie tylko ja jestem skrzywiony,Ruhle są porządnymi zegarkami.Muszę obfocić reszte i pokazać !Buran gratulacje za piękny zbiór!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #7 Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) W oczekiwaniu na fotografie kol.mechanika wrzucę parę moich Ruhli i Thieli.Wczesna Ruhla w bardzo ładnym stanieI dwa Thiele Edytowane 31 Marca 2013 przez buran69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #8 Napisano 30 Marca 2013 Jeszcze parę Ruhli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #9 Napisano 10 Kwietnia 2013 Chyba sam będę musiał nieść Ruhlowy kaganek,ale co tam,dzisiaj wpadła taka ślicznotka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #10 Napisano 8 Maja 2013 Witam RUHLA jak to RUHLA ale najbardziej to w nich podoba mi się prostota i również pokażę małe co nieco. Na czwarym zdjęciu ta czrnulka to moim zdaniem jest nałdniejsza mam jeszcze tarczę w kolorze złotym i kopertę do niej więc za jakiś czas stworzą parę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #11 Napisano 8 Maja 2013 Mam nadzieję że nie naśmieciłem małą ilością zdjęć ponieważ też lubię się podzielić a z mojej kolekcji to chyba tylko połowa RUHLI. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #12 Napisano 8 Maja 2013 Tu jeszcze się coś zaprzątneło niektóre czekają na swoją kolej do renowacji.Pozdrawiam i życzę miłęg oglądania dla miłośników tej marki i nie tylko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #13 Napisano 8 Maja 2013 Nie ma to tamto, kolekcja imponująca... 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #14 Napisano 8 Maja 2013 Faktycznie zacząłem temat i zaniedbałem,trochę się muszę zrechabilitować trochę damskich,dodawanych przy okazji innych zakupów,trochę męskich ,parę kieszonek i nawet dwa kwarce z początku ery kwarcowej! a jakbym pogrzebał po szufladach ,to i pare budzików by się znalazło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej09 0 #15 Napisano 8 Maja 2013 Taka sobie RUHLA a wyprodukowała kilkadziesiąt może i kilkaset wzorów zegarków mechanicznych i kwarcowych czy była na 1 miejcu w europie pod względem wzornictwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elerka 0 #16 Napisano 8 Maja 2013 Witam, Chciałabym zadać nieśmiało pewne pytanie - buran69 zauważyłam (chyba) w Twojej kolekcji zegarek, który niedawno otrzymałam od babci Czy mógłbyś mi coś o nim powiedzieć więcej? Chodzi mi głownie z jakiego okresu pochodzi, jakieś szczegóły techniczne. Z góry bardzo dziękuje! Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #17 Napisano 9 Maja 2013 Widzę że, tu się jakieś całe podziemie Ruhlowe ujawniło Bardzo fajne kolekcje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15706 #18 Napisano 9 Maja 2013 Witam nie chcesz przygarnąć takiej i mam jeszce jedna Thiele. jakbys był zainteresowany to pisz na PW moge dac jeszcze inne foto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #19 Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) Witam, Chciałabym zadać nieśmiało pewne pytanie - buran69 zauważyłam (chyba) w Twojej kolekcji zegarek, który niedawno otrzymałam od babci Czy mógłbyś mi coś o nim powiedzieć więcej? Chodzi mi głownie z jakiego okresu pochodzi, jakieś szczegóły techniczne. Z góry bardzo dziękuje! Uploaded with ImageShack.usTo buksiak z lat pięćdziesiątych. Edytowane 11 Maja 2013 przez buran69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #20 Napisano 16 Maja 2013 No fajne macie te Ruhle - nie ukrywam, że i ja dałem się na kilka skusić ale to dwie moje najulubieńsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #21 Napisano 16 Maja 2013 Fajne,u mnie dzisiaj taka wpadła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 8999 #22 Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Też sobie kupiłem Ruhlę Piękny zegarek! 20 mikronów złota, 15 kamieni: Jednak wciąż uważam, że Ruhla mogła być czymś dużo więcej niż tylko producentem tanich buksiaków ... Niby nie zbieram, ale... cudna jest - nie mogłem sobie odmówić Edytowane 12 Czerwca 2013 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #23 Napisano 12 Czerwca 2013 Przyjemny maluszek. Lubię takie tarcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #24 Napisano 12 Czerwca 2013 Niby nie zbieram, ale... cudna jest - nie mogłem sobie odmówić Użytkownik pmwas edytował ten post dziś, 19:47 Acha ,następny co nie zbiera ,ale przy okazji.......i za chwilę jest dwadzieścia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 8999 #25 Napisano 12 Czerwca 2013 No co ty... Znalazłem na allegro przypadkiem i mnie zachwyciła 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach