Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
John Time

ATLANTIC - oryginalny czy nie - zapytania wszelkie

Rekomendowane odpowiedzi

@AdrianS

czy mógłbyś wkleić zdjęcie tarczy z widocznym cały napisem (wskazówki piętnaście po dziewiątej), a tak przy okazji to skąd się wzięło w twoim opisie -Automatic?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dostałem w spadku zegarek Atlantic Worldmaster Automatic pytanie czy oryginał czy chińska podróbka?

mg7640.jpg

mg7639.jpg

mg7646n.jpg

mg7648.jpg

mg7647d.jpg

Niestety nie jest oryginalny..

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dostałem w spadku zegarek Atlantic Worldmaster Automatic pytanie czy oryginał czy chińska podróbka?

:))

No to krotko sie ktos nim nacieszyl bo w sobote ktos go kupil

http://allegro.pl/sprawny-meski-atlantic-murzynek-i3076280032.html

a w poniedzialek juz dostales go w spadku. Szkoda. ze przed zalicytowaniem nie poczytales o tym zegarku tu

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/85863-atlantic-oryginalny-czy-nie-zapytania-wszelkie/page__st__180

przykra sprawa z tym spadkiem ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:))

No to krotko sie ktos nim nacieszyl bo w sobote ktos go kupil

http://allegro.pl/sp...3076280032.html

a w poniedzialek juz dostales go w spadku. Szkoda. ze przed zalicytowaniem nie poczytales o tym zegarku tu

http://zegarkiclub.p...e/page__st__180

przykra sprawa z tym spadkiem ;)

to dwa różne atiantici - czyli była jednak masowa produkcja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dwa różne atiantici - czyli była jednak masowa produkcja

ok masz racje, teraz przyjrzalem sie dokladniej. Myslalem, ze cos takiego moze zdazyc sie tylko raz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niesamowite, prawda? - ale wolałbym racji nie mieć. bo to nie powinno zdarzyć się nawet raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem przekonany ze to chinska pasowka i tarcza recznie spaprana. jeden mozliwy przypadek, a kupily to przynajmniej dwie osoby wiec jest napewno tego wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbek jest na aukcjach i wtórnym rynku bardzo wiele i to nie tylko na poziomie popularnego u nas Atlantica, bo podrabia się wszystkie marki, począwszy od niskobudżetowych, a skończywszy na Rolnixach. Bez względu czy jest to ordynarnie podrobiony chiński (choć nie zawsze) Atlantik, Seiko czy wspomniany już Rolex, czy subtelnie podobny, ale nieoryginalny zegarek - Podróba zawsze pozostanie podróbą i należy z tym walczyć, pokazywać jako naganne rozpowszechnianie i posiadanie, oczywiście IMHO. Wobec tego, nie jako atak personalny, ale ogólna informacja - Pokazany zegarek jest podróbą, jako wartość sentymentalna, pozostanie dla właściciela być może cenną, ale jako zegarek jest bezwartościowym i powinien być wstydliwym nabytkiem :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Szanowni koledzy, szukam fachowca z porządną tokarką. Jest do nagwintowania kilka (-naście?) koronek "A" z ułamanymi wałkami w środku.Pewnie trzeba to nawiercić i nagwintować, ale fachowiec w sumie będzie lepiej wiedział jak do tego podejść.

Piszcie na PW jeśli macie jakieś pomysł..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z 20 lat zalega w szufladzie. Coś mi tam świta, że kiedyś był oddawany do zegarmistrza bo za dokładny to on nie był, ale za dużo to ten zegarmistrz chyba nie zdziałał. Tego co w środku fotek brak, bo nie otwierałem zegarków wcześniej , a nie chciałbym się do tego zabierać jak hun jakiś.

Ktoś z kolegów jest w stanie mi powiedzieć co to za czasomierz, i czy warto o niego się zatroszczyć?

atl1z.jpg

atl2x.jpg

atl3.jpg

atl4w.jpg

atl5z.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z 20 lat zalega w szufladzie. Coś mi tam świta, że kiedyś był oddawany do zegarmistrza bo za dokładny to on nie był, ale za dużo to ten zegarmistrz chyba nie zdziałał. Tego co w środku fotek brak, bo nie otwierałem zegarków wcześniej , a nie chciałbym się do tego zabierać jak hun jakiś.

Ktoś z kolegów jest w stanie mi powiedzieć co to za czasomierz, i czy warto o niego się zatroszczyć?

atl1z.jpg

atl2x.jpg

atl3.jpg

atl4w.jpg

atl5z.jpg

Warto, zegarek z lat 60. W niezłym stanie duża linia super the luxe

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna oryginalna tarcza w dobrym stanie, popieram Sneer`a - na pewno warto o niego zadbać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie zabiegi należałoby mu zafundować?

Możecie kogoś polecić kto zrobi to dobrze i za rozsądne pieniądze (najlepiej byłoby znaleźć fachowca u siebie w Olsztynie, ale pewnie będzie ciężko, więc wskazówki gdziekolwiek w Polsce mile widziane)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Zafunduj mu czyszczenie i smarowanie. I nową koronkę, a właściwie inną. Nie mam teraz czasu, ale moze koledzy podpowiedzą jaką, pewnie na oryginał nie ma szans, ale coś zbliżonego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/atlantic-solodater-i3104666974.html

Witam ,wstawiłem dzisiaj na Allegro tego Atlantica , i coś nie czuję się za dobrze .

Kupiłem go ponad rok temu,nie wiem po co i leżał sobie schowany.

Wiosna idzie ,pora robic porządki ,więc go wrzuciłem.

Ale sumienie ,to sumienie .

Wrzuccie głos krytyki to go wycofam ,bo nie chcę nikogo oszukac ,a coś mi on podśmierduje

Edytowane przez pirx65

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to składak z malowana tarcza

Pozdrawiam

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Originali w stali nie było.

Ale już są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i doczekałem się, nareszcie są w stali :D - już, już miałem licytować, ale niestety to szkiełko, chyba jednak nieoryginalne - chyba się jeszcze wstrzymam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Obawiam się, że nikt odpowiedzialny nie da ci konkretnej oceny.

Po pierwsze zdjęcia są takie sobie i na ich podstawie trudno go ocenić.

A po drugie z czarnymi, a i coraz częściej ogólnie z ORIGINAL-ami, jest tak, że bez rozebrania go na części trudno czasem stwierdzić, czy i co z nim było robione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi